R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-27-2012, 06:51 PM   #10216
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Quote:
Originally Posted by TCCustoms View Post
There is no way im gonna spend more on just the ESC than i did the car especially when i kno there are lower options...what about the 60a or Xtreme stock and even if i run 2s i can still run the 17.5t, correct?
60 amp or the xtreme is perfect to even the 120 amp that has come down in price but the cheaper option is the justock
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2012, 07:02 PM   #10217
Tech Master
 
TCCustoms's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: South Central Michigan
Posts: 1,512
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
60 amp or the xtreme is perfect to even the 120 amp that has come down in price but the cheaper option is the justock
is there a fan that fits on the Xtreme esc and if so do you kno the part # for when i put in my order?
__________________
1/10 Traxxas Summit Blue
Axial AX10 Scorpion * Viper VSC 240/55t combo * Hitec HS-7954SH
TCCustoms is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2012, 07:46 PM   #10218
Tech Master
 
ByteStream's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: 5280 Raceway
Posts: 1,131
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by TCCustoms View Post
is there a fan that fits on the Xtreme esc and if so do you kno the part # for when i put in my order?
I believe it comes with a fan (5V) that plugs into the ESC. Most HW ESC's do.
__________________
RCAmerica | Xray | Hudy | KO Propo | Hobbywing HWNA | R1Wurks | BSR Tires
5280 Raceway - www.5280raceway.com
MILE HIGH INDOOR CHAMPS April 20-23rd 2017 @ www.milehighindoorchamps.com
ByteStream is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2012, 08:13 PM   #10219
Tech Master
 
TCCustoms's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: South Central Michigan
Posts: 1,512
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

ok, it didnt say anything about a fan and it doesnt show it in the pics so wondered cuz i like my fans for extra insurance
__________________
1/10 Traxxas Summit Blue
Axial AX10 Scorpion * Viper VSC 240/55t combo * Hitec HS-7954SH
TCCustoms is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2012, 09:52 PM   #10220
Tech Elite
 
ta04evah's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Sydney, Australia
Posts: 2,520
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by TCCustoms View Post
ok, it didnt say anything about a fan and it doesnt show it in the pics so wondered cuz i like my fans for extra insurance
Yep, it comes with a fan, you'll see it on one of the other pictures on this site & page. http://www.hobbywing.com/product_show.asp?id=249

Cheers
Rob.
__________________
BSR BT-4 / Turnigy / Hobbywing / Savox / Trackstar
Serpent Eyrx2 & ARC R10, Hybrid / Orca /Hobbywing /Savox / ProAmps
Castle Hill Raceway https://www.facebook.com/groups/121817254587521/
ta04evah is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2012, 10:17 AM   #10221
Tech Fanatic
 
roger999's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 805
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Can i upgrade SP 428 stock software on hw 60a to any hw software? im trying upgrade it to 930 stock and says that it cannot be upgraded...?

Yes solved, went back to v2 software and after to v3 930 stock. Sorry.
__________________
r o g e r g r a f i x . c o m

facebook.com/rogergrafix
roger999 is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2012, 03:56 PM   #10222
Tech Master
 
TCCustoms's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: South Central Michigan
Posts: 1,512
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

ok, its either the Xtreme stock or Justock esc(since its on sale for under $50 @ falconsekido.com)...

So my question is...i see alot of people having issues with software, if i get the Xtreme stock and want the zero timing(blinky software along with 17.5t motor) everyone says teh software is marked wrong and ive only used the LCD box to change settings and NEVER used it to change software so can someone link up the Blinky software and whats the best way to change softwares??? I will save them to my laptop so i will always have the 2 softwares i want and dont need to continue to hook it up to the computer to keep getting the stuff i need. Please and thanks...
__________________
1/10 Traxxas Summit Blue
Axial AX10 Scorpion * Viper VSC 240/55t combo * Hitec HS-7954SH
TCCustoms is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2012, 04:26 PM   #10223
Tech Master
 
ByteStream's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: 5280 Raceway
Posts: 1,131
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by TCCustoms View Post
ok, its either the Xtreme stock or Justock esc(since its on sale for under $50 @ falconsekido.com)...

So my question is...i see alot of people having issues with software, if i get the Xtreme stock and want the zero timing(blinky software along with 17.5t motor) everyone says teh software is marked wrong and ive only used the LCD box to change settings and NEVER used it to change software so can someone link up the Blinky software and whats the best way to change softwares??? I will save them to my laptop so i will always have the 2 softwares i want and dont need to continue to hook it up to the computer to keep getting the stuff i need. Please and thanks...
It's actually pretty simple ...

1. Download and install the latest version of the USB Link Software -
Version 3.1_120808 onto your computer.

2. To change software on V2 ESC's (Justock, Xtreme)
  • Open the Hobbywing USB Link 3.1 application on your computer
  • Choose ESC Speed Controller in the Device Menu at the top
  • Choose Firmware Upgrade in the left menu
  • Choose V3_508_No Timing in the Upgrade Version drop down box
  • Click Upgrade
  • Choose your settting in the other menu items on the left if you want to
  • Click Apply at the bottom
  • Recalibrate your ESC

3. To change software on the program box for V2 ESC's:
  • Open the Hobbywing USB Link 3.1 application on your computer
  • Choose LCD Program Box in the Device Menu at the top
  • Choose Firmware Upgrade in the left menu
  • Choose V1.08_120504 in the Upgrade Version drop down box
  • Click Upgrade

If you followed those steps ... You know have a V2 ESC with No Timing Software Installed and the ability to change the settings on a V2 ESC through the LCD Program Box.

You can change 'software' only using the PC, you can change 'software settings' using the PC or LCD program card.

And that's how it's done.
__________________
RCAmerica | Xray | Hudy | KO Propo | Hobbywing HWNA | R1Wurks | BSR Tires
5280 Raceway - www.5280raceway.com
MILE HIGH INDOOR CHAMPS April 20-23rd 2017 @ www.milehighindoorchamps.com
ByteStream is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2012, 04:38 PM   #10224
Tech Master
 
TCCustoms's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: South Central Michigan
Posts: 1,512
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

So even with EITHER of those ESC's and my SCT Pro, by downloading the software you show above i can still use it on BOTH esc's becuz that is the software that you install on the computer to recognize the LCD box, correct?

I dont need to upgrade the LCD box do i...only for the newer V3's, right?

And that program will show the software i need and switch to on the esc and dont need to download any thing else?

Thanks and sorry again since im new to all this software stuff...but just want to make sure i have the right software for when i do go down to race locally
__________________
1/10 Traxxas Summit Blue
Axial AX10 Scorpion * Viper VSC 240/55t combo * Hitec HS-7954SH

Last edited by TCCustoms; 11-28-2012 at 05:09 PM.
TCCustoms is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2012, 07:15 PM   #10225
Tech Master
 
ByteStream's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: 5280 Raceway
Posts: 1,131
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Let me try to explain a few things for the benefit of all those new to or considering HobbyWing. There are a couple of things you need to know that may make things clearer for you.

The following is information on V2 based ESC's only

1. Hobbywing USB Link Software - this is a software application that you put on your PC (MS Windows). The current version is Version 3.1_120808. It is a user interface that allows you to do the following:
  • change firmware on the ESC.
  • change firmware on the LCD Program Box.
  • change settings on the ESC (drag brake, turbo, boost).
In order to connect your PC to the ESC you need the LCD Program Box. When connected to a computer, the LCD Program Box is passive, it only acts as a "connector" and does nothing else.


2. ESC Firmware - this is the firmware that is on the ESC and used for different classes. You can only change the 'ESC Firmware' by connecting the ESC to a computer (like I mentioned above). If you connect a V2 ESC to the computer then you will only see available 'ESC Firmware' for the V2, current versions for popular classes are:
  • Blinky - V3_508_NO Timing
  • Stock - V3.0_110930STOCK
  • Mod - V3.0_110930_MOD
Each 'ESC Firmware' of course has it's own 'ESC Settings', things like drag brake, boost, turbo, etc.

To change software on V2 ESC's (Justock, Xtreme, 1S, SCT)
  • Open the Hobbywing USB Link 3.1 application on your computer
  • Choose ESC Speed Controller in the Device Menu at the top
  • Choose Firmware Upgrade in the left menu
  • Choose a ESC Firmware in the Upgrade Version drop down box
  • Click Upgrade
  • Choose your settting in the other menu items on the left if you want to
  • Click Apply at the bottom
  • Recalibrate your ESC

3. LCD Program Box - this is made for quick changes to 'ESC Settings'. Think of this as a small computer with a very limited amount of memory. It's memory is so limited, that it can only handle making changes to one version of ESC, in this case a V2 based ESC (Justock, Xtreme, 1S, SCT).

When connected by iteself to the ESC (without a computer)
  • It can change the settings of the 'ESC Firmware' (drag brake, etc.)
  • It can not change the 'ESC Firmware' iteself (V3_508_NO Timing, V3.0_110930STOCK, etc.)

It also has a 'LCD Program Box Firmware' version:
  • For V2 ESC's - V1.08_120504
If you want to change the 'LCD Program Box Firmware' you would use the Hobbywing USB Link Software.
  • Open the Hobbywing USB Link 3.1 application on your computer
  • Choose LCD Program Box in the Device Menu at the top
  • Choose Firmware Upgrade in the left menu
  • Choose V1.08_120504 in the Upgrade Version drop down box
  • Click Upgrade


Note: I have intentionally not made any reference to the "Hobbywing V3 120A ESC" but look how many times I wrote "V3" or similar, that is why it is confusing to some people .. the naming conventions could certainly be improved.


Hope that helps.
__________________
RCAmerica | Xray | Hudy | KO Propo | Hobbywing HWNA | R1Wurks | BSR Tires
5280 Raceway - www.5280raceway.com
MILE HIGH INDOOR CHAMPS April 20-23rd 2017 @ www.milehighindoorchamps.com

Last edited by ByteStream; 12-01-2012 at 08:13 AM.
ByteStream is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2012, 08:02 PM   #10226
Tech Master
 
TCCustoms's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: South Central Michigan
Posts: 1,512
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

oh yea, i understood and thanks for the big write up again...i just noticed people saying something about the box firmware and V3 so i wanted to make sure i understood that updating the LCD box since its only needed for communication to the V3 esc BUT DID NOT realize that there will be a drop down menu once the esc is hooked to the puter to change the firmware so that explained it all for me so i dont have to worry about downloading firmware or saving it on the puter, its in the Hobbywing program! Thanks what i was confused about and appreciate the help...
__________________
1/10 Traxxas Summit Blue
Axial AX10 Scorpion * Viper VSC 240/55t combo * Hitec HS-7954SH
TCCustoms is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2012, 08:21 PM   #10227
Tech Master
 
ByteStream's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: 5280 Raceway
Posts: 1,131
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by TCCustoms View Post
oh yea, i understood and thanks for the big write up again...i just noticed people saying something about the box firmware and V3 so i wanted to make sure i understood that updating the LCD box since its only needed for communication to the V3 esc BUT DID NOT realize that there will be a drop down menu once the esc is hooked to the puter to change the firmware so that explained it all for me so i dont have to worry about downloading firmware or saving it on the puter, its in the Hobbywing program! Thanks what i was confused about and appreciate the help...
FYI .. a brand new LCD Program Box might have an older 'LCD Program Box Firmware" version on it .. so you might need to upgrade it to V1.08_120504 .. for use with a V2 ESC .. and then you'll be set.
__________________
RCAmerica | Xray | Hudy | KO Propo | Hobbywing HWNA | R1Wurks | BSR Tires
5280 Raceway - www.5280raceway.com
MILE HIGH INDOOR CHAMPS April 20-23rd 2017 @ www.milehighindoorchamps.com
ByteStream is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2012, 09:18 PM   #10228
Tech Addict
 
Johnny-RC's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Modesto, CA
Posts: 676
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

@ByteStream

Nice mini tutorial. Hopefully it will help some of the new comers to the Hobbywing line and maybe bring some attention to HW that maybe a software/firmware naming restructuring is in need.
__________________
Products I run
| Hobbywing | Nano-Tech | Tenshock | Savox | Airtronics | Team Associated | AKA |
www.modestorc.com
Johnny-RC is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2012, 08:01 AM   #10229
Tech Apprentice
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 83
Default

I got a xtreme stock esc, I accidently crossed the battery wires only for nenosecond. the sensor? board is burned out, but in sensorless mode, it work ok fine, smoothly accerlate. but when i connect sensor cable, it will not move at standstill unless i push the car forward. any idea how i can fix or resolve it? can anyone repair this? i has this esc for 2 years,

I was told, you can run motor down to 5.5T without boost with certain firmware with xtremestock, is that true?
Vrooom is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2012, 08:52 PM   #10230
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Quote:
Originally Posted by TCCustoms View Post
So even with EITHER of those ESC's and my SCT Pro, by downloading the software you show above i can still use it on BOTH esc's becuz that is the software that you install on the computer to recognize the LCD box, correct?

I dont need to upgrade the LCD box do i...only for the newer V3's, right?

And that program will show the software i need and switch to on the esc and dont need to download any thing else?

Thanks and sorry again since im new to all this software stuff...but just want to make sure i have the right software for when i do go down to race locally
LCD
The Lcd pgrammer is the only device that can be upgraded to any software version for the programmer from v2 -v3 etc .

ESC
Once the esc is plugged in to the pc and the lcd programmer it will only give you the software thats available for that model of esc nothing more .You cannot use v3 esc software with the v2 or v2 with the v3 it will not allow it .
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (1 members and 1 guests)
Peakki
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 05:02 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0