R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-28-2012, 02:01 PM   #10081
Tech Master
 
Richards Racing's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Central Coast NSW Australia
Posts: 1,365
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by TeamWTF View Post
Hook it up to your PC and try flashing it.
Thankyou for your help Angelo did send me an email saying the same, my biggest problem was I only had the 2 boxes that couldn't hook up to a PC but thanks to a fellow club memeber who had one we reflashed it and it know works.

I have since orderered the current spec controller.

Noel
__________________
RC Core - Castlehill Raceway
O/M - VBC Racing - M05 - Sanwa - Hobbywing
Junior - ARC - Killshot - Spektrum DX3R Pro - Hobbywing
Daughter - VBC Racing - Spektrum DX3S - Hobbywing
Richards Racing is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2012, 05:59 PM   #10082
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Hi Guys

I need to know how many of you have a v3 that doesnt turn off from the switch after a run ?

please let me know by email at ae@hobbywing.com or teamcobraracing@gmail.com
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2012, 06:01 PM   #10083
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Quote:
Originally Posted by ta04evah View Post
Would just like to put out a big thanks to Angelo for his help, support and goodwill with Hobbywing products.

The service that a friend and I received went above & beyond our expectations.
I've been very happy with Hobbywing products and will positively recommend them to others.

Cheers
Rob.
thank you for your kind words Rob much appreciated .I want to be able to help everyone with any kind of support for hobbywing's products even the oems like orion,yokomo and Hpi and many more .

so fire away guys
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2012, 06:03 PM   #10084
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Hi Guys

i dont really like the way rc tech have now changed the pm system so please email me at ae@hobbywing.com or teamcobraracing@gmail.com
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2012, 06:40 PM   #10085
Tech Fanatic
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 972
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Any updates on the V3 1S?
Steve S is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2012, 08:59 PM   #10086
Tech Champion
 
Radio Active's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Newcastle, Australia
Posts: 6,994
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

I had an unusual issue last night with a 120A 1S that I was hoping someone could maybe shed some light on.

Twice after a fairly hard hit the ESC seemed to go into a limp mode, or behave like the motor was running on only 2 poles. Upon inspection there was nothing mechanically wrong with the car and the gear mesh was fine, all the wires were making good connections. Both times it was near the end of a run, but there was still plenty of charge in the battery. The motor was at 65*C and the ESC 35*C. After turning the car off and back on again later the problem was gone. I haven't encountered anything like this before. Is it normal?
__________________
Reigning NSW 4WD Group 20 Champion
Member: Maitland Radio Car Club (http://www.morcc.com.au)
twitter: @dvcotton
Australian 12th Scale hastag: #EP12AU
Radio Active is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2012, 09:54 PM   #10087
Tech Regular
 
Join Date: Aug 2009
Location: Northern Virginia, USA
Posts: 499
Default

Quote:
Originally Posted by Radio Active View Post
I had an unusual issue last night with a 120A 1S that I was hoping someone could maybe shed some light on.

Twice after a fairly hard hit the ESC seemed to go into a limp mode, or behave like the motor was running on only 2 poles. Upon inspection there was nothing mechanically wrong with the car and the gear mesh was fine, all the wires were making good connections. Both times it was near the end of a run, but there was still plenty of charge in the battery. The motor was at 65*C and the ESC 35*C. After turning the car off and back on again later the problem was gone. I haven't encountered anything like this before. Is it normal?
I would double check that the sensor cable is securely plugged in.
Stregone is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2012, 10:31 PM   #10088
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Quote:
Originally Posted by Radio Active View Post
I had an unusual issue last night with a 120A 1S that I was hoping someone could maybe shed some light on.

Twice after a fairly hard hit the ESC seemed to go into a limp mode, or behave like the motor was running on only 2 poles. Upon inspection there was nothing mechanically wrong with the car and the gear mesh was fine, all the wires were making good connections. Both times it was near the end of a run, but there was still plenty of charge in the battery. The motor was at 65*C and the ESC 35*C. After turning the car off and back on again later the problem was gone. I haven't encountered anything like this before. Is it normal?
yes i have seen it before and when you reset the esc by turning on and off its fine .

Please check your rx cable going to your receiver to make sure it is plugged in properly and also your sensor cable as both could have moved during the impact and then could have made contact again because they have open circuit you have to reset the esc for it to fucntion again as it will come up with the error .
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2012, 11:07 PM   #10089
Tech Champion
 
Radio Active's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Newcastle, Australia
Posts: 6,994
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Thank you. Will do.
__________________
Reigning NSW 4WD Group 20 Champion
Member: Maitland Radio Car Club (http://www.morcc.com.au)
twitter: @dvcotton
Australian 12th Scale hastag: #EP12AU
Radio Active is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2012, 01:42 PM   #10090
Tech Elite
 
sosidge's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Bristol, UK
Posts: 3,811
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
we are working on the brakes issue with the blinky software

should be available next week

regards Angelo
So.... next week is now next month. Any sign of this improved Blinky software?
sosidge is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2012, 03:41 PM   #10091
Tech Fanatic
 
JAM Racing's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Baulkham Hills
Posts: 751
Trader Rating: 2 (100%+)
Default DAN ALSO

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
yes i have seen it before and when you reset the esc by turning on and off its fine .

Please check your rx cable going to your receiver to make sure it is plugged in properly and also your sensor cable as both could have moved during the impact and then could have made contact again because they have open circuit you have to reset the esc for it to fucntion again as it will come up with the error .
Dan try mounting it on some thicker type double sided tape
Cured all jeffs problem same issue same esc
__________________
Walters Hobbies for all your racing needs
Serpent 411/ERYX
ORCA BATTERIES
Castle Hill Raceway
The Best in the West
JAM Racing is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2012, 10:56 PM   #10092
Tech Fanatic
 
Join Date: Jan 2012
Location: Carrollton, TX
Posts: 902
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

I don't know if I missed it, but was there a firmware update for the weak brakes? My Justock ESC has very little braking power, even at 100% brakes. My brother's JuStock is also the same, and we're running identical settings.

Also, his 120a 1s that he's using in a 17.5 sedan has weak brakes too. I'm kinda surprised because his brakes at 85% are like my Tekin RS Pro at 50%.
hyujmn is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2012, 04:30 AM   #10093
Tech Elite
 
ta04evah's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Sydney, Australia
Posts: 2,520
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by JAM Racing View Post
Dan try mounting it on some thicker type double sided tape
Cured all jeffs problem same issue same esc
+1 to this.
Or put 2 or even 3 layers of the double sided tape down on itself to give the esc a softer "cushion" to sit on.

Quote:
Originally Posted by hyujmn
I don't know if I missed it, but was there a firmware update for the weak brakes? My Justock ESC has very little braking power, even at 100% brakes. My brother's JuStock is also the same, and we're running identical settings.

Also, his 120a 1s that he's using in a 17.5 sedan has weak brakes too. I'm kinda surprised because his brakes at 85% are like my Tekin RS Pro at 50%.
As odd as this may sound, have you tried setting your reverse force in the esc to 100% even if you have it set in forward/brake mode only?
If not, this may help to give you some more braking power.

Cheers
Rob.
__________________
BSR BT-4 / Turnigy / Hobbywing / Savox / Trackstar
Serpent Eyrx2 & ARC R10, Hybrid / Orca /Hobbywing /Savox / ProAmps
Castle Hill Raceway https://www.facebook.com/groups/121817254587521/
ta04evah is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2012, 05:37 AM   #10094
Tech Apprentice
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 95
Default

Quote:
Originally Posted by vitomon View Post
could somebody explain the throttle punch function? i am running modified 4,5 and 5,5 motors and cant get those settings right...
Bump. Please explain the throttle punch function
b.wihardja is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2012, 12:55 PM   #10095
Tech Master
 
TCCustoms's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: South Central Michigan
Posts: 1,512
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by b.wihardja View Post
Bump. Please explain the throttle punch function
just as it sounds...the intial punch of the throttle when you pull the trigger. If you just go 100% right out of the gate and have punch set high you will go full power right away, if you slowly pull the throttle it doenst do anything. I didnt notice much of a difference with my remote settings set @ 100% but once i turned the remote EPA down the punch settings seemed to work more effectively. But if you go above 7 your suppose to have HIGH Discharge batts to support the extra umph so if your not running a 50-60c discharge rate, dont go above 6-7
__________________
1/10 Traxxas Summit Blue
Axial AX10 Scorpion * Viper VSC 240/55t combo * Hitec HS-7954SH
TCCustoms is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 05:46 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0