R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-07-2012, 12:36 AM   #9991
Tech Adept
 
Join Date: Jun 2010
Location: Barcelona - Catalonia
Posts: 144
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
The sensor port had been fixed with the 508 zero timing v3 version a very long time ago which was to sensitive with some motors like the lrp etc .now you might want to have a look at your motor and the sensor board in that motor you might have some damaged hall sensors even one can cause an issue as it will send back a distorted signal back to the esc .
I can use soft 508 with hardware xerun 2.1?


thanks and regards
TyoBBS is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2012, 01:10 AM   #9992
Tech Elite
 
ta04evah's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Sydney, Australia
Posts: 2,519
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by TyoBBS View Post
I can use soft 508 with hardware xerun 2.1?


thanks and regards
Yes, you can use the 508 No Timing software with either the 60amp or 120amp Xerun 2.1

Cheers
Rob.
__________________
BSR BT-4 / Turnigy / Hobbywing / Savox / Trackstar
Serpent Eyrx2 & ARC R10, Hybrid / Orca /Hobbywing /Savox / ProAmps
Castle Hill Raceway https://www.facebook.com/groups/121817254587521/
ta04evah is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2012, 10:02 AM   #9993
Tech Adept
 
Join Date: Jun 2010
Location: Barcelona - Catalonia
Posts: 144
Default

Quote:
Originally Posted by ta04evah View Post
Yes, you can use the 508 No Timing software with either the 60amp or 120amp Xerun 2.1

Cheers
Rob.
But if i want to use MOD i need to use and old one? Or is possible to use 508MOD with hardware xerun 2.1 (120A)?


thanks and regards,
TyoBBS is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2012, 11:37 AM   #9994
Tech Regular
 
Join Date: May 2009
Posts: 256
Default

anyone have good start setup for Hobbywing V3?
i race Boosted stock 17.5.
Zooberg is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2012, 12:37 PM   #9995
Tech Regular
 
Join Date: May 2002
Location: Sweden
Posts: 405
Default

Quote:
Originally Posted by Zooberg View Post
anyone have good start setup for Hobbywing V3?
i race Boosted stock 17.5.
i have tried the same question before, but with the extremestock and no one seems to know, so im just going to go from scratch and see how it ends up if i dont find a good setup there is another brand that has setups that are easy to find

but i did like my xtremestock last year so should be able to get some speed from it
__________________
Xray T4`16 - Hobbywing - Highest - Sanwa - Gens Ace
Schumacher Cougar KF2 - Hobbywing - Highest - Sanwa - Gens Ace
Bappe is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2012, 02:31 PM   #9996
Tech Addict
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 596
Default

Quote:
Originally Posted by narcotiks View Post
anyone tried turbo start by full throttle and rpm on the V3?
i felt it was more responsive in the infield and had a better feel when kicking in on the straight
That's how I run mine all the time and you're right, it's better.
__________________
CPD Racing
chris_dono is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2012, 02:37 PM   #9997
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 282
Default

Quote:
Originally Posted by chris_dono View Post
That's how I run mine all the time and you're right, it's better.
What do you set the RPM settings to ?
__________________
XRAY T4 Hobbywing V3 Sanwa
FLAT OUT is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2012, 08:13 PM   #9998
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Quote:
Originally Posted by Bappe View Post
i have tried the same question before, but with the extremestock and no one seems to know, so im just going to go from scratch and see how it ends up if i dont find a good setup there is another brand that has setups that are easy to find

but i did like my xtremestock last year so should be able to get some speed from it
Please read the instructions either for the 2.1 or the v3 or the extreme stock there are basic setups listed which also explain what each does .

If you dont have the instructions please download them from the website www.hobbywing.com

Start from basics and work from there .If someone has a setup it doesnt mean its going to work for you being track size and driver ability plus car and gearing so it's better you read the instructions and work from there
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2012, 01:41 AM   #9999
Tech Regular
 
narcotiks's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Melbourne, Australia
Posts: 445
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by FLAT OUT View Post
What do you set the RPM settings to ?
Say if your boost end RPM was 20,000 , you would put the turbo start rpm at 20,000 so as the boost is fully applied, the turbo will be ready to engage soon as you hit full throttle. I haven't tried putting the turbo start rpm 1k more than the boost end rpm, all though i don't think it would yield and advantage over what i suggested before.
narcotiks is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2012, 05:05 AM   #10000
Tech Elite
 
ta04evah's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Sydney, Australia
Posts: 2,519
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by TyoBBS View Post
But if i want to use MOD i need to use and old one? Or is possible to use 508MOD with hardware xerun 2.1 (120A)?


thanks and regards,
I cant see why not. The latest software is compatible both with xerun v3 & xerun 2.1/2.0

From the hobbywing site:

1. Functions

The USB LINK SOFTWARE is a PC program working together with the LCD Program Box, it has the following functions:
1.1 Precisely sets the programmable items of the ESC.
1.2 Upgrades the firmware of the ESC.
1.3 Upgrades the firmware of the Professional LCD Program Box.
1.4 Analyses the "Governor mode" parameters for RC helicopter
(This is the function of a subprogram named "Speed Calculator")

2. Software Versions

Version 3.1_120808
The Version 3.1 is suitable for the following ESC:
XERUN Series Car ESC (Version 3.0 and later)
XERUN Series Car ESC (Version 2.0 and 2.1)
EZRUN Series Car ESC (Version 2.0 and later)

PLATINUM Series helicopter/airplane ESC

However for absolute confirmation you'd best ask Cobra about your question.

Cheers
Rob.
__________________
BSR BT-4 / Turnigy / Hobbywing / Savox / Trackstar
Serpent Eyrx2 & ARC R10, Hybrid / Orca /Hobbywing /Savox / ProAmps
Castle Hill Raceway https://www.facebook.com/groups/121817254587521/
ta04evah is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2012, 09:20 AM   #10001
Tech Addict
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 596
Default

Quote:
Originally Posted by FLAT OUT View Post
What do you set the RPM settings to ?
it depends on the motor wind you're running really, but somewhere around the boost end rpm is usually good.
__________________
CPD Racing
chris_dono is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2012, 08:04 AM   #10002
Tech Initiate
 
Join Date: Oct 2010
Location: Spain
Posts: 35
Default About motors/sensors compatibility

Hi,
I've started to have sensor problems with my 2 Xeruns 120A v2.1 recently. I was running a tekin 8.5 without problems between them, but now the ESCs enter in sensorless mode randomly. I've then tested some other motors (and sensor cables, of course), for example a Fantom ION 1 with a brand new sensor harness and they enter sensorless mode almost inmediately, but with a cheap speed passion ultrasportsman v2.0 9.5T they work perfectly. I'm also running the latest software version, 930, tried both mod and stock.

Talking with some friends at our track, some of them have had problems with speed passions MMM motors and had to change the sensor harness to the new +10 degrees version, which seems to improve reliability, and another friend has a new V3.0 Xerun that is unable to work with any of his Novak motors.

I don't understand why this is happening, and I'd like to know if there is any compatibility chart or motor recommendations for the Xerun. Maybe HW motors are the only ones that are 100% guaranteed?
Gusi is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2012, 08:20 AM   #10003
Tech Adept
 
Join Date: Jun 2010
Location: Barcelona - Catalonia
Posts: 144
Default

Quote:
Originally Posted by Gusi View Post
Hi,
I've started to have sensor problems with my 2 Xeruns 120A v2.1 recently.(...) I'm also running the latest software version, 930, tried both mod and stock.
I read some post like this. In website says is possible to use new version 930MOD with xerun 2.1 but may be is better old one... Did you test with old software (like 119MOD)?

In another hand i asked to hobbyking website, email and here but don't have it any answer from cobra...


regards
TyoBBS is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2012, 09:56 AM   #10004
Tech Initiate
 
Join Date: Oct 2010
Location: Spain
Posts: 35
Default

Quote:
Originally Posted by TyoBBS View Post
I read some post like this. In website says is possible to use new version 930MOD with xerun 2.1 but may be is better old one... Did you test with old software (like 119MOD)?

In another hand i asked to hobbyking website, email and here but don't have it any answer from cobra...


regards
I saw with my eyes , in a friend's tc, the 930 solved his sensor problems. I've been running 930 for some months without problems, but I'll give it a try and will downgrade. Anyway, I think there is a real problem with the sensivity of different motor brands, and an official compatibility list would be great.

Maybe with the rotor losing magnet strength, the sensors have wrong reads and that's why the xerun fails with the same motor that was working perfectly for months?
Gusi is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2012, 01:29 PM   #10005
Tech Regular
 
Barry_Hughes's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ipswich, England
Posts: 417
Default

Quote:
Originally Posted by narcotiks View Post
Say if your boost end RPM was 20,000 , you would put the turbo start rpm at 20,000 so as the boost is fully applied, the turbo will be ready to engage soon as you hit full throttle. I haven't tried putting the turbo start rpm 1k more than the boost end rpm, all though i don't think it would yield and advantage over what i suggested before.
I actually run turbo start rpm under the end of the boost rpm, so the two overlap!
__________________
Built it !
Raced it !
Wrecked it !
Barry_Hughes is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 05:55 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0