R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Like Tree5Likes
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-28-2012, 10:52 PM   #9436
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,274
Default

Quote:
Originally Posted by IVAN RM View Post
Thanks I will reload the software again.Another question right now the lcd have the V1.08_120504 and I want install the V1.07_101224.When I try some window appear and tell me I cant change the version.

What I need too do for make this change on lcd.

Thanks, Ivan
well if the screen is blank you shouldnt have any software on it at all its completely wiped out .So you should be able to load any 2 in 1 software into the unit .
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2012, 10:19 AM   #9437
Tech Rookie
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 2
Default

hi!

@ cobraracing:

thx for your help with my problem. your help was really great. the problem couldnt been solved, but u explained me why.

THANK U!!!


but now i have 1 question. 1 have 2 hobbywing xerun 120a v2.1 esc.

but the accucables are not on the same place.

at one esc its so, from the left side (this one i bought for 3 weeks):

A B C accu- accu+

at the second esc is it so, from left side (this one i bought december 2011):

A accu+ B accu- C

can u explain me, why this so is?

thx for reply.

cu mario
Doc Holiday is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2012, 06:33 PM   #9438
Tech Addict
 
woozer71's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 558
Trader Rating: 23 (96%+)
Default

I am running 12th scale. Has anyone got a setup for hobbywing 1s with a LRP 4.5 on outdoor track?
__________________
---------------------------------------------------
Fraser Coast RC Car Club/FCRCCC
VBC D06 / Xray T4 2013
Yokomo BMax2 ver 2 - Tamiya F104 x1
Sanwa MT-4
woozer71 is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2012, 11:52 PM   #9439
Tech Addict
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 596
Default

Quote:
Originally Posted by woozer71 View Post
I am running 12th scale. Has anyone got a setup for hobbywing 1s with a LRP 4.5 on outdoor track?
send me an email admin@cpdracing.co.uk

I've got some setups for 12th mod with the 1s speedo (7t delta, which is closer to a 4-turn)
__________________
CPD Racing
chris_dono is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2012, 02:43 AM   #9440
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,274
Default

Hi guys

Ive been getting emails about oem products of hobbywing so i will explain a few things about the products manufacture by us.
Hobbywing,speed passion only the 2.0 only ,hpi,yokomo and orion .for the. xerun series and ezrun only for hpi and some orion.

we do not manufacture bullistorm or brushless hobbies.

please be aware we cannot help you with any other brands than the ones listed that we design and manucture.
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2012, 02:46 AM   #9441
Tech Elite
 
defcone's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sydney
Posts: 2,338
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
Hi guys

Ive been getting emails about oem products of hobbywing so i will explain a few things about the products manufacture by us.
Hobbywing,speed passion only the 2.0 only ,hpi,yokomo and orion .for the. xerun series and ezrun only for hpi and some orion.

we do not manufacture bullistorm or brushless hobbies.

please be aware we cannot help you with any other brands than the ones listed that we design and manucture.
Can we send broken speed passions to hobbywing to fix?
defcone is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2012, 03:30 AM   #9442
Tech Apprentice
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 99
Default

Please explain

Quote:
Originally Posted by Doc Holiday View Post
hi!

@ cobraracing:

thx for your help with my problem. your help was really great. the problem couldnt been solved, but u explained me why.

THANK U!!!


but now i have 1 question. 1 have 2 hobbywing xerun 120a v2.1 esc.

but the accucables are not on the same place.

at one esc its so, from the left side (this one i bought for 3 weeks):

A B C accu- accu+

at the second esc is it so, from left side (this one i bought december 2011):

A accu+ B accu- C

can u explain me, why this so is?

thx for reply.

cu mario
b.wihardja is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2012, 03:53 AM   #9443
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,274
Default

Quote:
Originally Posted by defcone View Post
Can we send broken speed passions to hobbywing to fix?
yes you can but no warranty issues that has to go back to sp
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2012, 04:47 AM   #9444
M7H
Tech Elite
 
M7H's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: The Netherlands
Posts: 2,193
Default

Quote:
Originally Posted by woozer71 View Post
I am running 12th scale. Has anyone got a setup for hobbywing 1s with a LRP 4.5 on outdoor track?
Boost 0
Turbo 0

And that is fast enough....
__________________
Serpent
M7H is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2012, 06:32 AM   #9445
Tech Apprentice
 
Join Date: Feb 2012
Location: Isle of Man
Posts: 55
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
Hi Guys

Just some info for you guys when you do maintenance on your motors please always put every single part back in to the motor after you finish your clean or your upgrade of rotors.
why i say that as i did some testing today just looking deeper into this delay issue and found that by leaving out spacers and shims or even misalinged bearings etc the esc had a delay in the throttle like a skip into a higher gear etc (basically called a miss fire ) which in turn confuses the esc causing the delay to occur it seemed either the rotor was to close to the hall sensors or to far away from the sensors causing the delay .

Once i replaced the shims/spacers and spacers one by one which took alot of time putting the motor together then apart and so on the problem was gone.

Even when replacing the rotor to a smaller size or larger size or a new rotor or bearings etc please ask your motor manufacturer what are the measurements you need to know to align the rotor to the sensor board don't guess as by guessing thats when you get yourself self into strife and confused why you have the issues you are having .

thanks for you time ill post some measurements tomorrow of how close or how far the rotor needs to be from the sensor board .
Did you get the measurements for this please?

Also, can you explain why reverse doesn't work in the V3 firmware on a V2.1 ESC when the ESC is set to fwd/brk/rev, the drag brake is set to say 40, and the initial brake is set to drag brake - but reverse does work if initial brake isn't set to drag brake? This isn't just mine, another club member with the V2.1 xerun has the same problem.

Kev.
ManxPlumber is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2012, 06:39 AM   #9446
Tech Fanatic
 
vadersing's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 934
Trader Rating: 8 (100%+)
Default FET

I've ruined my lower component board while soldering the switch wires that came lose in my 2.1.

Are the top component boards between 120a and 60a interchangeable? Can I simply plug in my 60a lower board into the 120a FETs to turn it into a 120a?
vadersing is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2012, 08:40 AM   #9447
Tech Regular
 
JRXS_chris's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Manchester, England
Posts: 386
Default

Hi guys, does anyone have a decent starting setup for 10.5 on a fast outdoor track?

Thanks
JRXS_chris is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2012, 08:59 AM   #9448
Tech Fanatic
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 972
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Any word on a V3 1S?
Steve S is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2012, 03:23 PM   #9449
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,274
Default

Quote:
Originally Posted by Steve S View Post
Any word on a V3 1S?
no Steve we are working on it but have no news as yet .will keep you all update as soon as i have some solid info
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2012, 03:25 PM   #9450
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,274
Default

Quote:
Originally Posted by ManxPlumber View Post
Did you get the measurements for this please?

Also, can you explain why reverse doesn't work in the V3 firmware on a V2.1 ESC when the ESC is set to fwd/brk/rev, the drag brake is set to say 40, and the initial brake is set to drag brake - but reverse does work if initial brake isn't set to drag brake? This isn't just mine, another club member with the V2.1 xerun has the same problem.

Kev.
0.27 of a mil
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 04:25 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net