R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-03-2010, 05:55 AM   #931
Tech Adept
 
Join Date: Apr 2006
Location: Croatia
Posts: 109
Default

Quote:
Originally Posted by tomislav View Post
wires are 14awg on 60a esc, and diferent capacitator board, can i see some improvement if i instal 12awg wire and capacitor from 120a version or super capacitors like TOP or speed passion?
Can you help me out on this?
Thanks
tomislav is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2010, 06:51 AM   #932
Tech Regular
 
Holmenkollen's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Sweden
Posts: 425
Default

Quote:
Originally Posted by tomislav View Post
Can you help me out on this?
Thanks
I donīt think cables will make a big difference, maybe on low turn motors. Capacitor makes some difference.
__________________
Serpent - Hobbywing - Graupner
Holmenkollen is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2010, 03:04 PM   #933
Tech Addict
 
mlight13's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: United States
Posts: 675
Trader Rating: 40 (100%+)
Default HELP!!!

I need help!

I have a HW Xerun 60a/13.5 combo and at super low throttle,my motor is nice and smooth. At about 1/4th throttle, the RPM's jump around like the motor is revving up and down, and past 1/4 throttle, the motor is nice and smooth again. Why is it doing this? I have loaded three different firmwares and it still does the same thing. I used the old 110stock non-supercharge firmware, 422stock,and 518stock and the same thing. Do I have a bad sensor wire? Please help! Thank you...
__________________
Mark
mlight13 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2010, 05:28 PM   #934
Tech Apprentice
 
Join Date: Jun 2007
Location: paradise
Posts: 62
Default

Quote:
Originally Posted by mlight13 View Post
I need help!

I have a HW Xerun 60a/13.5 combo and at super low throttle,my motor is nice and smooth. At about 1/4th throttle, the RPM's jump around like the motor is revving up and down, and past 1/4 throttle, the motor is nice and smooth again. Why is it doing this? I have loaded three different firmwares and it still does the same thing. I used the old 110stock non-supercharge firmware, 422stock,and 518stock and the same thing. Do I have a bad sensor wire? Please help! Thank you...
Hi
I’ve noticed a similar thing back when we were using the older sw but would have to recheck my car to see if it is still there.
I figure it happens at the point where the ESC switches from sensored to sensorless internally.
Even though it is quite pronounced when bench testing(the wheels off the ground) I don’t think it happens with the car running on the track as the ESC will switch only when certain parameters are met(load, amp draw, speed, throttle input and the likes). So I don’t think it is a problem as I can't recreate the the symptoms while the cars is rolling on the ground.
Please correct me if I’m wrong.
Joe
TBOTubed is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2010, 05:49 PM   #935
Tech Addict
 
mlight13's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: United States
Posts: 675
Trader Rating: 40 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by TBOTubed View Post
Hi
Iíve noticed a similar thing back when we were using the older sw but would have to recheck my car to see if it is still there.
I figure it happens at the point where the ESC switches from sensored to sensorless internally.
Even though it is quite pronounced when bench testing(the wheels off the ground) I donít think it happens with the car running on the track as the ESC will switch only when certain parameters are met(load, amp draw, speed, throttle input and the likes). So I donít think it is a problem as I can't recreate the the symptoms while the cars is rolling on the ground.
Please correct me if Iím wrong.
Joe
Update...

I took off the sensor cable to run in sensorless only and the motor runs nice and smooth. I bought a new sensor cable and the problem is still there. Maybe you are right about bench testing switching from sensored to sensorless. It just bothered me because this just started today...it has never done it before even with bench testing. I ran the car outside but could not replicate the motor stuttering at 1/4 throttle since I did not want to run after the car and listen. Oh well, at least I have a new sensor wire. Maybe a bad sensor board in the motor? Just throwing out ideas but if anyone knows where I can get a new sensor board for a HW XeRun 13.5 motor let me know...any other suggestions?
__________________
Mark
mlight13 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2010, 05:56 PM   #936
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Quote:
Originally Posted by mlight13 View Post
I need help!

I have a HW Xerun 60a/13.5 combo and at super low throttle,my motor is nice and smooth. At about 1/4th throttle, the RPM's jump around like the motor is revving up and down, and past 1/4 throttle, the motor is nice and smooth again. Why is it doing this? I have loaded three different firmwares and it still does the same thing. I used the old 110stock non-supercharge firmware, 422stock,and 518stock and the same thing. Do I have a bad sensor wire? Please help! Thank you...
Dear mark

what radio are you using ??

also please give me your email address .

regards Angelo
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2010, 05:59 PM   #937
Tech Addict
 
mlight13's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: United States
Posts: 675
Trader Rating: 40 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
Dear mark

what radio are you using ??

also please give me your email address .

regards Angelo
PM sent
__________________
Mark
mlight13 is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2010, 08:06 AM   #938
Tech Rookie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 15
Default

I'm just about to get an Xerun 60A speedo, and want to update the firmware to the latest spec.
Whereabouts is the download on the Hobbywing site (damned if I can see it!!).
Greyfox is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2010, 11:59 AM   #939
Tech Elite
 
razzor's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Durban, South Africa
Posts: 2,810
Default

http://www.hobbywing.com/ENGLISH/Art...?ArticleID=446
__________________
Casterracing ZX1.5R
casterracing EX-1 Pro, SP Silver Arrow
TOP Racing Scythe, SP 17.5, SP GT Pro 2.0
TOP Racing Scythe, SP 4.5 V2, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
TOP Racing Scythe, SP 13.5, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
razzor is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2010, 08:30 PM   #940
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Quote:
Originally Posted by Greyfox View Post
I'm just about to get an Xerun 60A speedo, and want to update the firmware to the latest spec.
Whereabouts is the download on the Hobbywing site (damned if I can see it!!).
Grey fox

please send me an email to teamcobraracing@gmail.com and i will send you out the software .

ANgelo
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2010, 08:31 PM   #941
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Good News

American Exclusive distributor coming soon .
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2010, 02:31 AM   #942
Tech Elite
 
razzor's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Durban, South Africa
Posts: 2,810
Default

[QUOTE=Rod M;7742721]how much play are you talking about, there is less than 0.5mm of movement on both of the motors,

I reshim my new motors to make sure the rotor to sensor gap is good.
I strip motor, then place loose rotor into the sensor side assembly.
With all shims removed and the rotor touching the sensors i add a shim at a time till i have 2 shims clearance.
Then assemble motor and shim out end play/float so it just has about a touch of play +- .3mm

Havent had sensor issues ever.

Another thing to check is the sensor leads for freyed wires that might be touching on the back of the plugs.
Only hassle i have had to date has been a sensor lead supplied witha SP 13.5 that had 2 wires on one of the plugs swapped around. this made the motor heat up extremely quick and the motor would only run if i turned the shaft initially as i throttled.
__________________
Casterracing ZX1.5R
casterracing EX-1 Pro, SP Silver Arrow
TOP Racing Scythe, SP 17.5, SP GT Pro 2.0
TOP Racing Scythe, SP 4.5 V2, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
TOP Racing Scythe, SP 13.5, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
razzor is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2010, 06:40 AM   #943
Tech Rookie
 
Oli7000's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 3
Default

I have ordered a 60a version from rc mart, cant wait to try it with a turbo. I have run a fusion exceed esc (only cheap) with my 13.5t. Is there a huge differece when the turbo kicks in? I have never used a turbo esc before! If it can keep up with tekins and Speed P's for £60 I thought I may as well get one as there is a lot of positve reviews on these.
__________________
Schumacher mi4lp
Lazer Zx 5
Traxxas rustler
Oli7000 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2010, 09:24 AM   #944
Tech Addict
 
mlight13's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: United States
Posts: 675
Trader Rating: 40 (100%+)
Default

Anyone interested?
__________________
Mark
mlight13 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2010, 01:16 PM   #945
Tech Addict
 
Born2Run's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Europe
Posts: 740
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
Grey fox

please send me an email to teamcobraracing@gmail.com and i will send you out the software .

ANgelo
Angelo you're talking about the same software on the Hobbywing site (1.62_100720) or another one?
__________________
Whatever
Born2Run is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 04:49 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0