R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-25-2012, 04:42 AM   #9421
Tech Apprentice
 
RasCalDK's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 50
Default 17.5 boosted on V3

Quote:
Originally Posted by NR View Post
Reverse speed 100%
Voltage cutoff auto
Esc overheat 105
Motor overheat 105
Pr sw point 50%
1st punch rate 30%
2nd Punch Rate 30%
TH Curve Linear
Drag 0%
Brake strength 100%
Br sw point 50%
1st brake rate 20%
2nd brake rate 20%
Brake curve linear
Boost timing 42 deg
BT Start Rpm 1000 rpm
BT end rpm 12000
BT slope linear
BT by Th yes
Turbo timing 22 Deg
TT Activation - full throttle
Full throttle delay 0.1s
TT start rpm 9000 rpm
Yesterday i got to testing this setup with my 17.5 GM, haven't my ThunderPower jet.
As the weather in Denmark is kinda rainy, i had to test on my local indoor track. Which is very tight an has a 24 m straight.
I started with a gearratio of 6.17 and a fan to cool the motor. I started by checking the temps often, but barely got 50 deg C, even though it was very fast. I didn't like the way the turbo kicks in, as you really felt the delay. To get rid of it I felt I had to punch the throttle out of the corners.
I changed the Turbo is activated to:

TT Activation - full throttle and RPM
Full throttle delay instant
TT start rpm 12000 rpm

This made the throttle much more linear and a dream to drive, without higher temps. Then i added more boost and turbo until i got some heat on the motor.
Now I'm just waiting for my ThunderPower motor!

Very happy with the V3!
__________________
Rasmus T. Callesen - Denmark

Serpent S411 - Serpent.com/2-speed.de
Hobbywing Xerun V3 and Thunder Power Z3R motors - ToniSport
RasCalDK is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2012, 12:39 PM   #9422
Tech Regular
 
Barry_Hughes's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ipswich, England
Posts: 419
Default

Is there an easy way of converting V2.1 settings to V3?

I have an extremely good setting on my extreme stock, but i am struggling to try and get the same punch & top end speed when I use the V3 with the same car/motor/ratio
__________________
Built it !
Raced it !
Wrecked it !
Barry_Hughes is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2012, 12:49 PM   #9423
Tech Fanatic
 
Join Date: Jan 2012
Location: Carrollton, TX
Posts: 902
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Just wanted to report in about the throttle issue. Turns out that one motor had a bad sensor board, which is what thought too. However, it didn't explain how the good motor still had the throttle problem.

I switched the Hobbywing esc to the tekin and everything went away. Throttle is excellent. Radio and receiver are just fine.
hyujmn is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2012, 05:53 AM   #9424
Tech Adept
 
JonboyGB's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Swindon, UK
Posts: 118
Default

Hi all,

I'm patiently waiting for my new v3 to arrive

While I wait, I thought I'd do a bit of research. I recently overheard a conversation at track about an 'app' that can be downloaded for the iPhone/ipad which can be used to control the v3 via Bluetooth? At the time of hearing this I wasn't thinking about getting a Hobbywing so ignored it. But now I've got one coming – is this true or just a load of nonsense?
JonboyGB is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2012, 05:53 AM   #9425
Tech Adept
 
JonboyGB's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Swindon, UK
Posts: 118
Default

While I'm here Does anyone have a good setting for the v3 for a fast but twisty indoor track on carpet. Using a GM2012 13.5.

Thanks
JonboyGB is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2012, 05:57 AM   #9426
Tech Elite
 
defcone's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sydney
Posts: 2,336
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by JonboyGB View Post
Hi all,

I'm patiently waiting for my new v3 to arrive

While I wait, I thought I'd do a bit of research. I recently overheard a conversation at track about an 'app' that can be downloaded for the iPhone/ipad which can be used to control the v3 via Bluetooth? At the time of hearing this I wasn't thinking about getting a Hobbywing so ignored it. But now I've got one coming is this true or just a load of nonsense?
That's for speed passion.
defcone is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2012, 06:06 AM   #9427
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,218
Default

Quote:
Originally Posted by hyujmn View Post
Just wanted to report in about the throttle issue. Turns out that one motor had a bad sensor board, which is what thought too. However, it didn't explain how the good motor still had the throttle problem.

I switched the Hobbywing esc to the tekin and everything went away. Throttle is excellent. Radio and receiver are just fine.
Maybe the Tekin has less sensitivity at the sensor port who knows .
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2012, 07:47 AM   #9428
NR
Tech Master
 
NR's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Sydney
Posts: 1,527
Trader Rating: 52 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by RasCalDK View Post
Yesterday i got to testing this setup with my 17.5 GM, haven't my ThunderPower jet.
As the weather in Denmark is kinda rainy, i had to test on my local indoor track. Which is very tight an has a 24 m straight.
I started with a gearratio of 6.17 and a fan to cool the motor. I started by checking the temps often, but barely got 50 deg C, even though it was very fast. I didn't like the way the turbo kicks in, as you really felt the delay. To get rid of it I felt I had to punch the throttle out of the corners.
I changed the Turbo is activated to:

TT Activation - full throttle and RPM
Full throttle delay instant
TT start rpm 12000 rpm

This made the throttle much more linear and a dream to drive, without higher temps. Then i added more boost and turbo until i got some heat on the motor.
Now I'm just waiting for my ThunderPower motor!

Very happy with the V3!
Glad you liked it I will have a fiddle with the things you mentioned and let you know my thoughts

Nathan
NR is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2012, 12:09 PM   #9429
Tech Apprentice
 
RasCalDK's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 50
Default

Quote:
Originally Posted by NR View Post
Glad you liked it I will have a fiddle with the things you mentioned and let you know my thoughts

Nathan
I liked your original setup, but because of the turbo delay, you had to punch the throttle to get the turbo to kick in when you want it to.

When I changed the turbo activation, it was possible to drive much smother, as the turbo would kick in after the boost, if you use full throttle.

But thank you for the setup, really help me, as i had absolutely no starting point
__________________
Rasmus T. Callesen - Denmark

Serpent S411 - Serpent.com/2-speed.de
Hobbywing Xerun V3 and Thunder Power Z3R motors - ToniSport
RasCalDK is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2012, 12:28 AM   #9430
Tech Addict
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 596
Default

Create and Save your own setups easily !

http://cpdracing.co.uk/index.php?opt...info&Itemid=60
__________________
CPD Racing
chris_dono is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2012, 04:07 AM   #9431
Tech Champion
 
CraigM's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Sydney, Australia
Posts: 7,009
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by RasCalDK View Post
But thank you for the setup, really help me, as i had absolutely no starting point
Do people realise the v3 box comes loaded with profiles for most of the common winds? Mod, 13.5, 17.5, etc. They are conservative but are good starting points for most tracks and motors, and it's pretty easy to tune once you run them and get a feel for gearing, temp, and what you need more of
__________________
www.facebook.com/mcpheerc
CraigM is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2012, 05:35 PM   #9432
Tech Addict
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Dec 2009
Location: Puerto Rico
Posts: 528
Trader Rating: 20 (100%+)
Default help!

Has some one had this problem before with the lcd.Thanks

Ivan
Attached Thumbnails
NEW HOBBYWING STOCK SUPERCHARGED SOFTWARE-100_1033.jpg  
__________________
Schumasher CAT K1 AERO/HobbyWing V3.1 ESC/HobbyWing V10 6.5T Motor/IP Batteries

WWW.SPEEDLINEHOBBY.COM "A HOBBY STORE FOR RC RACERS"
IVAN RM is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2012, 05:42 PM   #9433
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,218
Default

Quote:
Originally Posted by IVAN RM View Post
Has some one had this problem before with the lcd.Thanks

Ivan
Yes i have had this problem once or twice just reload the software from the usb link data base and it will go back to normal.
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2012, 06:00 PM   #9434
Tech Addict
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Dec 2009
Location: Puerto Rico
Posts: 528
Trader Rating: 20 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
Yes i have had this problem once or twice just reload the software from the usb link data base and it will go back to normal.
Thanks I will reload the software again.Another question right now the lcd have the V1.08_120504 and I want install the V1.07_101224.When I try some window appear and tell me I cant change the version.

What I need too do for make this change on lcd.

Thanks, Ivan
__________________
Schumasher CAT K1 AERO/HobbyWing V3.1 ESC/HobbyWing V10 6.5T Motor/IP Batteries

WWW.SPEEDLINEHOBBY.COM "A HOBBY STORE FOR RC RACERS"
IVAN RM is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2012, 08:19 PM   #9435
NR
Tech Master
 
NR's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Sydney
Posts: 1,527
Trader Rating: 52 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by CraigM View Post
Do people realise the v3 box comes loaded with profiles for most of the common winds? Mod, 13.5, 17.5, etc. They are conservative but are good starting points for most tracks and motors, and it's pretty easy to tune once you run them and get a feel for gearing, temp, and what you need more of
The stock profile is way to slow for a starting point.
NR is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 12:52 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net