R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Like Tree5Likes
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-07-2012, 01:53 PM   #9211
Tech Lord
 
syndr0me's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: 5280 Raceway
Posts: 13,113
Trader Rating: 32 (100%+)
Default

The hardware version of my V3 says: HOBBYWING_456_V2. Is that right?
syndr0me is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2012, 08:56 PM   #9212
Tech Addict
 
Born2Run's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Europe
Posts: 740
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
The V3 will be released as the hobbywing brand not any oem brand for atleast the first 6 months of the release and maybe longer .
Yes,Sure


http://www.hpieurope.com/piw.php?lang=fi&partNo=101830



http://driftmission.com/yokomo-bl-r3...ed-controller/
__________________
Whatever
Born2Run is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2012, 10:27 PM   #9213
Tech Lord
 
syndr0me's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: 5280 Raceway
Posts: 13,113
Trader Rating: 32 (100%+)
Default

Is there a way to make the drag brake on a V3 feel the same as the older ESC's? Was there some change, with the default settings to how it's applied?
syndr0me is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2012, 03:28 PM   #9214
Tech Addict
 
Airwave's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 741
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Hi guys,

I just finished the installation of my new V3 on my A700...

Nor problem for anything, no problem for soldering, no problem for updating my Pc software, my 2in1 box, put the latest non-beta firmware, put some settings on, save them on the ESC... Perfect!

No problem either to calibrate the radio (Futaba 3VCS), it works in normal and in reverse mode.

The problem is now, when I push a littre on the throttle, the motor seems to cogg and the ESC vibrates strangely, the led blinking between red and green...


Are you familiar with this problem? Have I done something wrong? Where can it come from?

Thanks for the help and sorry for my bad english...
Airwave is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2012, 04:24 PM   #9215
Tech Addict
 
venom54's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Aspendale
Posts: 578
Default

Quote:
Originally Posted by Airwave View Post
Hi guys,

I just finished the installation of my new V3 on my A700...

Nor problem for anything, no problem for soldering, no problem for updating my Pc software, my 2in1 box, put the latest non-beta firmware, put some settings on, save them on the ESC... Perfect!

No problem either to calibrate the radio (Futaba 3VCS), it works in normal and in reverse mode.

The problem is now, when I push a litter on the throttle, the motor seems to cogg and the ESC vibrates strangely, the led blinking between red and green...


Are you familiar with this problem? Have I done something wrong? Where can it come from?

Thanks for the help and sorry for my bad english...


Same problem we have experienced lately and have notified Angelo about .

Waiting on a reply and solution to this problem.

Cheers Ren.
__________________
Play hard but be nice to your parents!
VBC RACING|ASSOCIATED|XRAY|TEAM POWERS|THUNDER TIGER|HOBBYWING|HPI|WTF FANS|ORION AND MORE IN STORE.
145 COMO PARADE EAST 3195 PARKDALE VICTORIA AUSTRALIA.
www.rabhobbies.com.au
venom54 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2012, 08:21 PM   #9216
Tech Champion
 
TryHard's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sydney, NSW
Posts: 5,265
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by syndr0me View Post
The hardware version of my V3 says: HOBBYWING_456_V2. Is that right?
Yup, the v2 refers to the hardware version of the V3 cicruitry. Basically the latest spec of the V3 esc hardware (confusing I know, but nothing to worry about).

Ed
__________________
| THard.co.uk | Xray | Hobbywing |
TryHard is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2012, 03:32 AM   #9217
Tech Apprentice
 
RasCalDK's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 50
Default

I haven't had any problems like that with my V3...
Do you only have the problem with a particular firmware? Have you tried other versions?
__________________
Rasmus T. Callesen - Denmark

Serpent S411 - Serpent.com/2-speed.de
Hobbywing Xerun V3 and Thunder Power Z3R motors - ToniSport
RasCalDK is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2012, 03:48 AM   #9218
Tech Champion
 
hanulec's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2007
Location: @ the post office
Posts: 8,482
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by syndr0me View Post
Is there a way to make the drag brake on a V3 feel the same as the older ESC's? Was there some change, with the default settings to how it's applied?
Drag brake .. tisk tisk
Push brake is the answer..
__________________
FJ / ROAR #2-122945 / MaxRotation FPV Drone Racing / [email protected] Awesomatix USA / Wild Turbo Fan / Mon-Tech Racing / RocheRC USA / Side Piece /
LRP / John's BSR Tires / TeamEAM / TQ Wire / R1 / Team Scream / PCR / MIX
RacerLog wiki Awesomatix A700 / 2wd offroad 4 life
hanulec is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2012, 03:58 AM   #9219
Tech Addict
 
Airwave's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 741
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Airwave View Post
Hi guys,

I just finished the installation of my new V3 on my A700...

Nor problem for anything, no problem for soldering, no problem for updating my Pc software, my 2in1 box, put the latest non-beta firmware, put some settings on, save them on the ESC... Perfect!

No problem either to calibrate the radio (Futaba 3VCS), it works in normal and in reverse mode.

The problem is now, when I push a littre on the throttle, the motor seems to cogg and the ESC vibrates strangely, the led blinking between red and green...


Are you familiar with this problem? Have I done something wrong? Where can it come from?

Thanks for the help and sorry for my bad english...
Sorry guys I feel so dumb... I recheck my install this morning and even after 16332763723 verifications, I solder the A on the C and the C on th A...

Sorry again dudes...
Airwave is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2012, 08:19 AM   #9220
Tech Lord
 
syndr0me's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: 5280 Raceway
Posts: 13,113
Trader Rating: 32 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by hanulec View Post
Drag brake .. tisk tisk
Push brake is the answer..
Neither felt particularly great with 13.5. The car feels... heavy. I've got the BD back in to test back-to-back next week.
syndr0me is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2012, 09:29 AM   #9221
Tech Elite
 
Warren Weaver's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: NASCAR COUNTRY
Posts: 2,463
Trader Rating: 46 (100%+)
Default

My v3 matched with my fantom power nothing comes close this speed control is amazing
__________________
R1 WURKS-AWESOMATIX USA-LRP-BITTYDESIGN-TQ WIRE-PROTOTYPE RACING-SWEEP RACING-TXDSKINGRAPHIX-HOBMAX-THE RUG-TEAM EZDUZIT
R.I.P. MY FRIEND JDUB MISSED BUT NEVER FORGOTTEN
Warren Weaver is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2012, 07:24 PM   #9222
Tech Elite
 
artwork's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Thornton, CO
Posts: 3,094
Trader Rating: 60 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by hanulec View Post
Drag brake .. tisk tisk
Push brake is the answer..
C'mon Mike let's not pretend like their is anything wrong with using drag brake...it seems to work very well for the best drivers in the world. I forgot you run that Tekin crap...now your post makes sense.

The v3 in an off-power condition has a very weird feel to it...it seems to slow down but is an unusual way. The description that Syndr0me provides is good the car feels heavy and like it is dragging something behind it. Even with very little drag brake it still feels like it gets bogged down when off power. I am not slower with it but the feel is a bit of a distraction...It makes me drive harder into the corner so I can keep the car from hesitating, which I do not particularly like. I don't want to put creep in the car, but might have to to keep it rolling through the corners.
__________________
Sanwa | R1 Wurks | Avid | 2mm Designs
artwork is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2012, 07:49 PM   #9223
Tech Champion
 
hanulec's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2007
Location: @ the post office
Posts: 8,482
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by artwork View Post
C'mon Mike let's not pretend like their is anything wrong with using drag brake...it seems to work very well for the best drivers in the world. I forgot you run that Tekin crap...now your post makes sense.

The v3 in an off-power condition has a very weird feel to it...it seems to slow down but is an unusual way. The description that Syndr0me provides is good the car feels heavy and like it is dragging something behind it. Even with very little drag brake it still feels like it gets bogged down when off power. I am not slower with it but the feel is a bit of a distraction...It makes me drive harder into the corner so I can keep the car from hesitating, which I do not particularly like. I don't want to put creep in the car, but might have to to keep it rolling through the corners.
Just because I'm a Tekin driver doesn't mean I'm blind to the other options. I don't care if its Tekin, lrp, hobby wing 120v, hacker tensioric, speed passion citrix -- I hate drag brake. The most consistent thing is your own finger. I could never push brake until I switched from a 3pk to dx3r a few years ago...
__________________
FJ / ROAR #2-122945 / MaxRotation FPV Drone Racing / [email protected] Awesomatix USA / Wild Turbo Fan / Mon-Tech Racing / RocheRC USA / Side Piece /
LRP / John's BSR Tires / TeamEAM / TQ Wire / R1 / Team Scream / PCR / MIX
RacerLog wiki Awesomatix A700 / 2wd offroad 4 life
hanulec is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2012, 07:51 PM   #9224
Tech Elite
 
defcone's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sydney
Posts: 2,338
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by artwork View Post
C'mon Mike let's not pretend like their is anything wrong with using drag brake...it seems to work very well for the best drivers in the world. I forgot you run that Tekin crap...now your post makes sense.

The v3 in an off-power condition has a very weird feel to it...it seems to slow down but is an unusual way. The description that Syndr0me provides is good the car feels heavy and like it is dragging something behind it. Even with very little drag brake it still feels like it gets bogged down when off power. I am not slower with it but the feel is a bit of a distraction...It makes me drive harder into the corner so I can keep the car from hesitating, which I do not particularly like. I don't want to put creep in the car, but might have to to keep it rolling through the corners.
I noticed that too lol, it was only after like 3-4minutes though, I thought I blew my motor as it felt like that. But the motor was only at 40degrees centigrade.
defcone is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2012, 01:32 AM   #9225
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,308
Default

Quote:
Originally Posted by TryHard View Post
Yup, the v2 refers to the hardware version of the V3 cicruitry. Basically the latest spec of the V3 esc hardware (confusing I know, but nothing to worry about).

Ed
yes correct and yes confusing but it goes like this the v1 meant the first 120 amp esc that hobbywing designed in hardware now the v3 esc is the version 2 of the same family of 120 amp esc so only 2 version have been created both being different to one another just the amp rating is the same only as the v3 esc uses a totally different mcu than the v2.1 which is know as the v1 unit .

confusing but you guys are smart enough to get your heads around it .
__________________
Email : [email protected] or [email protected]
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 08:35 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net