R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-01-2012, 06:12 PM   #8836
Tech Fanatic
 
macdude's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 915
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by sbrewer View Post
I followed these steps I loaded the V1.08_111007 software to the programer box. But on the esc software tab V3.0_110930STOCK is not listed, all it shows It has V1.00111207a_2r Loaded and V1.00100324a_3 - V1.00_091116a_U as options to load. I loaded the V1.08_111007 software to the programer box. Ok have the right software in the pro-box but on the esc is doesnt list the V3.0_110930STOCK as an option. any ideas
What esc are you trying to update. The steps are for the version 2.0 or 2.1 of the 120A esc. If you are running the short coarse or 1/8 version I do no know what the software versions are out for these controllers. Also I think it was posted on here somewhere that the latest version of the short coarse software does not have boost or turbo timing.
__________________
---------------
KO Eurus / Orca / MMP / XB2 / 22-4 /
macdude is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 06:25 PM   #8837
Tech Addict
 
sbrewer's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Amarillo Tx
Posts: 718
Trader Rating: 20 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by macdude View Post
What esc are you trying to update. The steps are for the version 2.0 or 2.1 of the 120A esc. If you are running the short coarse or 1/8 version I do no know what the software versions are out for these controllers. Also I think it was posted on here somewhere that the latest version of the short coarse software does not have boost or turbo timing.
Im running the 150a xerun and the 80a xerun big blue escs
__________________
- AKA - Team Associated - Dark Side RC Racing - Os Speed - Jc Designs -
sbrewer is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 08:04 PM   #8838
Tech Master
 
lewis110's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Hallstead, PA
Posts: 1,117
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

I just hooked my SCT pro up to the computer and there was no other filmwares that should up on the screen. I talked to Angelo last week and he said the SCT pro doesn't use boost/turbo. Maybe the 150amp is the same way because I believe that was designed for 1/8 scale buggy type cars. Where you wouldn't need the boost/turbo features.
lewis110 is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2012, 12:00 AM   #8839
Tech Master
 
cyanyde's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: KL, MY.
Posts: 1,023
Default

Just tested my V3 yesterday. Motor seems to run cooler at the same speed as my V2.1. Maybe its something to do with the 'Boost based on throttle input' thingy which was on. Short of time to mess with 'Boost Curve'. Anyone tried that yet? Any improvement?
__________________
/Adrian.

RC FB Pages Subscribed:
facebook.com/EPBuggy
facebook.com/AllStarChampionship
cyanyde is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2012, 05:23 AM   #8840
Tech Apprentice
 
XSLR8's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Australia
Posts: 99
Questions??

Quote:
Originally Posted by XSLR8 View Post
Just picked up the new v3 and hooked it up to a thunder power 21.5 boosted,at low speed throttle the motor stutters or is clogging? I have tried another new motor and sensor cable but is still doing it,any thoughts to resolve this issue would be great.
Cheers.
Still having problems with this,seems any more than zero timing with this motor and it cogs badly.I have tried 2 brand new motors and both the same,looks like I have waisted my money on this speedie and should have stuck with the old model.There are no adjustments anywhere to adjust frequency that I can find.
If anyone has any ideas please reply.
Cheers.
__________________
VBC Racing Australia.....FUTABA AUSTRALIA.....Volante tires.....WTF Fans.....R.A.B Hobbies....President www.serccc.com.au
XSLR8 is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2012, 05:43 AM   #8841
M7H
Tech Elite
 
M7H's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: The Netherlands
Posts: 2,191
Default

Quote:
Originally Posted by JRXS_chris View Post
OK gents, thanks for the useful responses. Just another way to squeeze a little more out of the motor!

I'm going to have to try this on my x12. If I was to put the max timing insert in, gear down two teeth, keep the esc settings the same and work from there would that be a good place to start?


and is your X12 still alive?
__________________
Serpent
M7H is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2012, 05:51 AM   #8842
M7H
Tech Elite
 
M7H's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: The Netherlands
Posts: 2,191
Default

Quote:
Originally Posted by sbrewer View Post
Im running the 150a xerun and the 80a xerun big blue escs
then V1.00_091116a_U is the latest firmware for that ESC.
The big Xerun 80 and 150A ESC don't have boosted firmware yet......
If you connect any HW ESC to there software, it will recognise the hardware version of the ESC, and automatically shows the available firmware for that particular ESC.
__________________
Serpent
M7H is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2012, 05:56 AM   #8843
Tech Fanatic
 
MrRolla's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Sans Souci, Sydney, Australia
Posts: 961
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

Im having problems with the brakes on my car. Im running a Xtreme stock ESC with a SP V3 17.5 1S motor.

I feel like the brake are a little weak, it almost feels like they are laggy. Ill start braking and feels like nothing, nothing, nothing, then the cars starts pulling up

Im running 100% brake force and 100% reverse on the ESC with 5 % drag brake and initial b/force is set at drag brake. I have had the initial set at 40% but it didnt feel that much better so i put it back to drag brake.

Any suggestions?
MrRolla is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2012, 06:09 AM   #8844
Tech Master
 
cyanyde's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: KL, MY.
Posts: 1,023
Default

If anyone wants, I'm prepared to help check your HW settings remotely via Team Viewer. Just google 'teamviewer', install it then pm me to set the time....
__________________
/Adrian.

RC FB Pages Subscribed:
facebook.com/EPBuggy
facebook.com/AllStarChampionship
cyanyde is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2012, 06:22 AM   #8845
Tech Elite
 
Yokomo_Ant3's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Australia
Posts: 2,387
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by MrRolla View Post
Im having problems with the brakes on my car. Im running a Xtreme stock ESC with a SP V3 17.5 1S motor.

I feel like the brake are a little weak, it almost feels like they are laggy. Ill start braking and feels like nothing, nothing, nothing, then the cars starts pulling up

Im running 100% brake force and 100% reverse on the ESC with 5 % drag brake and initial b/force is set at drag brake. I have had the initial set at 40% but it didnt feel that much better so i put it back to drag brake.

Any suggestions?
From what im finding more brakes on speedo isnt giving me more brakes, and the reason for your lag is the reverse force. Put the reverse force back to 25%, brakes on 87.5% and the most imprtant part, Make sure your re bind the speedo back to your transmitter with 100% brakes set (on the transmitter). Once you have done this lower it back down to 80% (Transmitter) and try then. In 17.5 ive seen cars run 50% brake on the speedy and have plenty.

HTH
__________________
Antoni Caretti

Team Schumacher - Team Scorpion - Sweep Racing - Bezerk RC - Adelaide RC
Yokomo_Ant3 is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2012, 06:31 AM   #8846
Tech Fanatic
 
MrRolla's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Sans Souci, Sydney, Australia
Posts: 961
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Yokomo_Ant3 View Post
From what im finding more brakes on speedo isnt giving me more brakes, and the reason for your lag is the reverse force. Put the reverse force back to 25%, brakes on 87.5% and the most imprtant part, Make sure your re bind the speedo back to your transmitter with 100% brakes set (on the transmitter). Once you have done this lower it back down to 80% (Transmitter) and try then. In 17.5 ive seen cars run 50% brake on the speedy and have plenty.

HTH
Thanks mate ill give it a go on the weekend and see how I go
MrRolla is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2012, 09:00 PM   #8847
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,206
Default

New distributor for New Zealand

Extreme Hobbies
57 Vogel street
C.B.D, 9016
Dunedin
New Zealand

03 4718911
0275439873

j.gaspar@xtra.co.nz
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2012, 06:02 AM   #8848
Tech Apprentice
 
Join Date: May 2011
Posts: 53
Default

Quote:
Originally Posted by cyanyde View Post
Just tested my V3 yesterday. Motor seems to run cooler at the same speed as my V2.1. Maybe its something to do with the 'Boost based on throttle input' thingy which was on. Short of time to mess with 'Boost Curve'. Anyone tried that yet? Any improvement?

Hi, what ttpe of track was it on and what settings did you use ?
mcdoogle is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2012, 06:24 AM   #8849
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,206
Default

Quote:
Originally Posted by XSLR8 View Post
Still having problems with this,seems any more than zero timing with this motor and it cogs badly.I have tried 2 brand new motors and both the same,looks like I have waisted my money on this speedie and should have stuck with the old model.There are no adjustments anywhere to adjust frequency that I can find.
If anyone has any ideas please reply.
Cheers.
Are all the Motors you have used thunder power motors even the new ones ?The thunder power motors have end bell adjustment from 0 degree to 50 degree .We need your settings before we can help you esc and motor.
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2012, 06:27 AM   #8850
Tech Elite
 
Pattojnr's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Perth Australia
Posts: 4,594
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
New distributor for New Zealand

Extreme Hobbies
57 Vogel street
C.B.D, 9016
Dunedin
New Zealand

03 4718911
0275439873

j.gaspar@xtra.co.nz
any news for 150 amp Turbo ? much longer and ill off load my gear and go to more cells.
__________________
Serpent - Walter RC
Serpent E Power ..... Serpent 747 Reds M3T
Serpent 966-TE Reds M7T .... S411ERYX Speedpassion 3.5T, T-Shox
Serpent 811-TE REDs R5T
Pattojnr is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 11:40 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0