R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-06-2012, 10:17 AM   #8131
Tech Elite
 
Riketsu's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Puerto Rico
Posts: 2,393
Trader Rating: 29 (100%+)
Send a message via AIM to Riketsu
Default

Quote:
Originally Posted by dumper View Post
Are you sure you calibrated the speed control correctly? I just got off the phone with a customer who was having a similiar problem. Turns out he was not pushing the button at each step of calibration. Doing it correctly fixed his problem.

Brian Wynn

Team CRC
I'll give it one last try when I get home.

Thanks Brian.
__________________
eBay user id: riketsukirai

Selling all my MTX4 parts, bodies, radio and everything!
Riketsu is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2012, 12:09 PM   #8132
KJR
Tech Rookie
 
Join Date: Oct 2009
Location: Dunfermline, Scotland
Posts: 19
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
two things i want you to do

1.change the servo (if you have one )

2.remove the cap from the receiver

3.run a reciever pack for your testing as a booster .

once you do that please post a simple report on your findings.

I have a feeling your servo is drawing way to much current as the savox is known to do that cause a small delay within the reciever which drops the bec voltage to levels were a glitch will be present and so do the ace servos as ive had another issue with someone else running a savox in 1s mode and he had the same issue .

please let me know

regards Angelo
hi Angelo,

Thanks for the suggestions.
I removed the servo no change, didn't plug another servo in as I didn't see the point when there was no change with no servo installed.

removed the power cap, no change. The cap was fitted as on a longer practice run 8 mins plus I was having shutdowns on the radio system.

I didn't have a receiver pack so what I did was to connect my LRP SXX V2 which has an inbuilt booster to the receiver minus the signal wire so it was in effect acting as a booster. No change either I'm afraid.

Thanks for your help.

Kenneth
KJR is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2012, 12:11 PM   #8133
KJR
Tech Rookie
 
Join Date: Oct 2009
Location: Dunfermline, Scotland
Posts: 19
Default

Quote:
Originally Posted by M7H View Post
I think it has to do with the "traction control setting" in your transmitter, can you put it on "INH", instead of "ACT".....

Edit, I see it's the older Super Exzes, so you have to look at the "throttle speed"...

What you can do, is switch your ESC and steering servo in your receiver, and see how the steering servo reacts on throttle input, or how the ESC reacts on steering input.....
Hi,

throttle speed is set to zero. To be honest this is not a setting I would ever change on my transmitter. The exact same set up was previously working without any problem using a Novak Havoc pro ESC and a Novak Smart. The only thing I have changed is the esc as I wanted to have one with inbuilt booster.

Kenneth
KJR is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2012, 01:57 PM   #8134
Tech Master
 
Owen RaCing's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Mountain Valley
Posts: 1,940
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

I tried using the search function and looking around a little bit, so pardon me if it has already been answered.

But when will CRC have the V3 Hobby Wing? Noticed in the clean wire thread and I like it.
__________________
powered by anti-anxieties, sarcasm and chipotle
Owen RaCing is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2012, 03:37 AM   #8135
Tech Elite
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 3,972
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Hi,

Which is better?

1. Xerun 60A v2.0
2. Xtreme Stock 60A

Thanks in advance.
__________________
www.rccartips.com
www.f1rccars.com
www.f1rcclub.com
http://www.youtube.com/user/rccartips/
http://www.facebook.com/RCCarTipsFan
rccartips is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2012, 09:22 AM   #8136
Tech Apprentice
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 95
Default

Does the addition of a motor fan connected to the receiver would interfere with the functioning of the esc? I've heard that bec function on xerun is not quite good enough, so I ask this question.
b.wihardja is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2012, 11:19 AM   #8137
Tech Fanatic
 
Join Date: Nov 2003
Location: CRC Raceway
Posts: 975
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Owen RaCing View Post
I tried using the search function and looking around a little bit, so pardon me if it has already been answered.

But when will CRC have the V3 Hobby Wing? Noticed in the clean wire thread and I like it.
A few days after they release it.
__________________
www.teamcrc.com, www.teamscreamracing.com, Outlaw RC Motorsports, KO Propo USA, www.crcraceway.com, Dumper's Speedshop, FB/FX Paint. 38.4mm>38mm, 9 degrees does not = Zero end of story. Vice-President of the F1 Pink Flame Posse
dumper is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2012, 04:29 PM   #8138
Tech Addict
 
Losiho's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Melbourne Australia
Posts: 633
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

I'm considering purchasing an Extreme Stock ESC for 21.5 boosted touring. I use a Savox 1251mg servo - has anyone experienced any issues with this combo ? I currently use an LRP SXX V2 ESC, which has a 3A BEC v 2A for the Hobbywing. I'm not sure if the 2A BEC will cause an issue with brownouts, etc (never had an issue with the LRP ESC).

Cheers
Losiho is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2012, 01:46 AM   #8139
Tech Rookie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 15
Default

Quote:
Originally Posted by Losiho View Post
I'm considering purchasing an Extreme Stock ESC for 21.5 boosted touring. I use a Savox 1251mg servo - has anyone experienced any issues with this combo ? I currently use an LRP SXX V2 ESC, which has a 3A BEC v 2A for the Hobbywing. I'm not sure if the 2A BEC will cause an issue with brownouts, etc (never had an issue with the LRP ESC).

Cheers
Short answer is 'No problem'. Although I run a Futaba 9550 servo with my Extreme Stock in 21.5 at the moment, other club drivers definitely run the speedo with the Savox 1251 servo without any issues.
Also if you look here:-
http://www.centralbooking.org/cbs/in...article&id=501
although it doesn't show the exact speedo and servo combinations being used, I know several of the drivers in the A final were running Extreme Stock and Savox.
What's also interesting is the motor of choice - simply nothing to beat it at the moment.
Greyfox is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2012, 01:51 AM   #8140
Tech Addict
 
Losiho's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Melbourne Australia
Posts: 633
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Greyfox View Post
Short answer is 'No problem'. Although I run a Futaba 9550 servo with my Extreme Stock in 21.5 at the moment, other club drivers definitely run the speedo with the Savox 1251 servo without any issues.
Also if you look here:-
http://www.centralbooking.org/cbs/in...article&id=501
although it doesn't show the exact speedo and servo combinations being used, I know several of the drivers in the A final were running Extreme Stock and Savox.
What's also interesting is the motor of choice - simply nothing to beat it at the moment.
Thanks for the answer - appreciated. I think the people who have the most issues with Savox servos seem to be those who use them with Spectrum radio gear.
Losiho is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2012, 02:21 AM   #8141
Tech Elite
 
sosidge's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Bristol, UK
Posts: 3,818
Default

Quote:
Originally Posted by Greyfox View Post
Short answer is 'No problem'. Although I run a Futaba 9550 servo with my Extreme Stock in 21.5 at the moment, other club drivers definitely run the speedo with the Savox 1251 servo without any issues.
Also if you look here:-
http://www.centralbooking.org/cbs/in...article&id=501
although it doesn't show the exact speedo and servo combinations being used, I know several of the drivers in the A final were running Extreme Stock and Savox.
What's also interesting is the motor of choice - simply nothing to beat it at the moment.
That's because its a motor that breaks the usual construction rules. But the UK importer is a man of influence.
sosidge is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2012, 04:21 AM   #8142
Tech Initiate
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 26
Default 111011 software

has anyone been able to use the 111011 software i downloaded it and have been able to only use the 111007 software and help would be great before i race tonight which is in 6 hours.

cheers everyone
mavrickf1 is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2012, 12:25 PM   #8143
Tech Fanatic
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 900
Default

Quote:
Originally Posted by Losiho View Post
Thanks for the answer - appreciated. I think the people who have the most issues with Savox servos seem to be those who use them with Spectrum radio gear.
.
SlowerOne is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2012, 05:41 PM   #8144
Tech Elite
 
slow_jun's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: sa Earth
Posts: 2,719
Trader Rating: 14 (94%+)
Default

Both are almost the same, the only difference is Xerun 60A V2.0 has a lower BEC @5.75V/3A while the Extreme Stock is @ 6V/2A. i think the V2.0 is no longer available, better you get the later one or wait for the V3. it all depends on what application you will be using these ESC's. also bare in mind the Servo you will be using as the Voltage might affect or encounter some glitching issues on your setup.

Quote:
Originally Posted by rccartips View Post
Hi,

Which is better?

1. Xerun 60A v2.0- Default Firmware is Mod ( no Turbo )
2. Xtreme Stock 60A - Default Firmware is super Stock( with Turbo )

Thanks in advance.
Ofcourse these firmware can be updated as per requirements. Gurus also chime in for additional advise.

As for me i have both xerun V2.0/2.1 120A for my Offroad 4Wd / 2Wd truck, so far no issues on glitching when using a Savox 1251MG.
__________________
---------------------------------------------------------------------------------
Mag 3 taon, tapos isalpak pa sa PAGMUMUKHA KO......... tagal....Deeeeymmm!!!
slow_jun is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2012, 08:08 PM   #8145
Tech Regular
 
RockyMania's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 385
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Hi guys, jus got a 120A 1S. I saw previously some says the "receiver pack" is NOT needed for 1S speedo. Does "receiver pack" means the capacitor thats provided in the box? Is it still not needed even if i run 2s lipo? And if its not needed, what will be the effect if it is still installed? Cheers!
RockyMania is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 06:46 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net