R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-27-2012, 03:35 PM   #7561
Tech Adept
 
Join Date: Mar 2011
Location: Hudson Falls NY
Posts: 183
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

You need to hook it to a 2s battery. When it turns on you can turn off the voltage cutoff, then it will work on 1s again. The problem is when you change the software it stays on till you turn it off. Then it wont come on again with the single cell.
brettweir78 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2012, 07:50 PM   #7562
Tech Rookie
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 9
Default

Hi , searched but didn't find nothing conclusive ,
I have a Venom PRO Brushless 120A esc and it looks just like xerun 120a sd , but is green.
I've read in some posts in this forum that this Venom esc are the same as Hobbywing xerun 120A ,
is it true ??
and can I use the hobbywing lcd program box, and this supercharger firmware in the venom esc ??
BL4x4 is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2012, 03:46 AM   #7563
Tech Apprentice
 
sizheng's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 98
Default V3 FINAL TEST

We Team Hobbywing did the final test before the Chinese New Year and the new software is amazing strong as well as the hardware.

Some new functions are unique in the world, providing you the most customized settings of dynamic timing in the whole power band. Really cool!

The V3 hardware looks nicer and works cooler due to the one piece metal upper case. The integrated switch makes the cabling easier and cleaner.

Here I attach a photo of V3 on my car ,sorry I can't post more.

I think TITC 2012 will be the first race for V3, let's waiting and see.
Attached Thumbnails
NEW HOBBYWING STOCK SUPERCHARGED SOFTWARE-imag0309.jpg  
__________________
TEAMHOBBYWING CHINA
sizheng is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2012, 03:52 AM   #7564
Tech Fanatic
 
TeamWTF's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Newcastle, Australia
Posts: 971
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

BLACK!
__________________
T.O.P. Racing Australia www.topracing.net.au
TeamWTF is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2012, 03:55 AM   #7565
Tech Elite
 
caltek1's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 3,354
Trader Rating: 33 (100%+)
Default

sizheng,

Will the V3 be available after TITC for purchase? I look forward to seeing how the ESC and software performs at TITC.

I am very happy with my HW at present, however if the new software and ESC is better then I will upgrade.

Thanks for the photo.

Regards,

Calvin.
caltek1 is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2012, 04:04 AM   #7566
Tech Elite
 
Bishop's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Brisbane
Posts: 2,208
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

I do love the idea of a built in switch on the V3, but I feel a tiny bit disappointed the RX hook up wire lacks the ability to detach, I forget which ESC has that feature, but when you look at the many different ways to locate everything on multiple cars, you think how good would it be to have custom replaceable wires of any length without having to hack into a wire you may never be able to lengthen again once cut down.
__________________
QRCCRA
www.qrccra.org.au
www.facebook.com/englandparkraceway
www.myrcm.ch/main?pLa=en&hId[1]=org&dId[O]=4331
Bishop is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2012, 04:19 AM   #7567
Tech Fanatic
 
TeamWTF's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Newcastle, Australia
Posts: 971
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Bishop View Post
I do love the idea of a built in switch on the V3, but I feel a tiny bit disappointed the RX hook up wire lacks the ability to detach, I forget which ESC has that feature, but when you look at the many different ways to locate everything on multiple cars, you think how good would it be to have custom replaceable wires of any length without having to hack into a wire you may never be able to lengthen again once cut down.
Pretty sure its the speed passion
__________________
T.O.P. Racing Australia www.topracing.net.au
TeamWTF is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2012, 04:45 AM   #7568
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Quote:
Originally Posted by caltek1 View Post
sizheng,

Will the V3 be available after TITC for purchase? I look forward to seeing how the ESC and software performs at TITC.

I am very happy with my HW at present, however if the new software and ESC is better then I will upgrade.

Thanks for the photo.

Regards,

Calvin.
yes it will be available after the titc for the retial sector but i must be honest like i have been since joining hobbywing only the factory drivers will have the v3 at the titc unless something changes before then .It's at michael descretion when the release will be .
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2012, 04:53 AM   #7569
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Quote:
Originally Posted by Bishop View Post
I do love the idea of a built in switch on the V3, but I feel a tiny bit disappointed the RX hook up wire lacks the ability to detach, I forget which ESC has that feature, but when you look at the many different ways to locate everything on multiple cars, you think how good would it be to have custom replaceable wires of any length without having to hack into a wire you may never be able to lengthen again once cut down.
good point about the rx being able to be detachable so you can have shorted wire config for different cars .but i guess michael didnt have enough room to do that like the programming port .if you want one with a shorter lead ill sort one out for you with a very short lead like 10mm with a male connect and you can run a adpater lead of any size you want .just let me know
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2012, 06:45 AM   #7570
Tech Apprentice
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 63
Default

Hi all, Ive finally ordered my Hobbywing Xerun 120A V2.1 and the 2 in 1 advanced programming box to run in my Touring car in the 13.5 open class (timing/boost etc). Im running a Speed Passion 13.5 mmm series motor

I have a few questions i need help with:

1) Do i need to update the software on the 2 in 1 programming box before connecting to the esc and calibrating it and if so which version no. do i need?

2) For maximum boost/ timing and power do i use 930_MOD or 930_stock Firmware?

3) Can someone post a link to the software for me to download?

4) As above what do i do when i get the ESC do i calibrate with my radio first or upload firmware to the programming box and then connect update the esc and then calibrate. I dont want to make a mess of it as im racing in a few days!

Thanks In advance
kosmickid is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2012, 10:36 AM   #7571
Tech Addict
 
gogi108's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: brisbane
Posts: 604
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by gogi108 View Post
cheers , got it done , but not wiyhout some problems . tried to change firmware from sp323stock to hw930stock but came up with unable to upgrade . i tried a few times with same result . i then went to 930mod no problems . i then went from 930mod to 930stock also no problem . has anyone else experienced this ? could it be that 323stock and 930stock are the same thing ? just a thought . cheers
anyone ? 930stock will have all the power you will need . on a 10.5 xe it runs very hard !!!!!!
__________________
Tlr 22 2.0,losixx4we,xxx4g, 22-4
Chargers RC
Trackside rc
gogi108 is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2012, 11:00 AM   #7572
lip
Tech Regular
 
Join Date: May 2011
Posts: 306
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by sizheng View Post
We Team Hobbywing did the final test before the Chinese New Year and the new software is amazing strong as well as the hardware.

Some new functions are unique in the world, providing you the most customized settings of dynamic timing in the whole power band. Really cool!

The V3 hardware looks nicer and works cooler due to the one piece metal upper case. The integrated switch makes the cabling easier and cleaner.

Here I attach a photo of V3 on my car ,sorry I can't post more.

I think TITC 2012 will be the first race for V3, let's waiting and see.
my next esc....dying to put it in my b4
lip is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2012, 11:08 PM   #7573
Tech Adept
 
FunkyDunky's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 110
Default 4 bank HV Capacitors

Hi everyone!

I am hoping someone can help? I am trying to find anyone in the UK that has stock of the 4 bank HV capacitors that should be fitted to xerun ESC. I can get them from HK but it could be 3 weeks before they arrive and I really need one for next weekend.

If someone out there knows of stock in the UK please let me know

Thanks
FunkyDunky is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2012, 02:05 AM   #7574
Tech Master
 
cyanyde's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: KL, MY.
Posts: 1,023
Default

U can use any cap meant for esc's as a temp replacement.
__________________
/Adrian.

RC FB Pages Subscribed:
facebook.com/EPBuggy
facebook.com/AllStarChampionship
cyanyde is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2012, 03:09 AM   #7575
Tech Apprentice
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 63
Default

Quote:
Originally Posted by FunkyDunky View Post
Hi everyone!

I am hoping someone can help? I am trying to find anyone in the UK that has stock of the 4 bank HV capacitors that should be fitted to xerun ESC. I can get them from HK but it could be 3 weeks before they arrive and I really need one for next weekend.

If someone out there knows of stock in the UK please let me know

Thanks
Try www.giantcod.co.uk
kosmickid is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 07:37 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0