R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-25-2012, 09:49 PM   #7546
Tech Adept
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 146
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by olly986 View Post
35A with 3s in a buggy! not surprised it melted
The ezrun 35A's are rated for 3S as well. However in my case, the car was static (wheels not even spinning) and i was trying to push a heavy object with the car which resulted in a current overload and it killed a mosfet. I ran 3S for ages on those ESCs with no issues as long as you use a seperate BEC. Otherwise they will overheat and the green LED comes on flashing.

Clocked those buggies on 90km/h via a GPS

If i whacked my new xtreme stock ESC and motor combo in a buggy now, it would be insane...
Forgetful_Duck is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2012, 12:19 AM   #7547
Tech Apprentice
 
Miholc's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Slovenija, Europe
Posts: 66
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
you can run the x12's on any software from us as long as you dont go to aggressive on the esc settings and the adjustment of the x12 .

we have found that because the x12 has such a high degree of mechanical before you even add the dots that the esc will tend to go into sensorless mode .we have created new software the 930 mod and stock and the 508 and have adjusted the software for less sensor sensitivity but we cannot go lower as the sensor will eventually become useless .

conclusion dont go to crazy on the your settings and you will not have a problem running x12's
Thanks Angelo for your concern. I carefully read all of this and understand "problem" with X12 high mechanical timing.

However my problems were with the startup and loss of boost:
See post 7496.


Hope the 101224 will remedy this issues.
Miholc is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2012, 12:39 AM   #7548
Tech Elite
 
CypressMidWest's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Central Ohio
Posts: 4,603
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by dumper View Post
Feel free to stop down and talk to Team CRC/Hobbywing drivers Brian Wynn (me), Frank Calandra and Mario Ficco for anything you might need.
dumper
Just ask Frank or Dumper. Mario is only helpful for spec truck oval info. LOL!!!


Nahhh, Mario's cool, and always good for a laugh.


Get it done CRC boys!!!
__________________
Team CRC, Access Race Place, US Indoor Champs, CD SUPERPRO, RK Designs, Cypress, Founder and lead instructor of the Ian Ruggles Negative Reinforcement Driver Training Program, enroll now.....
CypressMidWest is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2012, 01:46 AM   #7549
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,206
Default

Quote:
Originally Posted by Miholc View Post
Thanks Angelo for your concern. I carefully read all of this and understand "problem" with X12 high mechanical timing.

However my problems were with the startup and loss of boost:
See post 7496.


Hope the 101224 will remedy this issues.
yes alot of drivers say the 1224 is better for the x12's ,once michael is back ill be on conference call with him so we can make some changes to make sure the 930 stock relates to the 1224
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2012, 09:45 AM   #7550
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 1,629
Trader Rating: 66 (100%+)
Default

Thank you Cobraracing for answering my questions on 1/8th dirt oval. I think I will go with the 150 due to the massive amount of power being laid down on the track constantly in oval as opposed to off and on power on offroad.
nutz4rcyktw is online now   Reply With Quote
Old 01-26-2012, 10:39 AM   #7551
Tech Adept
 
Join Date: Feb 2011
Location: Doncaster South Yorkshire
Posts: 109
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
send me an email to teamcobracing@gmail.com
HI Angelo you got pm
big paul is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2012, 12:01 PM   #7552
Tech Elite
 
Rick Vessell's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Mars
Posts: 2,239
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by dumper View Post
930 Stock is the fastest boosted software version for the Hobbywing.

Hobbywing is fast in Blinky too! I used the 120 amp 1s to win World GT and 17.5 12th scale at the Sweep Challenge at Middle River Hobbies this past weekend!

CRC has speed controllers in stock!! To order or if you have questions, log on to www.teamcrc.com, or call 315-338-0867. We will get you set up.

Also, Team CRC will be at the Snowbirds pitting down by the track, if you want help or just want to check them out. Feel free to stop down and talk to Team CRC/Hobbywing drivers Brian Wynn (me), Frank Calandra and Mario Ficco for anything you might need.

The hobby store at the Snowbirds will have Hobbywing speed controllers in stock.

dumper
Cool! Another reason for me to bug Mario next week.
__________________
Futaba, O.S. Engines, Tornado Fuel, Schumacher Racing, SpeedPassion USA, Eggroll Inc., Desoto Racing, Vesselli Racing
Rick Vessell is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2012, 12:45 PM   #7553
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 1,629
Trader Rating: 66 (100%+)
Default

Just ordered Hobbywing Xerun 80 Amp ESC, 2250 KV motor, and programming LCD.
Is there anything I need to do when everything is received other than setting the ESC to motor and radio. For example update the LCD box, update the ESC program? If so to what?

This will be in a 1/8th dirt oval car, running on 4S 5000 MAh 40C Lipo.

Probably dumb questions but the EZrun ESC that I have in my offroad buggy has never been changed in any way after initial set up.
nutz4rcyktw is online now   Reply With Quote
Old 01-26-2012, 05:23 PM   #7554
Tech Fanatic
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 929
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Guys. I loaded in sp software and now trying to load 930 in. It wont let me. I read somewhere that i need to reload 1.4 on the box first. This right and if it is can someone send me 1.4. Thanks
eddie10 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2012, 01:45 AM   #7555
Tech Addict
 
gogi108's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: brisbane
Posts: 604
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

so 1.64 is still the latest firmware ? ive been using sp 303 stock but want to compare for myself if there are noticable difference between the companies . 930 is latest boosted , is this right ? cheers
__________________
Tlr 22 2.0,losixx4we,xxx4g, 22-4
Chargers RC
Trackside rc
gogi108 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2012, 03:57 AM   #7556
Tech Apprentice
 
Join Date: May 2011
Posts: 53
Default

Quote:
Originally Posted by gogi108 View Post
so 1.64 is still the latest firmware ? ive been using sp 303 stock but want to compare for myself if there are noticable difference between the companies . 930 is latest boosted , is this right ? cheers
Yes 1.64 is still the latest firmware.

http://www.hobbywing.com/product_show.asp?id=218
mcdoogle is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2012, 04:16 AM   #7557
Tech Addict
 
gogi108's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: brisbane
Posts: 604
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by mcdoogle View Post
Yes 1.64 is still the latest firmware.

http://www.hobbywing.com/product_show.asp?id=218
cheers , got it done , but not wiyhout some problems . tried to change firmware from sp323stock to hw930stock but came up with unable to upgrade . i tried a few times with same result . i then went to 930mod no problems . i then went from 930mod to 930stock also no problem . has anyone else experienced this ? could it be that 323stock and 930stock are the same thing ? just a thought . cheers
__________________
Tlr 22 2.0,losixx4we,xxx4g, 22-4
Chargers RC
Trackside rc
gogi108 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2012, 01:29 PM   #7558
Tech Adept
 
Join Date: Sep 2001
Location: New Ash Green, Kent, England
Posts: 111
Default

Help
I have a120A Xerun 1s just updated the program box to V1.64 and then loaded the V3 no timing into the speedo all went ok it cam up loaded ok so shuy off and disconnected reconnected the spedo to the rec and now when I switch on I get a green light flashing on the speedo and 2 beeps fron a buzzer. What have I done and how do I undo it????? Need to race on Sunday
Bosscat is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2012, 02:24 PM   #7559
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 706
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Bosscat View Post
Help
I have a120A Xerun 1s just updated the program box to V1.64 and then loaded the V3 no timing into the speedo all went ok it cam up loaded ok so shuy off and disconnected reconnected the spedo to the rec and now when I switch on I get a green light flashing on the speedo and 2 beeps fron a buzzer. What have I done and how do I undo it????? Need to race on Sunday
You need to disable the Low Voltage Cut Off in the 508 no timing software. It will work fine otherwise. A fix is coming Real Soon Now.


Shawn
Shawn68z is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2012, 02:54 PM   #7560
Tech Adept
 
Join Date: Sep 2001
Location: New Ash Green, Kent, England
Posts: 111
Default

OK that is fine but how do I reconnect to the speedo I cannot get into it I conect the programming box it comes up connecting ESC and then the beep beep starts and I cannot get any further
Bosscat is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 05:30 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0