R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-08-2011, 12:06 AM   #6871
Tech Adept
 
millbank's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: uk
Posts: 162
Default

Hi
Just been told that the v3 will be more a mod speedo than stock. Is this correct as we don't even have a mod class in the uk nationals anymore.
Placed my advanced order with racers in exile but am now considering cancelling and getting an extreme stock again.
Thanks Jay
__________________
Xray T2009 / hobbywing v3 120amp /LRP x12 6.5 / wet car
Xray t4'14 / Hobbywing v3 120amp / 13.5/ boost car
Xray t4'15 / Orca Vxx / Orca Rx3 17.5 / blinky car
TEAM DRIVER FOR MMR FLUX
millbank is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 12:07 AM   #6872
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

hi guys

Just making you aware that we have an option on the usb link that allows you to ccw-cw the motor rotation which is not activated yet we will be removing this non activated function as it confuses the customer but also we have found that while testing the function we have noticed it affects the the timing of the esc .We will make sure that when we implement new software that it wll be 100% accurate as i have had emails of motors running backwards .

let me just explain so you can understand a touch more when someone has this issue of the motor running backwards by using the software and then activates the ccw-cw to fix the issue because the esc is sensored and so is the motor the sensor sensors that the motor even running in the correct direction in theory the esc through the sensor stil thinks that the motor is still running in the other direction thus affecting the timing so thats why we will no longer have it as an option even though it wasnt activated in the first place .The new software will be stealth and bullet proof with no bugs thus no need for the fucntion to be activated .

I just want to make things easier for you guys so you dont have to worry about way to many fucntions that look great on the platform but are not needed .

thanks for your understanding .
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 12:10 AM   #6873
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Quote:
Originally Posted by millbank View Post
Hi
Just been told that the v3 will be more a mod speedo than stock. Is this correct as we don't even have a mod class in the uk nationals anymore.
Placed my advanced order with racers in exile but am now considering cancelling and getting an extreme stock again.
Thanks Jay
not true as the v3 stock or mod will be determined by software not esc but you will have the 120 amps on tap to run mod down to a 3.5T if needed but also can run blinky zero timing mode without having to laod the software to esc through your pc .
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 12:20 AM   #6874
Tech Adept
 
millbank's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: uk
Posts: 162
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
not true as the v3 stock or mod will be determined by software not esc but you will have the 120 amps on tap to run mod down to a 3.5T if needed but also can run blinky zero timing mode without having to laod the software to esc through your pc .
Thanks Angelo.
I was hoping for an earlier release date as I have my new t3'12 waiting for a speedo. I may have to use my old extreme for now :-(
Will the v3 be available in black as I hate putting blue on my orange car :-)
__________________
Xray T2009 / hobbywing v3 120amp /LRP x12 6.5 / wet car
Xray t4'14 / Hobbywing v3 120amp / 13.5/ boost car
Xray t4'15 / Orca Vxx / Orca Rx3 17.5 / blinky car
TEAM DRIVER FOR MMR FLUX
millbank is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 12:21 AM   #6875
Tech Champion
 
TryHard's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sydney, NSW
Posts: 5,173
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
not true as the v3 stock or mod will be determined by software not esc but you will have the 120 amps on tap to run mod down to a 3.5T if needed but also can run blinky zero timing mode without having to laod the software to esc through your pc .
And that is the clincher...

One ESC to rule them all.... (oh dear, it's a slow news day...)
__________________
| THard.co.uk | Xray | Hobbywing |
TryHard is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 12:24 AM   #6876
Tech Adept
 
millbank's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: uk
Posts: 162
Default

Quote:
Originally Posted by TryHard View Post

One ESC to rule them all....
Lmfao
Brilliant may have to use that in my sig lol
__________________
Xray T2009 / hobbywing v3 120amp /LRP x12 6.5 / wet car
Xray t4'14 / Hobbywing v3 120amp / 13.5/ boost car
Xray t4'15 / Orca Vxx / Orca Rx3 17.5 / blinky car
TEAM DRIVER FOR MMR FLUX
millbank is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 02:51 PM   #6877
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Reason for delay of V3 as you know i am up front and honest with you guys no secrets at team hobbywing is michael has found a way to improve the settings and power on switch on the v3 wont be long now before it hits the market .


regards Angelo
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 07:20 PM   #6878
Tech Master
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Oct 2008
Location: Grand Portage, MN
Posts: 1,362
Trader Rating: 39 (100%+)
Default

Hey all,

I have a 120A 1S in my 1/12th running 10.5 sp with some timing not too much. in an 8 min race I use up about 80% of the pack's mah.

But near the end of the race I start to get issues with my transponder not counting.

I burnt up the stock Cap and i replaced it with a one I had lying around (35V 1000uF thinking that that should work.

Is the Cap Wrong? I can only Get Tekin Caps local or I can get from an electronics store random ones in all sizes What should I look for?
__________________
______________________________________________
Jason Deadman

I race toy cars for fun. If I need to explain, you'll never understand.
jdeadman is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 07:30 PM   #6879
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Quote:
Originally Posted by jdeadman View Post
Hey all,

I have a 120A 1S in my 1/12th running 10.5 sp with some timing not too much. in an 8 min race I use up about 80% of the pack's mah.

But near the end of the race I start to get issues with my transponder not counting.

I burnt up the stock Cap and i replaced it with a one I had lying around (35V 1000uF thinking that that should work.

Is the Cap Wrong? I can only Get Tekin Caps local or I can get from an electronics store random ones in all sizes What should I look for?
Did you chaneg the cap before you had the issues ?

35v is way to high max 16v should be used .
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 07:34 PM   #6880
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Good news for the guys who hate to carry the laptop to the track to change software from mod to stock to zero and more .

Michael is in the process of implementing more modes for the 2 in 1 programmer but with the new fuction that is available on the usb link but not the 2 in 1 which is import export so you will be able to download all your software to the 2 in 1 programmer and not having to have your pc a the track to upload mod.stock or zero etc to the esc .
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 07:40 PM   #6881
Tech Addict
 
Johnny-RC's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Modesto, CA
Posts: 676
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
Good news for the guys who hate to carry the laptop to the track to change software from mod to stock to zero and more .

Michael is in the process of implementing more modes for the 2 in 1 programmer but with the new fuction that is available on the usb link but not the 2 in 1 which is import export so you will be able to download all your software to the 2 in 1 programmer and not having to have your pc a the track to upload mod.stock or zero etc to the esc .
Awesome! So these features will be able to be used on the older Xerun's as well as the V3 correct?

Could have used the "Multi-firmware" feature last weekend

Thanks for the update Angelo.
__________________
Products I run
| Hobbywing | Nano-Tech | Tenshock | Savox | Airtronics | Team Associated | AKA |
www.modestorc.com
Johnny-RC is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 08:00 PM   #6882
Tech Master
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Oct 2008
Location: Grand Portage, MN
Posts: 1,362
Trader Rating: 39 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
Did you chaneg the cap before you had the issues ?

35v is way to high max 16v should be used .
Well I never ran it with the old cap When I was installing it I broke it lol
__________________
______________________________________________
Jason Deadman

I race toy cars for fun. If I need to explain, you'll never understand.
jdeadman is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2011, 01:40 AM   #6883
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Quote:
Originally Posted by jdeadman View Post
Well I never ran it with the old cap When I was installing it I broke it lol
you broke the old cap ok .you need to instal the original cap and board .
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2011, 05:38 AM   #6884
Tech Master
 
Benzaah's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Australia
Posts: 1,966
Trader Rating: 21 (96%+)
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post

35v is way to high max 16v should be used .
Can you explain what problems we might have if we run non standard Cap's? Reason i ask is I had a 2 cap board get damaged and not having a spare on hand i tried a rather large Novak glitch buster cap that is rated at 10v, 5600uf. Could this have caused any issues as this speedy ended up frying its circuit board. Is this an under rated cap for the job?
__________________
AERCCC - ARCR - RRCSA

Adelaide RC

Walter Rc Hobby
Benzaah is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2011, 10:00 AM   #6885
Tech Master
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Oct 2008
Location: Grand Portage, MN
Posts: 1,362
Trader Rating: 39 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
you broke the old cap ok .you need to instal the original cap and board .
Well I have one on order but waiting sucks.
__________________
______________________________________________
Jason Deadman

I race toy cars for fun. If I need to explain, you'll never understand.
jdeadman is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:55 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0