R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-24-2011, 05:47 PM   #6796
Tech Addict
 
Superkarter's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Scarborough Australia
Posts: 630
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Hey Aneglo

I've got a problem with the No Timing software, it's just slow compared to other non timing speedie's. I've used this speedie in mod with boost and it's a rocket but i can't get any speed out of it for when racing the spec classes?

Any idea's?

Cheers
Tim
Superkarter is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2011, 06:08 PM   #6797
Tech Regular
 
Darrin70's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: St Thomas,Ont,Canada
Posts: 412
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Superkarter View Post
Hey Aneglo

I've got a problem with the No Timing software, it's just slow compared to other non timing speedie's. I've used this speedie in mod with boost and it's a rocket but i can't get any speed out of it for when racing the spec classes?

Any idea's?

Cheers
Tim
Tim Install the software twice.... I ran it in no timing 21.5 with full timing on the motor and it was just as good or better... You are using motor timing aren't you?
__________________
HYPERHOBBIES
YOKOMO
SKYRC
SWEEP RACING
SMC

Last edited by Darrin70; 10-24-2011 at 08:00 PM.
Darrin70 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2011, 08:18 PM   #6798
Tech Fanatic
 
bukil's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: BenTooWrah
Posts: 983
Trader Rating: 37 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by YZFAndy View Post
Assuming all the basics are set up right like transmitter end points, expo ect, I would say either your rotor is very weak or the speedo isn't getting enough support from the capacitors. Either they are on the way out or standard wires too skinny or bad soldering. I'm running 87% on the speedo and i've got that backed down another 5 on the transmitter for high grip carpet and that's still making the tyre sequel.
I have the Hobbywing 4-capacitor installed on the speedo. Wires and soldering are good. It could be my motor. However, I have my two other teammates having the exact same issue using a different motor.

Quote:
Originally Posted by daleburr View Post
Make sure you set reverse to 100%
Hmmm. How will this work if I have the speedo set to For/Brake only? I will give it a try though. Thanks - will report back.
__________________
☆ ARC ☆ Hobby Authority Distribution ☆ ActivRC ☆
bukil is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2011, 01:13 AM   #6799
Tech Fanatic
 
JAM Racing's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Baulkham Hills
Posts: 751
Trader Rating: 2 (100%+)
Default version 3

any update about when we can by the version3
__________________
Walters Hobbies for all your racing needs
Serpent 411/ERYX
ORCA BATTERIES
Castle Hill Raceway
The Best in the West
JAM Racing is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2011, 02:52 AM   #6800
M7H
Tech Elite
 
M7H's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: The Netherlands
Posts: 2,191
Default

Quote:
Originally Posted by JAM Racing View Post
any update about when we can by the version3
When it's ready....

If you've followed this thread, you could read that there has been some dealer comments about the rumor of the new ESC, customers are waiting now, not a good thing...
It will come this year, maybe next year...
__________________
Serpent
M7H is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2011, 04:12 AM   #6801
Tech Elite
 
blade072's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Adelaide S.A
Posts: 2,670
Trader Rating: 98 (100%+)
Default

heard around the end of this month.....so probably within the next 2 weeks hopefully!!!
__________________
David Randall

AWESOMATIX A800 ★ MUCHMORE ★ R1 WURKS ★
TEAM XRAY X116 ★ SANWA M12 ★ SILVERBACK ★
HOBBYWING ★ RCMAKER ★ VOLANTE RC ★
blade072 is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2011, 04:24 AM   #6802
Tech Adept
 
kedal's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Nice, France
Posts: 156
Default

Hi all, dont know if its the right place for that, but... I have a little problem with my Xerun 120A.

The on/off switch was dead, so I shut the + and - together, and leave the tird wire alone.
But now, I need to reboot my ESC and I need to use the "not here" button...

How can I do ?

Thanks
__________________
TRF201 - Tekin RS Pro - PRT HS 10.5T
F103 - Hobbywing 1S - Hobbywing 13.5T
rctouch.over-blog.com
kedal is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2011, 04:48 AM   #6803
Tech Elite
 
defcone's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sydney
Posts: 2,335
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by kedal View Post
Hi all, dont know if its the right place for that, but... I have a little problem with my Xerun 120A.

The on/off switch was dead, so I shut the + and - together, and leave the tird wire alone.
But now, I need to reboot my ESC and I need to use the "not here" button...

How can I do ?

Thanks
Buy a new switch and replace it.
defcone is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2011, 07:12 AM   #6804
Tech Adept
 
millbank's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: uk
Posts: 162
Default

Quote:
Originally Posted by bukil View Post
I have the Hobbywing 4-capacitor installed on the speedo. Wires and soldering are good. It could be my motor. However, I have my two other teammates having the exact same issue using a different motor.


Hmmm. How will this work if I have the speedo set to For/Brake only? I will give it a try though. Thanks - will report back.
Set the brakes to 87.5 :-)
Seems daft but it really works
__________________
Xray T2009 / hobbywing v3 120amp /LRP x12 6.5 / wet car
Xray t4'14 / Hobbywing v3 120amp / 13.5/ boost car
Xray t4'15 / Orca Vxx / Orca Rx3 17.5 / blinky car
TEAM DRIVER FOR MMR FLUX
millbank is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2011, 07:23 AM   #6805
Tech Addict
 
Superkarter's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Scarborough Australia
Posts: 630
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Darrin70 View Post
Tim Install the software twice.... I ran it in no timing 21.5 with full timing on the motor and it was just as good or better... You are using motor timing aren't you?
Yep full timing on the motor in 17.5. I'll try that

Cheers
Tim
Superkarter is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2011, 05:19 PM   #6806
Tech Addict
 
kinga's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 594
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by millbank View Post
Set the brakes to 87.5 :-)
Seems daft but it really works
Is that for all Hobbywing speedys? Will that help the brakes on the Justock? Looking at the capacitor on my justock it is a very small cap compared to other higher amp speedys, will a larger capacitor help the brakes?
What is the theory behind setting the brakes to 87.5 instead of 100?
kinga is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2011, 06:42 PM   #6807
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,206
Default

Quote:
Originally Posted by kedal View Post
Hi all, dont know if its the right place for that, but... I have a little problem with my Xerun 120A.

The on/off switch was dead, so I shut the + and - together, and leave the tird wire alone.
But now, I need to reboot my ESC and I need to use the "not here" button...

How can I do ?

Thanks
you need a new switch with the button .
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2011, 04:00 AM   #6808
Tech Addict
 
cherry2blost's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: London
Posts: 713
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by kedal View Post
Hi all, dont know if its the right place for that, but... I have a little problem with my Xerun 120A.

The on/off switch was dead, so I shut the + and - together, and leave the tird wire alone.
But now, I need to reboot my ESC and I need to use the "not here" button...

How can I do ?

Thanks
Hi have them here

http://www.racersinexile.org.uk/XERU...0_2750537.aspx

Hope it helps

Cherry

BTW codes are available
__________________
Tamiya TA05 Ver II, Hobbywing 13.5T, KO PROPO PDS-2501 ICS, Eagle Racing 6000 65C LiPo, Hobbywing XTREME STOCK 518/213) Sanwa/Airtronics MT4 2.4G Radio.
www.racersinexile.org.uk | 'Official Certified' UK/Euro Importer for the Hobbywing XERUN Series Equipment We ship the world !!!| Quote code 'cherry' for 10% discount on our Web Store.
cherry2blost is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2011, 04:08 AM   #6809
Tech Adept
 
kedal's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Nice, France
Posts: 156
Default

Thanks guys, I will buy a new switch.

Cherry2blost : I will buy it in France, but thanks for the link
__________________
TRF201 - Tekin RS Pro - PRT HS 10.5T
F103 - Hobbywing 1S - Hobbywing 13.5T
rctouch.over-blog.com
kedal is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2011, 10:32 AM   #6810
Tech Lord
 
syndr0me's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: 5280 Raceway
Posts: 13,046
Trader Rating: 32 (100%+)
Default

How long until I can hand someone a fist full of money for a v3? I don't care about stupid politics, I want a new ESC.
syndr0me is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:58 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0