R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Like Tree5Likes
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-23-2011, 06:40 PM   #6406
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,270
Default

Be aware that Ebay store wasp2018 is 100% counterfeit/fake hobbywing products.

I will get around to completing my list .
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2011, 08:43 PM   #6407
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,270
Default

Hi Guys

Just some news out of china this morning there was a raid at a factory in shenzhen by 15 government officials and police were 20 people were arrested including the owner of the factory .

The factory was full of hobbywing copied products in production and ready to leave for the market .The arrested are facing of 3-5 years in prison .so as you can see we are very serious about this issue.

will keep you all informed .

regards Angelo
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2011, 09:57 PM   #6408
Tech Apprentice
 
Join Date: Jul 2010
Location: South Africa
Posts: 80
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
thank you go it .
Hi Angelo, I sent you a PM about 2-3 days back requesting the files to try out the 213 software.

Still waiting for a reply.
SeanV is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2011, 10:03 PM   #6409
Tech Elite
 
bkspeedo's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Fort Fun, CO
Posts: 3,110
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post

no it's not an issue with the esc or the motors the problem lies in the software were we have a very high sensitivity sensing for the sensor port of the esc and because of the very high currents in low turn motors and the turbo functions that give us enormous power as well as high end bell adjustment the signal from the motor to the esc is distorted in some way or the other thus the esc cannot process a clean signal and sending the esc to sensorless mode as it has detected a low signal from the motor because of the high currents so we are in the process of producing a lower sensitivity sensing in the software ill keep you informed .

regards Angelo
It's funny the Hobbywing folks found this to be a problem and not Speed Passion. I posted about this same issue on the SP thread several months ago. This issue occurred with my SP v2 and 2 motors, X12 & MurffDog. They said it was the sensor boards in the motors. The motors work fine with a Tekin. So i knew it was not the motors but the ESC.

Good job Hobbywing finding a solution to this issue. Just bought a ExRun 1s looking forward to giving it a try.
__________________
Brent Klingforth
Sponsors: Awesomatix USA ~ Roche USA ~ ORCA ~ AVID Bearings ~ R1 Wurks
TQ Wire ~ Montech ~ WTF ~ BSR Racing Tires ~ 2mm Design
5280raceway.com [Operated by - Colorado On-Road RC Club]
MILE HIGH INDOOR CHAMPS April 20-23rd 2017 @ www.milehighindoorchamps.com
bkspeedo is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2011, 11:54 PM   #6410
Tech Master
 
PizzaDude's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Parts Unkown
Posts: 1,028
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
Hi Guys

Just some news out of china this morning there was a raid at a factory in shenzhen by 15 government officials and police were 20 people were arrested including the owner of the factory .

The factory was full of hobbywing copied products in production and ready to leave for the market .The arrested are facing of 3-5 years in prison .so as you can see we are very serious about this issue.

will keep you all informed .

regards Angelo
Great job
Congratz angelo,
PizzaDude is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2011, 12:17 AM   #6411
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,270
Default

Quote:
Originally Posted by bkspeedo View Post
It's funny the Hobbywing folks found this to be a problem and not Speed Passion. I posted about this same issue on the SP thread several months ago. This issue occurred with my SP v2 and 2 motors, X12 & MurffDog. They said it was the sensor boards in the motors. The motors work fine with a Tekin. So i knew it was not the motors but the ESC.

Good job Hobbywing finding a solution to this issue. Just bought a ExRun 1s looking forward to giving it a try.
Thank you for your kind words.we are here for people like you the customer so we try everyday to improve our software and the product the ones who deny there is an issue with there products and do nothing about it are only delaying the inevatable and thats the customer going elsewhere .

thank you once again.
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2011, 12:19 AM   #6412
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,270
Default

Quote:
Originally Posted by SeanV View Post
Hi Angelo, I sent you a PM about 2-3 days back requesting the files to try out the 213 software.

Still waiting for a reply.
Sean im waiting on michael to send the control files and ini files to me as the 213 was only a proto and was never going to be released it was actually designed on the run at the titc thailand .

Give me until monday night and i will send the files to you .
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2011, 01:32 AM   #6413
Tech Adept
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 217
Default

Just got the xtreme stock and looking for a starting point setup. Will be running touring, 13.5t HPI flux pro,high grip Carpet, tight but with 25-30m straight. Very heavy handed on the throttle.

As a safe starting point i was going to run
FDR 6.95
boost timing 36
turbo open 6/0.1
over heat on
turbo 24
boost start 9000rpm
Delay 0.3
boost acc 450

Anything anyone would suggest different and what should i be looking to change first or setup in what order?

Any help or suggestions appreciated.
YZFAndy is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2011, 01:42 AM   #6414
Tech Elite
 
defcone's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sydney
Posts: 2,338
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by YZFAndy View Post
Just got the xtreme stock and looking for a starting point setup. Will be running touring, 13.5t HPI flux pro,high grip Carpet, tight but with 25-30m straight. Very heavy handed on the throttle.

As a safe starting point i was going to run
FDR 6.95
boost timing 36
turbo open 6/0.1
over heat on
turbo 24
boost start 9000rpm
Delay 0.3
boost acc 450

Anything anyone would suggest different and what should i be looking to change first or setup in what order?

Any help or suggestions appreciated.
I tried the 17.5t dualsky, and I could only get it to be within 75 deg. by turning the timing on the can down to 9-11 deg.
defcone is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2011, 02:28 AM   #6415
Tech Adept
 
Join Date: Jul 2010
Location: Suffolk, England
Posts: 184
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
Hi Guys

Just making you aware of our Battery brand .I have attached two photo's for you to view .
Is there a UK supplier for these?
scoop is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2011, 02:47 AM   #6416
Tech Fanatic
 
Join Date: Apr 2011
Location: France
Posts: 812
Default

Quote:
Originally Posted by defcone View Post
I tried the 17.5t dualsky, and I could only get it to be within 75 deg. by turning the timing on the can down to 9-11 deg.
And what is wrong with 75 deg? this is fairly normal heat for a motor.

If you put more of your setup, fdr etc... we can guide you better
__________________
Electriquement votre...

Drink EARTH water and save lives! in support of WFP
olly986 is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2011, 02:51 AM   #6417
Tech Fanatic
 
Join Date: Apr 2011
Location: France
Posts: 812
Default

Quote:
Originally Posted by YZFAndy View Post
Just got the xtreme stock and looking for a starting point setup. Will be running touring, 13.5t HPI flux pro,high grip Carpet, tight but with 25-30m straight. Very heavy handed on the throttle.

As a safe starting point i was going to run
FDR 6.95 not sure, you can probably reduce to 6.50
boost timing 36
turbo open 6/0.1 change to 12/0.1s
over heat on
turbo 24
boost start 9000rpm depending on your track this is a lot, try 4/5k
Delay 0.3
boost acc 450

Anything anyone would suggest different and what should i be looking to change first or setup in what order?

Any help or suggestions appreciated.
this is what I would suggest to try
__________________
Electriquement votre...

Drink EARTH water and save lives! in support of WFP
olly986 is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2011, 03:53 AM   #6418
Tech Adept
 
J SiN's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Brunswick, Vic
Posts: 126
Default

I seem to be having a issue with my Xtremestock ESC, every time I try to run 5000 turbo timing it doesn't seem to kick in at all and will run very slowly. I have tried different boost settings as well which don't seem to help the issue I can go to 6000 and it will work and 4000 works fine.

I have also had this issue with 3 motors 2 sensor cables so I don't think its them.

Any help would be great
__________________
T.O.P. Racing Australia
R.A.B Hobbies
AVID Bearings
J SiN is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2011, 04:25 AM   #6419
Tech Addict
 
Join Date: Aug 2008
Location: Medina, Ohio
Posts: 696
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
Just tested it and it worked with mine will flash twice per second .Do a calibration of your radio forward,neutral ,reverse and you will see it will be fine .
I looked closer and it does blink but it is very faint. As a suggestion, improve the red led brightness to be similar to the green and slow down the blink, it will be easier to see.
Reds and oranges are the most common colors that color sensitive eyes don't see.

Thanks for the answer.
Is the new software going to address the cutoff voltage issue in the 1S?
__________________
www.norcarracing.com
NORCAR @ The Gate
old_dude is offline   Reply With Quote
Old 09-24-2011, 05:23 AM   #6420
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,270
Default

Quote:
Originally Posted by J SiN View Post
I seem to be having a issue with my Xtremestock ESC, every time I try to run 5000 turbo timing it doesn't seem to kick in at all and will run very slowly. I have tried different boost settings as well which don't seem to help the issue I can go to 6000 and it will work and 4000 works fine.

I have also had this issue with 3 motors 2 sensor cables so I don't think its them.

Any help would be great
it seems you have a corrupt file in your software thats skips the 5000rpm start i dont know how but thats what it seems to me .

Please reload the software to your esc via your pc .If that doesnt work please send me an email at teamcobraracing@gmail.com and i will email you back software to sort it out for you its actually a procedure .

regards Angelo
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 04:06 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net