R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-29-2011, 04:21 AM   #6046
Tech Addict
 
venom54's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Aspendale
Posts: 576
Default 21.5 SETTINGS

Quote:
Originally Posted by J SiN View Post
Really need help with settings for 21.5t

I have tried 4 different setups from people for 21.5t but it killed 2 motors. 1 SP MMM 21.5t motor that was at 58 deg and a team powers motors that overheated in 3 mins with the same settings.

both times the motor was slow and the run before hand had really low temps in the 30's.

my FDR was 6.3 to 6.6

Thanks for the help in advance.
Hi ya,

Looking back at what happened on the weekend and notes back at work. Start with the FDR at approx 6.3 but run the BOOST timing at 36 Deg, TURBO timing at 24 Deg. Stay at 18 for TURBO slope ramp. DRRS at 8.
BOOST start RPM at 6000, BOOST timing at 450 and TURBO delay at .4. This will be a safe start point.
From here play with the BOOST start RPM and Boost timing Acc in small steps and keep temping....

Cheers Ren
__________________
Play hard but be nice to your parents!
VBC RACING|ASSOCIATED|XRAY|TEAM POWERS|THUNDER TIGER|HOBBYWING|HPI|WTF FANS|ORION AND MORE IN STORE.
145 COMO PARADE EAST 3195 PARKDALE VICTORIA AUSTRALIA.
www.rabhobbies.com.au
venom54 is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2011, 04:24 AM   #6047
Tech Fanatic
 
Join Date: Oct 2003
Location: downunder
Posts: 814
Trader Rating: 22 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
Run in administration mode on your pc and you will find it ill work .
Did try that, could only upgrade from 518S to ver3.0 119S cannnot go backwards from 211S to(ver3 119S or any other program).
Even in run as admin mode.
bjspinner is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2011, 07:12 AM   #6048
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Quote:
Originally Posted by bjspinner View Post
Did try that, could only upgrade from 518S to ver3.0 119S cannnot go backwards from 211S to(ver3 119S or any other program).
Even in run as admin mode.
Please send me an email at teamcobraracing@gmail.com and i will help you fix it .

regards Angelo
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2011, 07:30 AM   #6049
Tech Adept
 
Join Date: Jul 2010
Location: Suffolk, England
Posts: 184
Default stock timing on 1s?

Can you load all the latest stuff on the 1s Angelo and would you know what a 1s weighs?
scoop is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2011, 11:17 AM   #6050
Tech Initiate
 
Dinukap4's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Sri Lanka
Posts: 42
Default

I have the Ezrun 150A Pro V2 the black one is there any need to update the firm ware in that >
__________________
Srilankan ? Join our one and only Sri Lankan RC Forum -
www.slrcnetwork.com Spread the word!

DiNka!
Dinukap4 is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2011, 11:34 AM   #6051
Aoh
Tech Regular
 
Join Date: Dec 2010
Location: So Cal
Posts: 425
Trader Rating: 16 (94%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Madulla View Post
On a side note, I don't know why so many people cook their motors. Ever heard of a temp gun. "I cooked my motor, switched it out to another and cooked that one"??? Temp every minute after you make changes to make sure its not overheating. Then you will know if you can complete a run without burning anything up.
funny, i was thinking the same exact thing. i know if im on a new gearing setup i do a few laps, then temp, few more, temp, then adjust accordingly. dont see how u can kill 1 motor, let alone 2 in a row...
Aoh is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2011, 01:20 PM   #6052
Tech Adept
 
FunkyDunky's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 110
Default

Hi I have been running the 21.5 in the STCC this year. I have mainly used the Corally motor as the alternative wind generates fair more torque. However you can use the settings off my website as a starting point:- ( http://www.stockracer.co.uk/hobbywing.html ) The Corally motors are very delicate so these settings should be pretty gentle on other style of motors

Quote:
Originally Posted by J SiN View Post
Really need help with settings for 21.5t

I have tried 4 different setups from people for 21.5t but it killed 2 motors. 1 SP MMM 21.5t motor that was at 58 deg and a team powers motors that overheated in 3 mins with the same settings.

both times the motor was slow and the run before hand had really low temps in the 30's.

my FDR was 6.3 to 6.6

Thanks for the help in advance.
FunkyDunky is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2011, 03:52 PM   #6053
Tech Fanatic
 
Join Date: Apr 2011
Location: France
Posts: 812
Default

Quote:
Originally Posted by TryHard View Post
No idea why that would be... I've got all the four most recent versions of the software installed (including 1224) on my Win7 PC, and everything shows up fine...
Hi just to know, do you run W7 32 or 64 ?
__________________
Electriquement votre...

Drink EARTH water and save lives! in support of WFP
olly986 is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2011, 07:25 PM   #6054
Tech Champion
 
TryHard's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sydney, NSW
Posts: 5,173
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by olly986 View Post
Hi just to know, do you run W7 32 or 64 ?
Win7 32
__________________
| THard.co.uk | Xray | Hobbywing |
TryHard is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2011, 08:15 PM   #6055
Tech Initiate
 
Dinukap4's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Sri Lanka
Posts: 42
Default

Quote:
Originally Posted by Dinukap4 View Post
I have the Ezrun 150A Pro V2 the black one is there any need to update the firm ware in that >
CAN SOME ONE HELP ME PLEASE! I CAN'T UNDERSTAND WHATZ GOING ON ?

Cheers
__________________
Srilankan ? Join our one and only Sri Lankan RC Forum -
www.slrcnetwork.com Spread the word!

DiNka!
Dinukap4 is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2011, 01:18 AM   #6056
Tech Fanatic
 
Join Date: Apr 2011
Location: France
Posts: 812
Default

Quote:
Originally Posted by TryHard View Post
Win7 32
mine is a 64, maybe this is the problem...

Quote:
Originally Posted by Dinukap4 View Post
CAN SOME ONE HELP ME PLEASE! I CAN'T UNDERSTAND WHATZ GOING ON ?

Cheers
Someone said above that you could not update to certain version, which one do you have, it will help to know to answer you
__________________
Electriquement votre...

Drink EARTH water and save lives! in support of WFP
olly986 is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2011, 01:40 AM   #6057
Tech Initiate
 
Dinukap4's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Sri Lanka
Posts: 42
Default

Quote:
Originally Posted by olly986 View Post
mine is a 64, maybe this is the problem...



Someone said above that you could not update to certain version, which one do you have, it will help to know to answer you
http://www.rcecho.com/hobbywing-ezru...a-esc-1-8.html

This is the ESC i cant find it on Hobbywing website why is that
__________________
Srilankan ? Join our one and only Sri Lankan RC Forum -
www.slrcnetwork.com Spread the word!

DiNka!
Dinukap4 is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2011, 02:08 AM   #6058
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2009
Location: AUSTRIA
Posts: 232
Send a message via ICQ to vitomon Send a message via Skype™ to vitomon
Default lrp x11 13.5T

hi guys,
you have any ideas of good setup for an LRP x11 13.5T motor? what software to use and what settings. i am new to the speedo and software djungle. any help appreciated!

greets
v
__________________
Yokomo BD7 -- Hobbywing v3 -- Sanwa M11x
May the grip be with you ... always!
vitomon is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2011, 02:52 AM   #6059
Tech Fanatic
 
Join Date: Apr 2011
Location: France
Posts: 812
Default

Quote:
Originally Posted by Dinukap4 View Post
http://www.rcecho.com/hobbywing-ezru...a-esc-1-8.html

This is the ESC i cant find it on Hobbywing website why is that

it looks like this one (on HW site) no?

http://www.hobbywing.com/english/Art...?ArticleID=429

The one you have, if it is from the site you gave us is coming from Hong-Kong, can it be a copy Angelo??
__________________
Electriquement votre...

Drink EARTH water and save lives! in support of WFP

Last edited by olly986; 08-30-2011 at 03:05 AM.
olly986 is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2011, 03:11 AM   #6060
M7H
Tech Elite
 
M7H's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: The Netherlands
Posts: 2,191
Default

Quote:
Originally Posted by vitomon View Post
hi guys,
you have any ideas of good setup for an LRP x11 13.5T motor? what software to use and what settings. i am new to the speedo and software djungle. any help appreciated!

greets
v
For the LRP X11 I would suggest the latest Firmware available (110211) Boost 30-40, turbo 15-20, turbo delay 0.3-0.4, turboramp 350-600, start RPM 7000.
Something like that, and go from there....
__________________
Serpent
M7H is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:55 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0