R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-21-2011, 04:12 PM   #5941
Tech Fanatic
 
Join Date: Apr 2011
Location: France
Posts: 812
Default

Quote:
Originally Posted by scoop View Post
Just loaded the disc from my 2 in 1 box and restarted the laptop. When i go on the link it says its found updates so i click to upload them but all it does is tell me that it failed. Over and over again!
Help me please. I want to get 119 mod on my 60amp 8.5 ezrun.
Thanks
And the 119 that you are talking about is for the speedo not the 2.1 box
__________________
Electriquement votre...

Drink EARTH water and save lives! in support of WFP
olly986 is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2011, 04:37 PM   #5942
Tech Adept
 
Join Date: Jul 2010
Location: Suffolk, England
Posts: 184
Default

Well id like it on both. Is it something to do with the fact that i cant open a rar file?
scoop is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2011, 04:43 PM   #5943
Tech Adept
 
Join Date: Jul 2010
Location: Suffolk, England
Posts: 184
Default

After loading the disc it says that there are two files on it. One is an application and the other a rar file which i just cant open.
scoop is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2011, 04:46 PM   #5944
Tech Fanatic
 
Join Date: Apr 2011
Location: France
Posts: 812
Default

Quote:
Originally Posted by scoop View Post
After loading the disc it says that there are two files on it. One is an application and the other a rar file which i just cant open.
look for a trusted program online to open it, load the program first then extract the rar file.
__________________
Electriquement votre...

Drink EARTH water and save lives! in support of WFP
olly986 is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2011, 04:50 PM   #5945
Tech Adept
 
Join Date: Jul 2010
Location: Suffolk, England
Posts: 184
Default

Ok mate. Thanks. A job for tomorrow now as im out of steam.
scoop is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2011, 07:58 PM   #5946
Tech Champion
 
smilekt's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 9,536
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

any news software update or new esc update ?
__________________
Kuala Terengganu Rc Club Facebook
http://www.facebook.com/group.php?v=wall&gid=357083332025
smilekt is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2011, 08:13 PM   #5947
Tech Champion
 
TryHard's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sydney, NSW
Posts: 5,175
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Vrooom View Post
Thanks for suggestion, i just upgraded the fw to 211, and changed the setting.

The track is around 20m straight with very fast right hander, layout alway changes but straight stays same.

Do esc dont go into turbo mode when battery get low ?

I came first in final without boost :P
Check the sensor cable... if the ESC is flashing green after the run, it's dropped into sensorless mode, in which case no boost turbo will be applied.

HiH
Ed
__________________
| THard.co.uk | Xray | Hobbywing |
TryHard is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2011, 08:19 PM   #5948
Tech Fanatic
 
irgo's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 893
Default

Quote:
Originally Posted by smilekt View Post
any news software update or new esc update ?
none as you all wish
__________________
Quark Force
irgo is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2011, 08:53 PM   #5949
Tech Master
 
Maxxican's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Ventura, SoCal
Posts: 1,898
Trader Rating: 64 (100%+)
Default 120A for use with 550 motor

i started using one of my 120A HW ESC on my SC10 4x4 with a 550 Tekin 5.5 motor it works great very smooth and linear. My only concern is when i calibrate the ESC to my radio i dont get the LED blinks i do get the beeps from the motor is this normal? Has anyone else used this on a 550 can motor?
__________________
Carlos F.
RoadRunnersRC.com

RC AMERICA || XRAY || SANWA || LRP || UPGRADE RC
Maxxican is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2011, 01:43 AM   #5950
M7H
Tech Elite
 
M7H's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: The Netherlands
Posts: 2,191
Default

Quote:
Originally Posted by olly986 View Post
Maybe someone can explain why the incompatibility to upgrade from 110119 to 101224 ?
HW never officially released a software package with both those versions in it, so they never bothered about back and forward compatibility.

In USB link package V1.63_110310, downgrade your ESC to V2.0_100518 (Version 2 firmware)
Then downgrade your 2 in 1 box to 101224
Then close USB link package V1.63_110310, and start USB link package V1.63_101224, (ignore the message about upgrading)
Then upgrade your ESC to V3.0_101224
You should try to instal those HW packages next to eachother on your PC (create a seperate folder before you unpack the rar file). This give you the opportunity to go any way you want.

Connect your X12, go easy on the boost/turbo and be very surprised!....
101224 has a total of 46 steps boost/turbo of which 38 boost and 30 turbo, but I run 18-20 boost and 6-9 turbo, and nothing more!
Turbo start RPM: 6000
Turbo slope: 450 - 600 rpm/step
Turbo delay: 0.4s

Something like that.
X12 with 4 dots insert.
__________________
Serpent

Last edited by M7H; 08-22-2011 at 03:40 AM. Reason: V1.63_110211 to V1.63_110310
M7H is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2011, 03:13 AM   #5951
Tech Fanatic
 
Join Date: Apr 2011
Location: France
Posts: 812
Default

Quote:
Originally Posted by M7H View Post
HW never officially released a software package with both those versions in it, so they never bothered about back and forward compatibility.

In USB link package V1.63_110310, downgrade your ESC to V2.0_100518 (Version 2 firmware)
Then downgrade your 2 in 1 box to 101224
Then close USB link package V1.63_110310, and start USB link package V1.63_101224, (ignore the message about upgrading)
Then upgrade your ESC to V3.0_101224
You should try to instal those HW packages next to eachother on your PC (create a seperate folder before you unpack the rar file). This give you the opportunity to go any way you want.

Connect your X12, go easy on the boost/turbo and be very surprised!....
101224 has a total of 46 steps boost/turbo of which 38 boost and 30 turbo, but I run 18-20 boost and 6-9 turbo, and nothing more!
Turbo start RPM: 6000
Turbo slope: 450 - 600 rpm/step
Turbo delay: 0.4s

Something like that.
X12 with 4 dots insert.
Thanks a mil, I will give it a go again later on and see how i fare, just one question, have you tried 0 timing on LRP (0 dots) instead of 4 dots, I run 0 timing with my RS pro to good result but then I have 40 boost and 20 turbo which probably compensate.

The rest of your setup is what I already have on, thanks again.
Olly
__________________
Electriquement votre...

Drink EARTH water and save lives! in support of WFP

Last edited by olly986; 08-22-2011 at 05:28 AM.
olly986 is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2011, 03:44 AM   #5952
M7H
Tech Elite
 
M7H's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: The Netherlands
Posts: 2,191
Default

Quote:
Originally Posted by olly986 View Post
Thanks a mil, I will give it a go again later on and see how i fare, just one question, have you tried 0 timing on LRP (0 dots) instead of 4 dots, I run 0 timing with my RS pro to good result but then I have 40 boost and 20 turbo which probably compensate.

The rest of your setup is what I already have on, thanks again.
Olly
Hi, I made an edit in my previous post, because there was a mistake, which is still in your quote, never mind, but maybe somebody gets confused...

Ehh, no I never tried 0 timing, because the 4 dots is -10 (endbell) timing, the lowest timing possible on a X12, which will help in gaining punch, let the ESC add timing for speed.
__________________
Serpent
M7H is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2011, 05:30 AM   #5953
Tech Fanatic
 
Join Date: Apr 2011
Location: France
Posts: 812
Default

Ok thanks, I edited the quote too.

You see what I mean now about all these differents versions, even you, you mix them
__________________
Electriquement votre...

Drink EARTH water and save lives! in support of WFP
olly986 is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2011, 07:00 AM   #5954
Tech Fanatic
 
Join Date: Apr 2011
Location: France
Posts: 812
Default

Quote:
Originally Posted by M7H View Post

So far

In USB link package V1.63_110310, downgrade your ESC to V2.0_100518 (Version 2 firmware) OK
Then downgrade your 2 in 1 box to 101224 (V1.07 101224) OK
Then close USB link package V1.63_110310, OK and start USB link package V1.63_101224, here problem, where do you get 1124, because on HW ESC setting thread only link to V1.63 (1224) is loading version: V1.63_110105 (ignore the message about upgrading)
Then upgrade your ESC to V3.0_101224 with 110105 downloaded (1224?) there is no V3.0_101224 as an option.
You should try to instal those HW packages next to eachother on your PC (create a seperate folder before you unpack the rar file) I have already. This give you the opportunity to go any way you want.
So if the link is not the good one, where can I get V1.63_101224?
__________________
Electriquement votre...

Drink EARTH water and save lives! in support of WFP
olly986 is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2011, 09:05 AM   #5955
rai
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2010
Location: BSB
Posts: 339
Default

Olly, This might also help to get the 224 FW. Instruction by Shawn. http://www.rctech.net/forum/electric...tware-371.html
rai is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 06:55 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0