R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Like Tree5Likes
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-10-2011, 06:20 AM   #5566
rai
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2010
Location: BSB
Posts: 339
Default

hi,
Just wanna ask whether the FW 224 has problems in braking? Thanks
rai is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2011, 01:29 PM   #5567
M7H
Tech Elite
 
M7H's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: The Netherlands
Posts: 2,194
Default

Quote:
Originally Posted by rbakker View Post
maybe i`m not the most bieutifull...
Hahaha, this is so easy....

I agree!...

inkoppertje
__________________
Serpent
M7H is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2011, 01:09 AM   #5568
Tech Adept
 
FunkyDunky's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 110
Default

Quote:
Originally Posted by cuttingedge View Post
I have added a HobbyWing setups section to my website .
I am going to post my setups from each event I attend there are two setups online at the moment with more to follow , setups will be for Touring cars running 21.5 and 13.5 motors ........

if anyone wants to take a look go to www.car69.me.uk

The hobbywing setups can be found in the usefull information section ...

Car69
I hope the set up for the 21.5 is for Ipswich as I am going to need that in 2 weeks!! I reckon the wet cars are coming out to play!!
FunkyDunky is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2011, 04:30 AM   #5569
Tech Initiate
 
Join Date: Oct 2010
Location: Spain
Posts: 35
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
Ok what i will do at the end of this month i will make sure that we have the delay in our 119 software and it will be a feature that can be switched on and off in the running mode ok.

You know i will do anything to keep the customer happy and nothing less
That was February, and I'm still not a happy customer. Why is not the reverse bug fixed yet? Introducing the delay again, or reading from the sensors that the motor is still rotating forward before entering reverse?

I'm starting to lose my faith on HW... hope I'm wrong.
Gusi is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2011, 05:12 AM   #5570
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,307
Default

Quote:
Originally Posted by Gusi View Post
That was February, and I'm still not a happy customer. Why is not the reverse bug fixed yet? Introducing the delay again, or reading from the sensors that the motor is still rotating forward before entering reverse?

I'm starting to lose my faith on HW... hope I'm wrong.
Michael will not introduce the delay into the software as he got 100's of emails from customers complaining about a delay in the forward to reverse brake .The xerun is a 100% racing product were reverse is not allowed anyway in major events and in some countries not even at club events

The software has 3 settings

forward /reverse
forward only with brake
forward and reverse with brake (first forward level movement is brake and the second is brake )

No need to lose faith all i can do is pass on the info to michael if he doesnt agree he doesnt agree .
__________________
Email : [email protected] or [email protected]
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2011, 05:19 AM   #5571
Tech Regular
 
JRXS_chris's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Manchester, England
Posts: 386
Default

Guys I'm really struggling to find the 224 firmware. I can find the program box 224 but not for the ESC. Does anyone have a link to the correct download? Cheers
JRXS_chris is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2011, 07:20 AM   #5572
rai
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2010
Location: BSB
Posts: 339
Default

Quote:
Originally Posted by JRXS_chris View Post
Guys I'm really struggling to find the 224 firmware. I can find the program box 224 but not for the ESC. Does anyone have a link to the correct download? Cheers
hope this help. Got the 224 firmware from here. Hobbywing ESC Settings ONLY
rai is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2011, 07:45 AM   #5573
Tech Regular
 
JRXS_chris's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Manchester, England
Posts: 386
Default

Thanks Rai

I tried this one but the actual ESC software for 224 wasn't on there. Just the 2 in 1 box software.

V1.63 (1224) -----> http://www.mediafire.com/?k57g9oe8seaom72
JRXS_chris is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2011, 08:03 AM   #5574
Tech Initiate
 
Join Date: Oct 2010
Location: Spain
Posts: 35
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
Michael will not introduce the delay into the software as he got 100's of emails from customers complaining about a delay in the forward to reverse brake .The xerun is a 100% racing product were reverse is not allowed anyway in major events and in some countries not even at club events
Forget the delay, I mentioned only for simplicity. The REAL bug is that the ESC is entering reverse even when the motor is still rotating forward.

From the official Xerun manual "When the throttle stick is moved to the backward zone again (The 2nd “click”), if the motor speed is slowed down to zero (i.e. stopped), the backward action will happen. The “Double-Click” method can prevent mistakenly reversing action when the brake function is frequently used in steering.". Obviously this is not working in the latest firmwares, so what you or Michael have to say about it? Sorry for being so repetitive about this, but I've paid for a product that doesn't work as advertised, and I don't see any progress to solve it.
Gusi is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2011, 09:22 AM   #5575
Tech Master
 
2wdrive's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: The Netherlands
Posts: 1,316
Default

if you really need to go backwards, downgrade to a version that has the thing you are looking for? The manual is from an older firmware so load that version up and it works lik it is advertised. Or am i missing something?
__________________
www.rc-lemans.de
2wdrive is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2011, 11:35 AM   #5576
Tech Regular
 
Craig W's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: stoke on trent
Posts: 488
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via MSN to Craig W Send a message via Skype™ to Craig W
Default

Ive gone back to 224 just need some setting now for x12 13.5t
Craig W is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2011, 11:40 AM   #5577
Tech Initiate
 
Join Date: Oct 2010
Location: Spain
Posts: 35
Default

Quote:
Originally Posted by 2wdrive View Post
if you really need to go backwards, downgrade to a version that has the thing you are looking for? The manual is from an older firmware so load that version up and it works lik it is advertised. Or am i missing something?
Why must I revert to an older version that may be worse in other aspects? Newer firmware run cooler and has more features; going back is not the solution, and fixing a software bug should be so easy as looking back to the changes in the code and revert the bad code. It's just the passivity of the support team what makes me angry, because they are ignoring known bugs and this is not good for their reputation. I was going to buy another xerun, but until this is fixed I'll wait (or will buy another brand)
Gusi is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2011, 01:39 PM   #5578
Tech Adept
 
steliosh's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Penteli, Athens, Greece
Posts: 161
Default

Managed to melt my THIRD motor this afternoon. And it was NOT even overheating!

First things first, though:
First motor to go was a Trinity Duo2 17.5T, geared at around 7.0FDR (all motors on my 1/5 scale Thunder Tiger SB-5 motorcycle, running an Xtreme Stock ESC with mild settings, which I have mentioned earlier). It ran a few batteries at around 80-85C and then in one battery it went buttery... something melted inside it... and it was running just 3-4 minutes, while previously it had ran 10-minute sessions with cool off periods in between...

Then it was a Nosram Pure Evo (X12 equivalent, 17.5T) geared even lower at 8.1FDR. This one ran a high of 105C, so I toned down the turbo and boost settings a bit and managed to make it run at a top 90C, with ambient temps around 30-33C.

This afternoon (ambient 35C) I ran the Nosram (X11 equivalent, also 17.5T). First battery went fine, motor came out at 85C after 12 minutes on track.
Second battery, 20-25 minutes later, motor had temped down to 40C, just after three minutes of running, the bike stopped on its tracks... I temped the motor, it was 90C, but it was coughing badly, would not start if it was not pushed, smelled badly...

Now... last year, in my KP09 bike, I was running a Xerun 60A 2.1, powering a Nosram 13.5T (x11), geared at 6.1, mild settings on the then program, and later an LRP X12, geared and turboed the same and it never caused a problem with either motor...

Small difference between the bikes: KP weighed 1810 grams, TT weighs 1905 gr. (according to the RC Bikes Worlds rules, respectively).
Last year's batteries were HK 3300/3600/30C, now I am running GensAce 5000/50C.

So, I'm back to my X11 13,5T Nosram, now, but with a serious change: I ditched the Xtreme stock and mounted the Xerun 60A...

More testing tomorrow early morning before temps hit over 33C...
I geared the X11 at last year's (longish) 6.1, just to see how it will fare...
Settings are the same mild from the 17.5T:

Punch 5
LVC 3.0V (not really important, I consume around 2200mah for each 10-12 minutes of running at the track)
Boost 25
slope 18
turbo 20
boost start 4000
delay 03
ACC 400

We will see if something IS wrong with the Xtreme stock... First it didnt have adequate brakes, then I soldered a 4-cap capacitor (stolen from my 120A Xerun!) and it had some little better brakes, now it started melting the motors?!!!!!
Can it be so?!!!

Edit: all motors were ran with 211 FW...
__________________
www.steliosh.net/rcmoto/
www.steliosh.net/rc/

KP-Designs KP10e 1/5 rc bike, Kyosho Lazer ZX-5, HPI Baja SS, Xray T1 FK05, Venom GPV1 1/8 rc bike, Anderson M5 Cross 1/5 rc bike, TT SB-5 1/5 rc bike

Last edited by steliosh; 07-11-2011 at 01:40 PM. Reason: one last thought...
steliosh is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2011, 01:58 PM   #5579
Tech Master
 
2wdrive's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: The Netherlands
Posts: 1,316
Default

Quote:
Originally Posted by Gusi View Post
Why must I revert to an older version that may be worse in other aspects? Newer firmware run cooler and has more features; going back is not the solution, and fixing a software bug should be so easy as looking back to the changes in the code and revert the bad code. It's just the passivity of the support team what makes me angry, because they are ignoring known bugs and this is not good for their reputation. I was going to buy another xerun, but until this is fixed I'll wait (or will buy another brand)
if you want to have brakes yes you will have to downgrade for now at least. They are only ignoring 1% of people that want to go backwards. The rest doesn't mind having no backward capability... they only want to go fast forwards with a good price
__________________
www.rc-lemans.de
2wdrive is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2011, 06:37 PM   #5580
rai
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2010
Location: BSB
Posts: 339
Default

Quote:
Originally Posted by JRXS_chris View Post
Thanks Rai

I tried this one but the actual ESC software for 224 wasn't on there. Just the 2 in 1 box software.

V1.63 (1224) -----> http://www.mediafire.com/?k57g9oe8seaom72
I thought everything was in there. I managed to get my esc injected with 224 software by following the instructions from Shawnz and M7H in the previous pagse. And the esc too reads the 224 software.
rai is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 06:04 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net