R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Like Tree5Likes
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-10-2011, 07:08 AM   #5251
Tech Fanatic
 
ozzy-crawl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Forde A.C.T
Posts: 990
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

love my xtreme esc but were can i get a new fan,mine started playing up after about 3 runs,took it about 10 seconds to get going,now its about 25 seconds,makes a weird noise like its trying to spool up.
i run a onroad track but it gets fairly dusty
__________________
MST XXXD vip
MST FS-01d
Xray T4
Xray T3
AE Sc10.2 AE SCB
ozzy-crawl is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2011, 07:40 AM   #5252
Tech Elite
 
blade072's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Adelaide S.A
Posts: 2,670
Trader Rating: 98 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by ozzy-crawl View Post
love my xtreme esc but were can i get a new fan,mine started playing up after about 3 runs,took it about 10 seconds to get going,now its about 25 seconds,makes a weird noise like its trying to spool up.
i run a onroad track but it gets fairly dusty
give angelo a pm....(COBRARACING) i know he has them...
__________________
David Randall

AWESOMATIX A800X ★ MUCHMORE ★ R1 WURKS ★
ROCHE RAPIDE F1-16 ★ SANWA M12 ★ SILVERBACK ★
HOBBYWING ★ RCMAKER ★ VOLANTE RC ★
blade072 is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2011, 10:06 AM   #5253
Tech Fanatic
 
irgo's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 893
Default

when racing on Direct Drive Rpm log are more important,
also work's on buggy, so how about new esc Firmware with rpm log.
__________________
Quark Force
irgo is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2011, 10:53 AM   #5254
Tech Apprentice
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 97
Default

Hi,

I have seen on ebay a bullistorm 60amp sensored esc with programme box..is this the same as a hobbywing 60amp esc and is the firmware updatable?

Also,can the 120amp HW esc run a sensored motor if you take the sensor lead off,as i tried this with mine ,LRP x12 17.5T,and it would not run?..i thought they could run sensored and sensorless?

One more question!...when i ran my 17.5T x12 Lrp,with 120amp HW esc,after about 5 mins it lost a bit of power,motor not hot,all settings ok....put and new battery on and the power was back..plus there was plenty left in the battery that i took off,??....

Cheers simon
sunktothenutz is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2011, 04:26 PM   #5255
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 706
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by irgo View Post
when racing on Direct Drive Rpm log are more important,
also work's on buggy, so how about new esc Firmware with rpm log.

Telemetry is pretty much useless on in off-road, to much wheel spin to make the recording usefull. Its mainly an on-road tool.

Still wouldn't mind having it though, then to make a dyno you would only need a flywheel. (or even just acouple of rollers with a conveyor belt to make a chasis dyno. )

Shawn.
Shawn68z is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2011, 11:41 PM   #5256
Tech Fanatic
 
irgo's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 893
Default

see, we do not need Dyno, ESC Firmware with RPM Log, in it would bee the best.
__________________
Quark Force
irgo is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2011, 11:44 PM   #5257
Tech Champion
 
cannon's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: A total distraction
Posts: 7,266
Trader Rating: 35 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by irgo View Post
see, we do not need Dyno, ESC Firmware with RPM Log, in it would bee the best.
Just go away with your constant dribble .... you contribute nothing
__________________
www.feralbatteries.com ........... new website
cannon is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2011, 12:03 AM   #5258
Tech Fanatic
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 900
Default

Quote:
Originally Posted by irgo View Post
see, we do not need Dyno, ESC Firmware with RPM Log, in it would bee the best.
I live in the certainty that when the new one comes out, you are going to be so disappointed, and I am going to be really happy. In the meantime, shutup.
SlowerOne is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2011, 12:15 AM   #5259
Tech Fanatic
 
ozzy-crawl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Forde A.C.T
Posts: 990
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

entot salah irgo
__________________
MST XXXD vip
MST FS-01d
Xray T4
Xray T3
AE Sc10.2 AE SCB
ozzy-crawl is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2011, 03:51 AM   #5260
Tech Champion
 
TryHard's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Sydney, NSW
Posts: 5,252
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by irgo View Post
when racing on Direct Drive Rpm log are more important,
also work's on buggy, so how about new esc Firmware with rpm log.
__________________
| THard.co.uk | Xray | Hobbywing |
TryHard is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2011, 04:21 AM   #5261
Tech Apprentice
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 95
Default

Quote:
Originally Posted by sunktothenutz View Post
One more question!...when i ran my 17.5T x12 Lrp,with 120amp HW esc,after about 5 mins it lost a bit of power,motor not hot,all settings ok....put and new battery on and the power was back..plus there was plenty left in the battery that i took off,??....
I had the same problem.

As the amps increase the voltage decreases. Even if the battery has 7.7v left in it the turbo / timing features might be enough to drop that down to the LVC level under load and as a result you lose power.

Buy a ThunderPower LIPO.

Problem solved.

It worked for me anyway.
__________________
---------------------------------------------------------------------

TB-03, M-03, M-04,M-05, TT-01, DF-03ra, TRF201, SCX10, Stampede
.---------------------------------------------------------------------
tdunster is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2011, 05:54 AM   #5262
Tech Apprentice
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 97
Default

Hi,
Thanks...what about lowering the LVC?..its on 3.2 at the mo......

Cheers simon
sunktothenutz is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2011, 07:55 AM   #5263
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,301
Default

Quote:
Originally Posted by sunktothenutz View Post
Hi,

I have seen on ebay a bullistorm 60amp sensored esc with programme box..is this the same as a hobbywing 60amp esc and is the firmware updatable?

Also,can the 120amp HW esc run a sensored motor if you take the sensor lead off,as i tried this with mine ,LRP x12 17.5T,and it would not run?..i thought they could run sensored and sensorless?

One more question!...when i ran my 17.5T x12 Lrp,with 120amp HW esc,after about 5 mins it lost a bit of power,motor not hot,all settings ok....put and new battery on and the power was back..plus there was plenty left in the battery that i took off,??....

Cheers simon
.
Bullistorm is a copy of the hobbywing ,not manufactured by hobbywing

Yes can run sensorless and sensored .

what the c rating of your battery ?see you can have capacity but how quick does the voltage drop on your pack is it linear ?or does it decline very quickly.?

from what you have told us i see that you have a big voltage drop and very quick drop at that .
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2011, 08:27 AM   #5264
Tech Apprentice
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 97
Default

Hi,
its a 6500mah 30C.............have used it with a 8.5t losi motor with no problems over 8 mins heats............someone said that if a rotor has been overheated it can use up more power?....i bought the motor second hand,seems to run well apart from this problem......
sunktothenutz is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2011, 09:47 AM   #5265
Tech Elite
 
VooDooPH's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Philippines
Posts: 3,715
Trader Rating: 18 (100%+)
Send a message via Yahoo to VooDooPH
Default

Quote:
Originally Posted by VooDooPH View Post
HW 120A 1S... running a 4.0T with 1S... blinking green led after the run means low voltage?
Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
Overheated esc .
haven't run 1/12 since posting this...

anyway, was bench testing my car this evening after installing higher turn motor (7.5T SP Comp2). so i put on a 1S pack, turned the radio and the esc on and pulled the throttle... the car would rev but i wouldn't get that sudden high-pitched rev indicating the boost wasnt kicking in. looked at the esc and noticed the green blinking led again. when i 1st turn on the esc, no lights. pull the throttle, even just a fraction to roll the motor and the blinking green led lights up when i let go.

esc fried?
__________________
[TRF418][TB-04Pro][FF-03Pro][M-05v2][TRF102][F-104 WGP][TT-01R TypeE]
[Cross CF-01'08][Yokomo R12][Team C TC02Evo][Team C T8E v3]
VooDooPH is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:51 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net