R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-27-2011, 01:03 AM   #4861
Tech Rookie
 
morgy's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 14
Default

Hi Guys, just a quick question can i run my xtreme stock esc with a 1cell lipo ?? looking to move over to 12th scale pan and didn't want to change esc if i don't have too

thanx
morgy is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2011, 02:31 AM   #4862
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,206
Default

Quote:
Originally Posted by morgy View Post
Hi Guys, just a quick question can i run my xtreme stock esc with a 1cell lipo ?? looking to move over to 12th scale pan and didn't want to change esc if i don't have too

thanx
yes you can but you will need an external booster/rx pack
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2011, 02:38 AM   #4863
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,206
Default

Quote:
Originally Posted by cheapskate.brok View Post
hey cobra, you know they don't understand the bureucracy involved, says alot about the dealer and manufacturer too.
Dude believe me when i tell you Hobbywing is a very honest company coming out of china jack zhang takes situations like copyright very seriously believe me when i tell you this .

I tried him out years ago when i asked him about servo's about making some servos and to be honest he lost more 150k hiring an engineer to design servos then to get one and copy it .he hit the roof when asked to copy someone else's .Jack and the hobbywing team dont play games with copyrights and copied products .
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2011, 02:45 AM   #4864
CFR
Tech Regular
 
CFR's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 327
Default

Quote:
Originally Posted by morgy View Post
just a quick question can i run my xtreme stock esc with a 1cell lipo ??
Posted on a UK forum

Quote:
You need to put the red wire from the booser receiver lead plug and put it into the esc receiver lead (remove the red lead from the esc receiver lead and insulate as it is not needed). Now plug the modified ESC receiver lead plug into the programming box, switch on both switches and it works. I have been using this set-up for a year! You will need to plug the booster receiver lead plug with the one black lead in it into the receiver for racing as well as the modified esc lead.

In the pic you can see the Hobbywing Xtreme Stock and RC Dynamics booster. The rx lead from the esc has the red lead removed and tiewraped out of the way. The booster rx plug has the red lead removed and inserted into the esc rx plug. Both the booster and esc plug need to be in the receiver and both units need turning on to be able to drive the model. To use the programming box the modified esc rx plug needs to be used in the programmer like normal but both switches must be turned on.
CFR is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2011, 03:01 AM   #4865
Tech Regular
 
getpip's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 369
Default

Angelo, or anyone else who may know!
Can you tell me the temperature at which the 120/60a v2.1 thermal cut off is set?
Thanks
__________________
------------------------
Check out my blog: www.pipskiracing.blogspot.com
------------------------
getpip is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2011, 03:52 AM   #4866
Tech Addict
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 720
Default

is the motor temp is depends on firmware, rather than esc itself...? concern on the new design esc what are the improvement...?
zamrioo2 is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2011, 04:32 AM   #4867
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,206
Default

Quote:
Originally Posted by getpip View Post
Angelo, or anyone else who may know!
Can you tell me the temperature at which the 120/60a v2.1 thermal cut off is set?
Thanks
95 degree c .use to be 75 degree on older version software .
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2011, 05:00 AM   #4868
Tech Regular
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 399
Default countrefiete Escs

I recently bought a HW esc from this ebay seller,ive emailed him and this is his reply.So looks like he is selling copies ,so buyers beware.
I must say it is identical to other one i have and works perfectly.Packaging and every thing looks good.



Hello,
Thank you for your reply ,
I am sorry for your question ,
It is because we have not sell genuine HW escs .

-EBAY SELLER shiptou2010

To: shiptou2010
Subject:XERUN Blue Brushless 120A ESC (1S Lipo Supported)


It has been suggested on a Usa web site you are not selling genuine HW escs they are copies is this correct I was planning to buy another but im in doubt now.
__________________
MB Models Leeds,RC4LESS,Troy McKune
V-DEZIGN CR5 ,LRP SXX, CRC cells,
tellan is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2011, 05:16 AM   #4869
Tech Elite
 
defcone's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sydney
Posts: 2,335
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Would any problems arise if I had a y harness coming out of the esc, one into the receiver and one for when I want to program the esc with the setting card? I'm worried something might go wrong when I connect the esc to the lcd card and the esc powering the receiver at the same time.
defcone is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2011, 05:31 AM   #4870
Tech Master
 
2wdrive's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: The Netherlands
Posts: 1,316
Default

@Angelo is that temperature cutoff of 95C measured on the outside of the can or inside where the rotor is?

I ran the xerun 10.5t motor with a xerun 120v2.1 in my 235mm pancar last monday during the easter race and it worked flawlessly. It was quite warm weather, roughly 25-28 C or something.

I run punch at 1 or 2 and with 8000-10.000 start and low to normal settings it has lots of grunt down below and lots of top speed on the straight when turbo engages. With roughly 1/2 to 2/3 of the price of other brands motors it is really an amazing motor. After 7 minutes of hot racing action i had roughly 62-65 degree C on the can. After 5 minutes or so in the race it felt a little flatter then before but that could also be the lipo's that have less voltage to work with.

The sensor screws that backed out previously hold up this time. No problems anymore with a loose sensorboard.

Even though it has fixed timing (something i was a little dissapointed by at first), I must admit now that the xerun is a very nice and well build motor. I also like the fact that the motor wires are solderd on gold plugs so it is easy to remove the motor without desoldering the motor wires. (Just found out that they were gold plugs 2 weeks ago when one plug got a little loose )
__________________
www.rc-lemans.de
2wdrive is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2011, 06:04 AM   #4871
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,206
Default

Quote:
Originally Posted by defcone View Post
Would any problems arise if I had a y harness coming out of the esc, one into the receiver and one for when I want to program the esc with the setting card? I'm worried something might go wrong when I connect the esc to the lcd card and the esc powering the receiver at the same time.
As long there is 1 power source only i cannot see a problem with a y harness .if you use the pc power and the esc power source at the same time then you will kill the bec and the factory program which means the esc will have to go back to factory to restore the factory settings.
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2011, 06:09 AM   #4872
Tech Elite
 
defcone's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sydney
Posts: 2,335
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
As long there is 1 power source only i cannot see a problem with a y harness .if you use the pc power and the esc power source at the same time then you will kill the bec and the factory program which means the esc will have to go back to factory to restore the factory settings.
But I thought the lcd card when plugged into the pc doesnt give power to the esc? You still had to use your battery.
defcone is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2011, 01:19 PM   #4873
Tech Apprentice
 
Join Date: May 2010
Posts: 63
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Hello,

anyone has a good setup for a 10.5 sp motor?
This is for a very fast track. With a 60m straight line.
thx.
stofke is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2011, 02:59 PM   #4874
Tech Rookie
 
morgy's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 14
Default

Quote:
Originally Posted by CFR View Post
Posted on a UK forum



cool thanx for the info
morgy is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2011, 03:29 AM   #4875
Tech Fanatic
 
daleburr's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Oxfordshire, UK
Posts: 775
Default

Quote:
Originally Posted by stofke View Post
Hello,

anyone has a good setup for a 10.5 sp motor?
This is for a very fast track. With a 60m straight line.
thx.
Settings for Moto Arena in the UK (50m straight):

SP v3 10.5
Max endbell timing
FDR 7.30

FW211
DRRS - 9
Boost - 44
Boost Start - 9000RPM
Boost Ramp - 200RPM/deg
Turbo - 20
Turbo Ramp - 12/0.1s
Turbo Delay - 0.2s
__________________
Team Xray
RC-Timing Software - http://www.rc-timing.com
Mercedes AMG F1 - http://www.mercedes-amg-f1.com/
daleburr is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 05:30 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0