R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Like Tree5Likes
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-23-2011, 09:46 AM   #3316
Tech Regular
 
JRXS_chris's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Manchester, England
Posts: 386
Default

Try 0 mechanical timing?
JRXS_chris is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2011, 09:59 AM   #3317
Tech Rookie
 
morgy's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 14
Default

Quote:
Originally Posted by JRXS_chris View Post
Try 0 mechanical timing?
tried both last nite and still had same problem !!!
morgy is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2011, 10:56 AM   #3318
Tech Apprentice
 
begrie's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Under MoonLight
Posts: 85
Default xerun 120a 4s??

sorry for my stupid questions... can xerun 120a v2.1 handle 4s lipo for my 1:8 car? thank you.
__________________
Dragsterz Riena Rc Kelantan
sANwa / gQ / SpeedMind / Team AssociAteD / YoKoMo /
SAKurA ZeRo / HoBbyWing / Tekin / PacTra / TamiYa / ProToForm / HSp
begrie is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2011, 12:55 PM   #3319
Tech Elite
 
razzor's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Durban, South Africa
Posts: 2,810
Default

Quote:
Originally Posted by begrie View Post
sorry for my stupid questions... can xerun 120a v2.1 handle 4s lipo for my 1:8 car? thank you.
no it can only go up to 3 cell.
The 80 amp or 150 amp Xerun or 150 amp Ezrun Pro runs 4 cell.

p/n 81020060 = Xerun 80amp
p/n 81020190 = Xerun 150 amp
p/n 81010210 = Ezrun Pro 150 amp
__________________
Casterracing ZX1.5R
casterracing EX-1 Pro, SP Silver Arrow
TOP Racing Scythe, SP 17.5, SP GT Pro 2.0
TOP Racing Scythe, SP 4.5 V2, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
TOP Racing Scythe, SP 13.5, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
razzor is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2011, 01:13 PM   #3320
Tech Regular
 
drsmooth's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: North Carolina
Posts: 498
Trader Rating: 33 (100%+)
Default

[QUOTE=cherry2blost;8697962]MY only issue, which may be down to a damaged ESC is with reverse, when I run in reverse, then go into forward the car will not move as if it is cogging then it leaps off as normal and is fine until I use reverse again.

Mine did that at the race Sunday. I lined up for a heat, and I backed into position. When the horn sounded, I pulled the trigger & it just sat there for a second, than took off. I had no other issues during that race.
The next heat I did the same thing. Backed the car into position. But this time I pulled a little forward & stopped. At the horn I pulled the trigger and this time it left the line perfectly.
I surely hope my 120 V2 esc is not damaged. It's never been hot. Take very good care of my stuff.
So if anyone else is seeing this in there esc, might try what I did.
__________________
Till next time.......
KEEP ON RACING!
drsmooth is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2011, 02:47 PM   #3321
Tech Initiate
 
Join Date: Oct 2010
Location: Spain
Posts: 35
Default

When the esc enters in reverse mode, changing to forward again takes a while. I'm pretty sure that you brake twice the first time and the ESC entered in reverse mode, so when full throttle it tooks some time to change again to forward. The second time it was not in reverse mode, so it accelerated properly.

This is why I asked Cobra to return the delay to enter accidentally in reverse mode. I hope it is back in the next firmware as he promised.
Gusi is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2011, 05:26 PM   #3322
Tech Regular
 
cliffhanger's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 457
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Hi does anyone know where to download v3.0_110119 528 mod software thanks
__________________
DESC210R ● DEX210 ● DEST210R

Team DE Racing
cliffhanger is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2011, 06:14 PM   #3323
Tech Apprentice
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 95
Default

[QUOTE=drsmooth;8699261]
Quote:
Originally Posted by cherry2blost View Post
MY only issue, which may be down to a damaged ESC is with reverse, when I run in reverse, then go into forward the car will not move as if it is cogging then it leaps off as normal and is fine until I use reverse again.

Mine did that at the race Sunday. I lined up for a heat, and I backed into position. When the horn sounded, I pulled the trigger & it just sat there for a second, than took off. I had no other issues during that race.
The next heat I did the same thing. Backed the car into position. But this time I pulled a little forward & stopped. At the horn I pulled the trigger and this time it left the line perfectly.
I surely hope my 120 V2 esc is not damaged. It's never been hot. Take very good care of my stuff.
So if anyone else is seeing this in there esc, might try what I did.
Do you really need reverse on a touring car anyway ? Most rules only allow for forward operation only and as such Forward/Brake mode is the only option available.

I shudder to think of the carnage that would follow when a driver selects reverse after they spin out on a track.
__________________
---------------------------------------------------------------------

TB-03, M-03, M-04,M-05, TT-01, DF-03ra, TRF201, SCX10, Stampede
.---------------------------------------------------------------------
tdunster is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2011, 06:29 PM   #3324
Tech Elite
 
Bishop's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Brisbane
Posts: 2,212
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by drsmooth View Post
Mine did that at the race Sunday. I lined up for a heat, and I backed into position. When the horn sounded, I pulled the trigger & it just sat there for a second, than took off. I had no other issues during that race.
The next heat I did the same thing. Backed the car into position. But this time I pulled a little forward & stopped. At the horn I pulled the trigger and this time it left the line perfectly.
I surely hope my 120 V2 esc is not damaged. It's never been hot. Take very good care of my stuff.
So if anyone else is seeing this in there esc, might try what I did.
Yeah, I know some people use it, but it's not really allowed anywhere, having said that I know of the issue, because when testing my car at home around the deck I sometimes switch on reverse, saves me getting stuck in a corner.

It's a strange issue, kind of like the ESC has a moments brain fade when it's not sure you just hit the throttle, I was fooling with the 6-9-12% band and noticed it 'may' have gotten better, can't remember now.
__________________
QRCCRA
www.qrccra.org.au
www.facebook.com/englandparkraceway
www.myrcm.ch/main?pLa=en&hId[1]=org&dId[O]=4331
Bishop is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2011, 07:04 PM   #3325
Tech Addict
 
venom54's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Aspendale
Posts: 578
Default 119 528 SOFTWARE

Quote:
Originally Posted by cliffhanger View Post
Hi does anyone know where to download v3.0_110119 528 mod software thanks
From this link all new software in this down load.

http://www.hobbywing.com/english/Art...?ArticleID=463

The downloaded exe includes all new software versions.

Cheers

Ren
__________________
Play hard but be nice to your parents!
VBC RACING|ASSOCIATED|XRAY|TEAM POWERS|THUNDER TIGER|HOBBYWING|HPI|WTF FANS|ORION AND MORE IN STORE.
145 COMO PARADE EAST 3195 PARKDALE VICTORIA AUSTRALIA.
www.rabhobbies.com.au
venom54 is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2011, 07:16 PM   #3326
Tech Regular
 
cliffhanger's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 457
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by venom54 View Post
From this link all new software in this down load.

http://www.hobbywing.com/english/Art...?ArticleID=463

The downloaded exe includes all new software versions.

Cheers

Ren
yes i got that installed that's' what is saying on the screen:

hardware version: HW 310 V1.0

Software version: V1.07_110119

Under choice version: V 1.07_110119
V 1.07_101224
V 1.06_100512

i don't see anywhere 528 version on there?
__________________
DESC210R ● DEX210 ● DEST210R

Team DE Racing
cliffhanger is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2011, 07:35 PM   #3327
Tech Addict
 
venom54's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Aspendale
Posts: 578
Default 119 528 MOD

Quote:
Originally Posted by cliffhanger View Post
yes i got that installed that's' what is saying on the screen:

hardware version: HW 310 V1.0

Software version: V1.07_110119

Under choice version: V 1.07_110119
V 1.07_101224
V 1.06_100512

i don't see anywhere 528 version on there?
You must update LCD control box and then choose the version software you require.

As you can see the only choices you have either :

V3.0 119 MOD

or

V2.0 528 MOD



Cheers

Ren
__________________
Play hard but be nice to your parents!
VBC RACING|ASSOCIATED|XRAY|TEAM POWERS|THUNDER TIGER|HOBBYWING|HPI|WTF FANS|ORION AND MORE IN STORE.
145 COMO PARADE EAST 3195 PARKDALE VICTORIA AUSTRALIA.
www.rabhobbies.com.au
venom54 is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2011, 07:50 PM   #3328
Tech Regular
 
cliffhanger's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 457
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

here is mine

__________________
DESC210R ● DEX210 ● DEST210R

Team DE Racing
cliffhanger is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2011, 08:01 PM   #3329
Tech Champion
 
Join Date: Sep 2001
Location: Mongville
Posts: 6,975
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Click the device tab.

your looking at the 2 in 1 box tab.
__________________
12th Scale - The premier class (if you can make runtime)
Besercoe is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2011, 08:11 PM   #3330
Tech Addict
 
venom54's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Aspendale
Posts: 578
Default 119 528 MOD

Quote:
Originally Posted by cliffhanger View Post
here is mine

As Besercoe has noted you are only looking at the LCD box version software. Connect your ESC and from the menu "Device" option in the top tool bar choose ESC....

Cheers

Ren
__________________
Play hard but be nice to your parents!
VBC RACING|ASSOCIATED|XRAY|TEAM POWERS|THUNDER TIGER|HOBBYWING|HPI|WTF FANS|ORION AND MORE IN STORE.
145 COMO PARADE EAST 3195 PARKDALE VICTORIA AUSTRALIA.
www.rabhobbies.com.au

Last edited by venom54; 02-23-2011 at 08:28 PM. Reason: Correction
venom54 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 07:11 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net