R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-17-2010, 12:23 AM   #286
Tech Regular
 
whoopass's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 295
Default

bigted the ESC manual does has 2-3 entries for flashing green LED, see link:-

http://www.speedpassion.net/uploadfi...552gt20pdf.pdf
whoopass is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2010, 03:47 AM   #287
Tech Addict
 
Born2Run's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Europe
Posts: 740
Default

Quote:
Originally Posted by bigted View Post
Hi very happy with the new software thanks HobbyWing
Could someone please post a link for what the different LED flashing means, normal opperating conditions and when faulting.
I have updated a friends software and he is complaining of the power dropping off, think from memory the green LED was flashing.
Means that speedo for some reason runs in sensorless mode.It's very easy to feel it when running stock motors with the latest stock advanced software.

Solution:check the harness or the motor sensor or replace the sensor wire or decrease the excess of timing on the speedo.
__________________
Whatever
Born2Run is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2010, 05:27 AM   #288
Tech Initiate
 
Join Date: Mar 2010
Location: Australia, Hawksbury
Posts: 24
Default help

Alright i have upgraded 3 esc's now and i have gone back to my own Xerun 120amp V2 HW. It will not take the new software,bu it says its updated to 422 software but when you plug the esc back into the rx it runs flat ( speed passion 10.5 in Photon ) then you plug it back into the computer and it has reverted back to 205 . I tried setting it to 323 and it did the same thing went back to 205. I have tried loading it upgrading applying it multiple times it always goes back to 205. The other esc's i have done have not been an issue 422 loaded first go but this one is doing my head in
Any ideas anyone ?
POPPYD is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2010, 05:42 AM   #289
Tech Regular
 
whoopass's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 295
Default

tried a factory reset?
Tried downgrading then upgrading the firmware?
tried another 2 in 1 box?
I assume as the issue I had on vista home, I needed to run the Beta program as 'administrator' every time I open it
Tried another laptop?
ask HW support?
whoopass is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2010, 06:26 AM   #290
Tech Initiate
 
Join Date: Nov 2009
Location: In debt
Posts: 25
Default

Thanks woopass and Born2Run had a similar problem with mine, read a few pages back on this or the other HW thread. Car ran good for about 3min then all of a sudden lost all it's topend. My lack of car prep isn't very good I cleaned the sensor cable connections and removed some punch DRRS?? whatever it is and is back to normal. My friends car prep is heaps better than mine so we will have to rechech his timing and start punch.
The reason for the original post was I thought there may have been other series of flashes for other faults that us users may come across.
bigted is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2010, 02:35 PM   #291
Tech Adept
 
xrayal's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: hertforshire
Posts: 148
Default

Quote:
Originally Posted by bigted View Post
Thanks woopass and Born2Run had a similar problem with mine, read a few pages back on this or the other HW thread. Car ran good for about 3min then all of a sudden lost all it's topend. My lack of car prep isn't very good I cleaned the sensor cable connections and removed some punch DRRS?? whatever it is and is back to normal. My friends car prep is heaps better than mine so we will have to rechech his timing and start punch.
The reason for the original post was I thought there may have been other series of flashes for other faults that us users may come across.
you could also have a doddgy sensor board in your motor. if all is good and then 3mins it dies it is pointing to the sensor board. could be overheating and dropping into sensorless mode. if all else fails try another motor.
__________________
tamiya 416x
hobbywing
spektrum dx3r
mardave
xrayal is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2010, 02:37 PM   #292
Tech Fanatic
 
unsp0ken's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Fontana, CA
Posts: 767
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by xrayal View Post
you could also have a doddgy sensor board in your motor. if all is good and then 3mins it dies it is pointing to the sensor board. could be overheating and dropping into sensorless mode. if all else fails try another motor.
Yea this is happening to my Novak SS 17.5. After a few minutes it starts to lose tons of power. I also think it has something to do with the motor sensor. It rips almost as fast as my 10.5 (w/out turbo) in the first few minutes though.
unsp0ken is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2010, 04:09 PM   #293
Tech Adept
 
Nemo racing's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 159
Send a message via Yahoo to Nemo racing
Default

After a great weekend of racing. I would like to say I really love the Hobby wing system.
This past weekend my friend TQ at the TCS Regional at Tamiya HQ.
His TQ time is two second faster a field of tekin.

Thanks Hobbywing
__________________
A800
Scorpion Power System
Nemo racing is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2010, 06:27 PM   #294
Tech Champion
 
CraigM's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Sydney, Australia
Posts: 7,009
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by razzor View Post
in your settings increase barke strength to max as well as reverse to max.
Then recalibrate radio and esc and you should be sorted.

With the 422 the brakes is strong.
Do you mean put reverse to 100% but keep the running mode in fwd + brake only?

The brakes are pretty woeful compared to a Tekin with 203, it's really disappointing because the HW software is so much smoother everywhere else
__________________
www.facebook.com/mcpheerc
CraigM is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2010, 06:41 PM   #295
Tech Elite
 
defcone's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sydney
Posts: 2,335
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by CraigM View Post
Do you mean put reverse to 100% but keep the running mode in fwd + brake only?

The brakes are pretty woeful compared to a Tekin with 203, it's really disappointing because the HW software is so much smoother everywhere else
Yea, reverse force.
defcone is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2010, 09:53 PM   #296
Tech Master
 
Join Date: Jan 2004
Location: Outside of Crook County Illinois
Posts: 1,947
Trader Rating: 2 (100%+)
Send a message via AIM to A-Ko
Default

Quote:
Originally Posted by Nemo racing View Post
After a great weekend of racing. I would like to say I really love the Hobby wing system.
This past weekend my friend TQ at the TCS Regional at Tamiya HQ.
His TQ time is two second faster a field of tekin.

Thanks Hobbywing
Although 2 seconds is not that much, maybe a straightaway. An interesting thought is how much faster/slower could he have been if running a Tekin? It could possibly be more about driver and setup than esc.

It is great to see another esc like HW to be competitive with a Tekin. Which only helps the rules to not alienate one manufacurer.
__________________
Jeffrey
teamgravityrc.com - motivrc.com
USVTA National Points Member #101
A-Ko is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2010, 10:46 PM   #297
Tech Initiate
 
Join Date: Mar 2010
Location: Australia, Hawksbury
Posts: 24
Default

On a different note can anyone please tell me why the 422 software wont work with single cell lipo (3.7v) eg. 1:12th scale?
POPPYD is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2010, 12:08 AM   #298
Tech Elite
 
defcone's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sydney
Posts: 2,335
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by A-Ko View Post
Although 2 seconds is not that much, maybe a straightaway. An interesting thought is how much faster/slower could he have been if running a Tekin? It could possibly be more about driver and setup than esc.

It is great to see another esc like HW to be competitive with a Tekin. Which only helps the rules to not alienate one manufacurer.
2 seconds isn't much? Wow.
defcone is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2010, 03:28 AM   #299
Tech Apprentice
 
notatoy's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: united kingdom
Posts: 95
Default

Quote:
Originally Posted by CraigM View Post
Do you mean put reverse to 100% but keep the running mode in fwd + brake only?

The brakes are pretty woeful compared to a Tekin with 203, it's really disappointing because the HW software is so much smoother everywhere else
the brakes on hobbywings esc are very powerfull i think most will agree .on the other hand it is said that tekin systems have little or no brakes may be that,s where the confusion lies
notatoy is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2010, 03:31 AM   #300
Tech Apprentice
 
notatoy's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: united kingdom
Posts: 95
Default

Quote:
Originally Posted by A-Ko View Post
Although 2 seconds is not that much, maybe a straightaway. An interesting thought is how much faster/slower could he have been if running a Tekin? It could possibly be more about driver and setup than esc.

It is great to see another esc like HW to be competitive with a Tekin. Which only helps the rules to not alienate one manufacurer.
2 seconds is enough to win or lose a race , i guess that,s what counts
notatoy is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 05:30 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0