R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Like Tree5Likes
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-18-2011, 03:04 PM   #2446
Tech Initiate
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 27
Default

Quote:
Originally Posted by MChandler View Post
Hey hobbywing enthusiasts
I'm after a setup for 224 will be running Lrp x12 10.5t motor on open carpet track with 30metre straight.

pm me or email me on channy54321 @ Hotmail . Com

Thanks
MChandler is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2011, 03:58 PM   #2447
Tech Adept
 
Join Date: Mar 2010
Location: idunno just fixing my rc car :)
Posts: 215
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
Bullistorm is not a hobbywing brand ,Hobbywing designs there own motors through michael and my input and they are made by hobbywing's family company a relation .Our motors are not made by fiago or anyone else .Michael needed motors that would suit the hobbywing esc's so they had to be 100% quality .

Most Oem products we do are by customer requirements they want quality they need to pay for it they want cheap thats what they will get and usually all our oem brands source there own motors they are not from hobbywing .

just some info for you guys to understand.

If a brand is telling you they are hobbywing oem esc's or motors please send me a photo and ill let you know as most who want cheap and narsty head over to other manufacturers in Asia and claim the product is hobbywing as thats were they first started there oem brand but trust me they are not hobbywing at all just use the reference hobbywing based which is untrue .
My apologies if it sounded like i was having a go at Hobbywing ... the origin of the Bullistorm motor was purely based on "some bloke told me" .. not based in fact. I am a big supporter of the Hobbywing ESC's, as bang per buck they have no competitor's in my opinion. Keep up the great work.
bigtree is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2011, 04:06 PM   #2448
Tech Master
 
Tire Chunker's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,240
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Anyone acknowledging the issue with the new software not being able to use your laptop or computer to setup and save your esc setting?

Thanks


Tom
Tire Chunker is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2011, 04:17 PM   #2449
Tech Regular
 
getpip's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 369
Default

Quote:
Originally Posted by Tire Chunker View Post
Anyone acknowledging the issue with the new software not being able to use your laptop or computer to setup and save your esc setting?

Thanks


Tom
Works for me.

What I did have a problem with was calibrating the speedo to my TX when loaded with 1224. I had to reload 518 to do it.
__________________
------------------------
Check out my blog: www.pipskiracing.blogspot.com
------------------------

Last edited by getpip; 01-19-2011 at 02:03 AM.
getpip is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2011, 04:37 PM   #2450
Tech Master
 
Join Date: Jul 2006
Location: Sugar Land, TX
Posts: 1,169
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Hope yall can help, can't find anyone in offroad section discussing.hobbywing 1/10. just bought a new 120a (v2.1 i think) and 6.5 motor, lcd programmer. instructions say default timing is 15 deg. is this dynamic timing? Seems like a lot if it's static timing. Also, one part of instructions says timing advance only works with sensorless, while another says it works for sensored and sensorless. which is it? Been raining.so no track time yet, but ran it hard in parking lot for 7 minutes yesterday. motor temp was 155, speedo was cool, ran like a scalded dog.
__________________
Who the ^&@$#()! Is Jason Branham!?
cjtamu is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2011, 04:40 PM   #2451
Tech Adept
 
gixer's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Athens, Greece
Posts: 194
Default

Excuse my laziness please guys but there is a LOT of info to wade through in this thread.

Quick question please are these software updates working on the XeRun 150a Esc?
__________________
HB Cyclone (WCE Exotek) x 2, Pro3 (Penguin chassis), Pro4, M-04M (Eunos Roadster)
Losi MRC, Axial XR-10
ERevo Erbe, HPI Firestorm (Nitro), Blitz,
gixer is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2011, 04:58 PM   #2452
Tech Regular
 
Join Date: Sep 2009
Location: Netherlands
Posts: 398
Default

Quote:
Originally Posted by Tire Chunker View Post
Anyone acknowledging the issue with the new software not being able to use your laptop or computer to setup and save your esc setting?

Thanks

Tom
It`s possible with the 2 in 1...but that you allreay knew.
Me too, also would like the possiblity to adjust the boost and turbo with a pc for the 1224.

Quote:
Originally Posted by getpip View Post
Works for me.

What I did have a problem with was calibrating the speedo to my RX when loaded with 1224. I had to reload 518 to do it.
Doesn`t work for you, 1224 and 110108 cant be programmed with the pc, only the 2 in 1...the 518 can be done with pc.
rbakker is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2011, 12:53 AM   #2453
M7H
Tech Elite
 
M7H's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: The Netherlands
Posts: 2,196
Default

Quote:
Originally Posted by MChandler View Post
Hey hobbywing enthusiasts
I'm after a setup for 224 will be running Lrp x12 10.5t motor on open carpet track with 30metre straight.

pm me or email me on channy54321 @ Hotmail . Com

Thanks
Quote:
Originally Posted by MChandler View Post
Seen your question, but what car?
1/12 with 1s Lipo, 1/10 with 2s Lipo....
The default settings are a good starting point (maybe change settings like brake, lipo cut-off, etc. to your likings), and you will have the same performance with the default 1224 setting as with the 518 fully open!
__________________
Serpent
M7H is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2011, 01:02 AM   #2454
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,308
Default

Quote:
Originally Posted by bigtree View Post
My apologies if it sounded like i was having a go at Hobbywing ... the origin of the Bullistorm motor was purely based on "some bloke told me" .. not based in fact. I am a big supporter of the Hobbywing ESC's, as bang per buck they have no competitor's in my opinion. Keep up the great work.
Dont Apologise there are alot of people out there that are misinformed you wont be the first or the last .

Ill give you an example i had an American send me an email telling me that in the usa alot of racers think Hobbywing is just a knock off of American esc's which he is very misinformed if only he knew the truth that hobbywing is a innovator and not a ponzi who copies products .

All is good just race and be happy thats all .
__________________
Email : [email protected] or [email protected]
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2011, 01:06 AM   #2455
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,308
Default

Quote:
Originally Posted by gixer View Post
Excuse my laziness please guys but there is a LOT of info to wade through in this thread.

Quick question please are these software updates working on the XeRun 150a Esc?
No the software wont work with the xerun 150 at the moment but soon we will have a release for the 150 amp and 80amp.
__________________
Email : [email protected] or [email protected]
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2011, 01:23 AM   #2456
Tech Adept
 
chinaman's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: UK
Posts: 141
Default

Quote:
Originally Posted by Tire Chunker View Post
Anyone acknowledging the issue with the new software not being able to use your laptop or computer to setup and save your esc setting? ...
I am able to adjust and save using both the PC and 2 in 1. 1244STOCK fw.

I connect my esc to my PC through the 2 in 1 and that is where I adjust and save through the PC. Out at the track, I only plug the esc into the 2 in 1 and adjust and save from there. That is why I sold off my GM and got the Hobbywing. I do not wish to bring out a laptop just to adjust some settings.

Is there a way to connect the esc direct to the PC without the 2 in 1???
__________________
... wyrd bi ful rd ...
chinaman is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2011, 01:26 AM   #2457
M7H
Tech Elite
 
M7H's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: The Netherlands
Posts: 2,196
Default

Quote:
Originally Posted by chinaman View Post
I am able to adjust and save using both the PC and 2 in 1. 1244STOCK fw.
Are you sure?

It seems to be saving the settings yes, but if you check them again, everything went back to the default setting.....
__________________
Serpent
M7H is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2011, 02:05 AM   #2458
Tech Regular
 
getpip's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 369
Default

Additional instruction 1224STOCK firmware.pdf

"1. Once the new firmware has been loaded into the ESC, you can only use the LCD Program Box or PC
software to set the programmable parameters, neither the LED Program Card nor the SET button is
available for programming the ESC with this new firmware."
__________________
------------------------
Check out my blog: www.pipskiracing.blogspot.com
------------------------

Last edited by getpip; 01-19-2011 at 02:17 AM.
getpip is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2011, 02:07 AM   #2459
Tech Initiate
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 27
Default

Quote:
Originally Posted by M7H View Post
Seen your question, but what car?
1/12 with 1s Lipo, 1/10 with 2s Lipo....
The default settings are a good starting point (maybe change settings like brake, lipo cut-off, etc. to your likings), and you will have the same performance with the default 1224 setting as with the 518 fully open!

Hi,

Sorry I will be Running Xray T3'11, 2s Lipo, FDR usually around 7
at Ardent Raceway
MChandler is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2011, 02:31 AM   #2460
Tech Elite
 
VooDooPH's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Philippines
Posts: 3,715
Trader Rating: 18 (100%+)
Send a message via Yahoo to VooDooPH
Default

ran the new software last weekend... its fast.

btw, used the recommended settings for 13.5T (6.5FDR, temp at 120-130degF after 5mins)... i'm sure it will only get faster with some tweaking

good job HW!
__________________
[TRF418][TB-04Pro][FF-03Pro][M-05v2][TRF102][F-104 WGP][TT-01R TypeE]
[Cross CF-01'08][Yokomo R12][Team C TC02Evo][Team C T8E v3]
VooDooPH is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 12:05 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net