R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-01-2011, 10:19 AM   #2071
Tech Elite
 
dameetz's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: The Sky
Posts: 2,520
Default

Quote:
Originally Posted by millbank View Post
where can i download the 185 stock software?
would really like to try this at the next big meeting in a couple of weeks and would like to test it before.
fw 185?? is it new or typo error (meant to be fw 518)??
__________________
Dudududududuuuuuu.....
dameetz is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2011, 04:08 PM   #2072
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Quote:
Originally Posted by dameetz View Post
fw 185?? is it new or typo error (meant to be fw 518)??
error 185 doesnt excist
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2011, 06:48 PM   #2073
Tech Adept
 
synrgy's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: sydney/australia
Posts: 244
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

could someone please pm me the new firmware for the xerun 60a v2.1

im having issues finding it...
synrgy is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2011, 07:11 PM   #2074
Tech Regular
 
Join Date: Sep 2009
Location: Netherlands
Posts: 397
Default

Quote:
Originally Posted by synrgy View Post
could someone please pm me the new firmware for the xerun 60a v2.1

im having issues finding it...
Go to the Hobbywing websit, then to the tab download, then scroll to the bottom...there you will find it, its always on that place, also newer ones.

Here is the link if you still cant find it:
http://www.hobbywing.com/english/downloadsm.asp?id=31

Ps. i really think that when you cant find the software, the ESC just isnt for you...Now you have to program it also.
rbakker is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2011, 04:58 AM   #2075
Tech Adept
 
chinaman's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: UK
Posts: 141
Default

Quote:
Originally Posted by rbakker View Post
... Ps. i really think that when you cant find the software, the ESC just isnt for you...Now you have to program it also.
Oooo ... a bit harsh isn't it ...
__________________
... wyrd bi ful rd ...
chinaman is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2011, 06:31 AM   #2076
Tech Regular
 
arr see car's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Ozzie living in Merrigum...Shepparton...Victoria
Posts: 426
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Any word on the motor approvals?

It's been a couple of months since you said they were sent in for approval.
__________________
...Current Toys...
.....(: WIFE :)......
.MST MS-01D Pro.
....Axial Wraith....
.......... 😃 ..........
arr see car is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2011, 02:39 PM   #2077
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Quote:
Originally Posted by arr see car View Post
Any word on the motor approvals?

It's been a couple of months since you said they were sent in for approval.
yes true its been a while but im sure it will be this month as we had alot of motors to do as we had no approvals for any motor in our range .
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2011, 01:38 AM   #2078
Tech Elite
 
Jack2's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Australia
Posts: 2,377
Trader Rating: 1 (100%+)
Default help

Hi,

Just installed my HobbyWing Xerun 120 V2.1, and caliberated it as per the intsructions. My problem is When I switch the car on, it runs flat out for 2-3 seconds then drops back to neautral. Now I know I've read somewhere others have had the problem, but can't remember where I read it and what the fix was.

Cheers, Jack
__________________
Schumacher Mi4CX
Mugen MTX & MRX

"He who dies with the most toys wins" - Phil Harris
Jack2 is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2011, 02:44 AM   #2079
Tech Adept
 
chinaman's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: UK
Posts: 141
Default

Quote:
Originally Posted by Jack2 View Post
... it runs flat out for 2-3 seconds then drops back to neautral ...
how do you mean neutral? does it look as though it went sensorless? does it still runs but just at half the speed you expect.
__________________
... wyrd bi ful rd ...
chinaman is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2011, 02:52 AM   #2080
Tech Fanatic
 
TeamWTF's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Newcastle, Australia
Posts: 971
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

If steering is still working it could be voltage cut out. Is the battery charged? Have you tried turning off the voltage cutoff (would not recommend leaving it this way...)
__________________
T.O.P. Racing Australia www.topracing.net.au
TeamWTF is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2011, 03:19 AM   #2081
Tech Elite
 
Jack2's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Australia
Posts: 2,377
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

it just went full throttle as soon as the on switch was flicked without and input from the transmitter. steering was normal. that was my initial problem, just had a quick play with it, now It is going spastic its out of control. cuts in and out and glitches like mad, throttle that is. steering is normal, tried a new reciever, that didnt help, plugged a servo into the throttle port of the receiver and that was normal, soon as i plug the ESC in it does the same thing. I try and caliberate the neautral, full throttle, and full brake posions and it does all that, then it just goes nuts again.

I'm totally new to brushless and Lipo, last thing I ran was a Novak GTX in my trf 415 4-5 years ago.

I have a 2 in 1 program unit.


Also, its not the transmitter, because my nitro tourer and 1/8th scale cars are Fine, and as I said, i tried my new spare receiver in my 417, and same problems

the ESC initially did work A-OK, except for the running flat out for a few seconds once switched on. I'll double check the battery has plenty of power (SMC Cmax 5200, 50c+, Brand new)

cheers, thanks for your input
__________________
Schumacher Mi4CX
Mugen MTX & MRX

"He who dies with the most toys wins" - Phil Harris
Jack2 is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2011, 03:34 AM   #2082
Tech Regular
 
arr see car's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Ozzie living in Merrigum...Shepparton...Victoria
Posts: 426
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

^ Have you calibrated the throttle/neutrals settings. Its the first thing you need to do. Mine did the same when I tried to adjust settings before I calibrated the throttle. Once I had calibrated the throttle as was well.
__________________
...Current Toys...
.....(: WIFE :)......
.MST MS-01D Pro.
....Axial Wraith....
.......... 😃 ..........
arr see car is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2011, 04:08 AM   #2083
Tech Addict
 
warnos's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 522
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Had a very similar problem.. make sure u set it with the throttle in rev.. My m11 will do what u are saying if I don't set it this way.. then make sure u change the failsafe..

Cheers

Quote:
Originally Posted by Jack2 View Post
it just went full throttle as soon as the on switch was flicked without and input from the transmitter. steering was normal. that was my initial problem, just had a quick play with it, now It is going spastic its out of control. cuts in and out and glitches like mad, throttle that is. steering is normal, tried a new reciever, that didnt help, plugged a servo into the throttle port of the receiver and that was normal, soon as i plug the ESC in it does the same thing. I try and caliberate the neautral, full throttle, and full brake posions and it does all that, then it just goes nuts again.

I'm totally new to brushless and Lipo, last thing I ran was a Novak GTX in my trf 415 4-5 years ago.

I have a 2 in 1 program unit.


Also, its not the transmitter, because my nitro tourer and 1/8th scale cars are Fine, and as I said, i tried my new spare receiver in my 417, and same problems

the ESC initially did work A-OK, except for the running flat out for a few seconds once switched on. I'll double check the battery has plenty of power (SMC Cmax 5200, 50c+, Brand new)

cheers, thanks for your input
__________________
TCX Smokem / F104 wgp
Major Sponsor : Visa Card
TEAM SMA - www.smaracing.org
warnos is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2011, 04:20 AM   #2084
Tech Elite
 
Jack2's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Australia
Posts: 2,377
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Hi, Arr see car,

yes I did. held the button in til flashes red, hit it once til 1 green flass, that set neutral, then hit the button again, 2 green flashes, then I hit full throttle on the trigger, then hit the button again for 3 green flashes and i hit full brake on the transmitter. from here it just goes nuts.

Warnos,

I have a M11 also, and I had already set the THR to "REV" as per ESC instructions. as for failsafe? you mean in the transmitter? didnt know it had one??

also just went back out, and I pluged the esc into my program box, that all seemed normal and then I hit the red button for 3 seconds whilst turned on to "reset to default" and then it stops going nuts, just goes back to almost neutral. so from there I try to set the neutral, full throttle and full brake positions and thats when it goes wacky =/

the motor is a brand new speed passion v3.0 5.5r also.

steering is normal whilst the ESC and the throttle has a mind of its own.

cheers guys
__________________
Schumacher Mi4CX
Mugen MTX & MRX

"He who dies with the most toys wins" - Phil Harris
Jack2 is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2011, 05:07 AM   #2085
M7H
Tech Elite
 
M7H's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: The Netherlands
Posts: 2,191
Default

Quote:
Originally Posted by Jack2 View Post
yes I did. held the button in til flashes red, hit it once til 1 green flass, that set neutral, then hit the button again, 2 green flashes, then I hit full throttle on the trigger, then hit the button again for 3 green flashes and i hit full brake on the transmitter. from here it just goes nuts.

There you go.
first put on everything, hold button till red flash.
leave throttle on transmitter at neutral and press button
Then full throttle, and hold full throttle on your transmitter while pressing the button!
Then full brake and hold full brake while pressing the button!

What you now did if I understand your story right, is setting all 3 setting while your transmitter was in neutral position!
__________________
Serpent
M7H is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:49 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0