R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Like Tree5Likes
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-17-2010, 06:39 PM   #1666
Tech Regular
 
whoopass's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 295
Default

Quote:
Originally Posted by Fast XXXS View Post
Hi guys. Just got a V2.1. Is there any way to tell what software it has on it? Eg via the program box? What's the latest and best software to run with 17.5?

Cheers
when you plug the ESC to the program box the S/W ver is shown when you switch the ESC on. Yes run the 518 stock with supercharger for 17.5T
whoopass is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2010, 07:39 PM   #1667
Tech Fanatic
 
Fast XXXS's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Ballarat, VIC
Posts: 843
Trader Rating: 49 (100%+)
Default

Cool thanks mate!
Fast XXXS is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2010, 10:22 PM   #1668
Tech Elite
 
blade072's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Adelaide S.A
Posts: 2,670
Trader Rating: 98 (100%+)
Default

hi guys....just a quick question...
i just installed a muchmore fleta 3.0......i was told to use sp software on it as its the same.....but because my lcd 2 in 1 box has hobbywing software..i couldnt set it to use sp so i just installed the hobbywing 518 stock software on it instead..... anyway is there a way to reset the lcd box at all if anyone knows or do i buy another one to use different software...or am i missing something

thanks in advance

p.s i have noticed a difference in power from my xtreme to the fleta 3.0.....or is it just me....
__________________
David Randall

AWESOMATIX A800X ★ MUCHMORE ★ R1 WURKS ★
ROCHE RAPIDE F1-16 ★ SANWA M12 ★ SILVERBACK ★
HOBBYWING ★ RCMAKER ★ VOLANTE RC ★
blade072 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2010, 11:18 PM   #1669
Tech Elite
 
defcone's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sydney
Posts: 2,338
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by blade072 View Post
hi guys....just a quick question...
i just installed a muchmore fleta 3.0......i was told to use sp software on it as its the same.....but because my lcd 2 in 1 box has hobbywing software..i couldnt set it to use sp so i just installed the hobbywing 518 stock software on it instead..... anyway is there a way to reset the lcd box at all if anyone knows or do i buy another one to use different software...or am i missing something

thanks in advance

p.s i have noticed a difference in power from my xtreme to the fleta 3.0.....or is it just me....
I had the hw card with the hw software on the card, and I could get it my sp 2.0 pro to update to sp software, just go back to 205_MOD first.
defcone is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2010, 11:41 PM   #1670
Tech Apprentice
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 57
Default

anyone using for EP buggies???
__________________
HSP X-STR, Orca RX1 11.5T, Xerun 120A
Heqal is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2010, 11:53 PM   #1671
Tech Elite
 
blade072's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Adelaide S.A
Posts: 2,670
Trader Rating: 98 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by defcone View Post
I had the hw card with the hw software on the card, and I could get it my sp 2.0 pro to update to sp software, just go back to 205_MOD first.
i cant change to sp software it tells me to upgrade hmmm will work it out

edit......just worked it out.....tried to put prostock software on whoops all good
__________________
David Randall

AWESOMATIX A800X ★ MUCHMORE ★ R1 WURKS ★
ROCHE RAPIDE F1-16 ★ SANWA M12 ★ SILVERBACK ★
HOBBYWING ★ RCMAKER ★ VOLANTE RC ★

Last edited by blade072; 11-19-2010 at 12:14 AM.
blade072 is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2010, 12:09 AM   #1672
Tech Elite
 
nikos2002's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: any where I can race!
Posts: 4,629
Trader Rating: 29 (100%+)
Send a message via AIM to nikos2002
Default

Yes I have done quite a bit of running with the 60a and 120a in off road with 2wd and 4wd buggies. Great power, still smooth to control wheel spin.
__________________
Nick Malato
Spektrum Surface Product Manager
** www.spektrumrc.com - www.horizonhobby.com ***
Sponsored By: Spektrum RC, Horizon Hobby, TLR, Maclan Racing, J Concepts
nikos2002 is online now   Reply With Quote
Old 11-19-2010, 02:49 AM   #1673
Tech Adept
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 247
Default

What sort of FDR are people running on an xtreme stock (518stock) using a 10.5 nosram storm evo in a schumacher mi4. Track is mostly twisty with 1 medium sized straight
scytherat is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2010, 04:20 AM   #1674
Tech Elite
 
blade072's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Adelaide S.A
Posts: 2,670
Trader Rating: 98 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by scytherat View Post
What sort of FDR are people running on an xtreme stock (518stock) using a 10.5 nosram storm evo in a schumacher mi4. Track is mostly twisty with 1 medium sized straight
i run 7.98 and its FAST!!!! check out our track here......
http://www.aerccc.org.au/
__________________
David Randall

AWESOMATIX A800X ★ MUCHMORE ★ R1 WURKS ★
ROCHE RAPIDE F1-16 ★ SANWA M12 ★ SILVERBACK ★
HOBBYWING ★ RCMAKER ★ VOLANTE RC ★
blade072 is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2010, 04:29 AM   #1675
Tech Elite
 
Bishop's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Brisbane
Posts: 2,221
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

I have 7.1 FDR with my 10.5T, but really the car was faster in the tight stuff with around 7.5 or so, and I'm on a big track, but gearing also depends on how your setting up the ESC.
__________________
QRCCRA
www.qrccra.org.au
www.facebook.com/englandparkraceway
www.myrcm.ch/main?pLa=en&hId[1]=org&dId[O]=4331
Bishop is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2010, 05:01 AM   #1676
Tech Apprentice
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 57
Default

thanks for the replies guy..
i a newbie n really wish to learn more on set-up of the esc and gearing...
so far my setting is rather smooth bt im not sure if im on the right path..
currently im using a v2.0_10110stock firmware...

could anyone share with me on how to achieve or set-up my buggy?
__________________
HSP X-STR, Orca RX1 11.5T, Xerun 120A
Heqal is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2010, 07:02 AM   #1677
Tech Elite
 
nikos2002's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: any where I can race!
Posts: 4,629
Trader Rating: 29 (100%+)
Send a message via AIM to nikos2002
Default

If you are running a motor 10.5 or higher I highly recommend updating to the 518 stock software. It gives you the turbo features that help with top speed and controlling the car in the air over jumps. I will post my set up for 2wd and 4wd tonight when I get home.
__________________
Nick Malato
Spektrum Surface Product Manager
** www.spektrumrc.com - www.horizonhobby.com ***
Sponsored By: Spektrum RC, Horizon Hobby, TLR, Maclan Racing, J Concepts
nikos2002 is online now   Reply With Quote
Old 11-19-2010, 07:09 AM   #1678
Tech Elite
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 2,040
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by nikos2002 View Post
If you are running a motor 10.5 or higher I highly recommend updating to the 518 stock software. It gives you the turbo features that help with top speed and controlling the car in the air over jumps. I will post my set up for 2wd and 4wd tonight when I get home.
how do I get the 518 firmware? All I have from HW's website is the 110 :S

Sorry I haven't got my esc nor LCD prog card. I just wanna be prepared when the stuff arrives.

THanks
cheapskate.brok is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2010, 07:32 AM   #1679
Tech Elite
 
defcone's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sydney
Posts: 2,338
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by cheapskate.brok View Post
how do I get the 518 firmware? All I have from HW's website is the 110 :S

Sorry I haven't got my esc nor LCD prog card. I just wanna be prepared when the stuff arrives.

THanks
Go to hobbywing website, go to downloads, scroll to the bottom and you'll USB link software and download that.
defcone is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2010, 12:40 PM   #1680
Tech Elite
 
nikos2002's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: any where I can race!
Posts: 4,629
Trader Rating: 29 (100%+)
Send a message via AIM to nikos2002
Default

Like they said above. Download the new program the software is in that download. Check back through the thread there are video directions on here somewhere that someone did.

When I am at the track tonight. I will download my esc settings. And post them.
__________________
Nick Malato
Spektrum Surface Product Manager
** www.spektrumrc.com - www.horizonhobby.com ***
Sponsored By: Spektrum RC, Horizon Hobby, TLR, Maclan Racing, J Concepts
nikos2002 is online now   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 12:05 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net