R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Radio and Electronics

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-14-2010, 06:03 PM   #1651
Tech Elite
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 2,005
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by rbakker View Post
Dont be like that, didn`t you heard that SP has setup a entire plant for the cirtix...
I totally had no idea what's up Oh well, I'm itching to get a 120A. Had one before, never got more than 3mins of runtime. Defective unit perhaps The V2.1 looks promising
cheapskate.brok is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 06:11 PM   #1652
Tech Elite
 
quietstorm76's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Atlanta
Posts: 2,265
Trader Rating: 10 (100%+)
Default Testamony!

I ran my Xerun 60A in my 1s 12th scale and I am completely sold on this ESC. Plenty of power, little to no heat and responds to settings. No Laptop needed thankfully!!! One tip for anyone that lacks punch out of the corner, check your total timing. Too much and all it does is rev really high but has ZERO torque. I turned down the timing on the motor to about 5-8 degrees and was a totally different beast.
__________________
Team Shepherd USA:Nugget's Ranch Raceway
Primary Weapon: ?
Secondary Weapon: ?
Tires>>> I don't know yet
quietstorm76 is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 09:33 PM   #1653
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Quote:
Originally Posted by cheapskate.brok View Post
then HW is just a re-badge?
hahahaha not rebadged at all .lol
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2010, 04:17 PM   #1654
Tech Apprentice
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 57
Default

Im planning of getting a new lipo battery but currently im not sure if the esc or motor could handle it...
im thinking to use either a 3s 25-40C lipo or 2s 40-50C lipo on my HW Xerun 120A + 11.5T ...

please help
Heqal is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2010, 06:19 PM   #1655
Tech Regular
 
Join Date: Sep 2007
Location: oakville
Posts: 318
Trader Rating: 20 (100%+)
Default 1s esc

Does anyone have a picture of a 12th scale with the 1s esc mounted. I read specs on the size however a picture would help. I am interested in installing this in a crc carpet knife 3.2r. I am just starting out in 12th scale and really have know idea. I running the 60a xerun in my Photon and like it. Is there a 60a 1s esc?

Thanks any info on 12th scale would help. I plan on running a SP(sorry) 17.5 v3 motor.
__________________
TLR 22
Desc410r
zleader_99 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2010, 10:11 PM   #1656
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,207
Default

Quote:
Originally Posted by Heqal View Post
Im planning of getting a new lipo battery but currently im not sure if the esc or motor could handle it...
im thinking to use either a 3s 25-40C lipo or 2s 40-50C lipo on my HW Xerun 120A + 11.5T ...

please help
No less that 10.5T and you fine for a 3 cell

remember this anything lower than a 10.5t only 2 cell recommended

above a 10.5t like 13.5 etc 3 cell can be used
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2010, 10:45 PM   #1657
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 706
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by zleader_99 View Post
Does anyone have a picture of a 12th scale with the 1s esc mounted. I read specs on the size however a picture would help. I am interested in installing this in a crc carpet knife 3.2r. I am just starting out in 12th scale and really have know idea. I running the 60a xerun in my Photon and like it. Is there a 60a 1s esc?

Thanks any info on 12th scale would help. I plan on running a SP(sorry) 17.5 v3 motor.

I know this isnt going to be much of a help, but I can send you a photo of a 3.2 with a TC Sphere on it. The HW is even larger (about 6mm). Its a real tight fit with the Sphere, so the HW will be even tighter, but it will fit. I am ordering my HW 1S tonight. I am hoping to install it into my 3.2 in acouple of weeks. (assuming its taking 2 weeks to show up). Just think of all the space saves on not running a booster, or RX pack!


Shawn.
Shawn68z is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2010, 02:22 AM   #1658
M7H
Tech Elite
 
M7H's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: The Netherlands
Posts: 2,191
Default

Quote:
Originally Posted by zleader_99 View Post
Does anyone have a picture of a 12th scale with the 1s esc mounted. I read specs on the size however a picture would help. I am interested in installing this in a crc carpet knife 3.2r. I am just starting out in 12th scale and really have know idea. I running the 60a xerun in my Photon and like it. Is there a 60a 1s esc?

Thanks any info on 12th scale would help. I plan on running a SP(sorry) 17.5 v3 motor.
I've installed it on a Serpent 120 Link....
I will post a picture tommorrow....

But, why don't you cut a piece of paper according to the dimensions and fit it in your car?
__________________
Serpent
M7H is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2010, 02:57 AM   #1659
Tech Adept
 
chinaman's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: UK
Posts: 141
Default

Am I able to load the latest software eg:518stock or the 528mod onto the old XERUN 120A version 2.0 to use the supercharger option?

The hobbywing website seems a bit confusing as the version 2.1 only shows programable options 1-10 and no 12-15??? Even the picture is showing the version 2.0 when the description is for 2.1.

What is the difference between the version 2.1 and 2.0? I am referring to the XERUN 120A.
__________________
... wyrd bi ful rd ...

Last edited by chinaman; 11-25-2010 at 02:02 PM.
chinaman is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2010, 03:27 AM   #1660
Tech Addict
 
rc_square24's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Vancouver, BC
Posts: 674
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Can you run a 13.5T X12 with a 120a v2.0 without fan on esc? I'm asking because the f103 I have will not fit the esc between the decks with a fan mounted. Will be running 2S.

if yes,
Boosted/no boost an issue?

Thanks
rc_square24 is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2010, 04:04 AM   #1661
Tech Apprentice
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 57
Default

thanks cobra for the advise...
Heqal is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2010, 09:55 AM   #1662
Tech Addict
 
Born2Run's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Europe
Posts: 740
Default

Quote:
Originally Posted by COBRARACING View Post
No less that 10.5T and you fine for a 3 cell

remember this anything lower than a 10.5t only 2 cell recommended

above a 10.5t like 13.5 etc 3 cell can be used
10.5T on 3cells boosted can be used or i'll burn everything?
__________________
Whatever
Born2Run is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2010, 04:52 PM   #1663
Tech Fanatic
 
Fast XXXS's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Ballarat, VIC
Posts: 842
Trader Rating: 48 (100%+)
Default

Hi guys. Just got a V2.1. Is there any way to tell what software it has on it? Eg via the program box? What's the latest and best software to run with 17.5?

Cheers
Fast XXXS is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2010, 05:07 PM   #1664
M7H
Tech Elite
 
M7H's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: The Netherlands
Posts: 2,191
Default

Quote:
Originally Posted by zleader_99 View Post
Does anyone have a picture of a 12th scale with the 1s esc mounted. I read specs on the size however a picture would help. I am interested in installing this in a crc carpet knife 3.2r. I am just starting out in 12th scale and really have know idea. I running the 60a xerun in my Photon and like it. Is there a 60a 1s esc?

Thanks any info on 12th scale would help. I plan on running a SP(sorry) 17.5 v3 motor.
Here you go.
__________________
Serpent
M7H is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2010, 05:29 PM   #1665
Tech Regular
 
Join Date: Sep 2007
Location: oakville
Posts: 318
Trader Rating: 20 (100%+)
Default Thanks

Thanks for the picture. I have a better idea know.
__________________
TLR 22
Desc410r
zleader_99 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 07:33 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0