R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro On-Road > Onroad Nitro Engine Zone

Thread Tools Search this Thread
Old 02-09-2005, 09:25 PM   #1
Tech Apprentice
Join Date: Sep 2003
Posts: 80
Default .21 Fantom Engine Issue

The engine runs fine for most part and power is OK or good, runs a little hot like 280's, plug is ODonnell 97 turbo, could possibly be the 99 but think their 99 is standard and 97 is turbo version of the same plug. The head clearance is .024", have also tried it down to like .017". The problem I have is when fire engine up and engine is cold idle is super low and bad quality and dies, turn idle speed up until it sounds good then go run car for few minutes and bring it in to tune engine or check the temp and idle speed is really high, turn idle down until it sounds good, bring it in again later and idle is high again. Then shut engine off, let cool down and start it up again but back to square one, idle super low and bad quality. I've put new fuel/pressure lines on, resealed the carb, backplate, fuel filter, the metal inlet things on the fuel tank, made sure the rubber gaskets from engine to manifold and manifold to pipe fit tight and looked good, new plug and am lost as to what could be the cause of this. So any ideas are very welcome and thanks.
rwjso is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2005, 10:30 PM   #2
Tech Master
TRAJ's Avatar
Join Date: Mar 2004
Location: Sydney, Australia
Posts: 1,203

I dont know what car you have but i ran a soldering iron around the seem of the fuel tank (plastic to plastic join) so that the plastic would melt and not have an air leak

That could be your problem.
TRAJ is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Engine Timing Issue jameslow Onroad Nitro Engine Zone 4 05-08-2008 06:16 PM
Hyper 8 Pro's Mach 21 engine issue.. viperviper Singapore R/C Racers 2 06-04-2007 07:52 AM
Hyper 8 Pro's Mach 21 engine issue.. viperviper Nitro Off-Road 7 06-04-2007 05:31 AM
mach 28 engine tune issue v1r killer Australian Racing 4 05-18-2007 05:24 PM
Engine Bearing issue rcfoolz Onroad Nitro Engine Zone 2 04-16-2007 04:57 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -7. It is currently 11:08 AM.

Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0