R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro On-Road

Thread Tools Search this Thread
Old 12-06-2005, 08:37 PM   #16
Tech Regular
quantum's Avatar
Join Date: Dec 2001
Posts: 351
Default recording info ?

does anyone know if the telemetry module can record the data, or if can only be viewed in real time?

if i could dump the data to a laptop after each run, really valuable information can be gathered and analyzed.
just think - you could compare the temperature of the motor against run time, and adjust gearing or driving lines. same with rpm vs motor temp. i would buy it for sure. but if its real time only, then i think its more valuable for nitro racers pit crews, less for electric
quantum is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2005, 10:43 PM   #17
Tech Champion
asw7576's Avatar
Join Date: Sep 2004
Posts: 5,792

Originally Posted by Lou Decruss
the spektrum is not fcc approved..as it stands.

read here

OMG, you again ??

I don't care if spektrum is not FAA / FCC / FDA / USDA / CIA / FEMA / ATF / NASA approved, I'm still going to buy it !!
On Road : Xray NT1 , RX8 , T4 || Mugen Seiki MRX4-R , MTX4 , MTX3 prospec || Tamiya M03 , M04 || Top Racing Sabre FD2
Off Road : Xray XT8 || Hobao Hyper 8
Radio : Futaba 3PKS || KO propo EX-10 eurus
asw7576 is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2005, 07:15 PM   #18
Tech Adept
Join Date: Jul 2005
Posts: 204

Originally Posted by ira
I'm talking about the Nomadio unit, not the Spektrum.

sorry, my bad ! I guess you won't be adding this unit to your racing adventures.
rc racing dude is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2005, 05:50 AM   #19
Tech Fanatic
ira's Avatar
Join Date: May 2003
Location: Olathe, KS.
Posts: 972
Trader Rating: 18 (100%+)

I think it is a good piece, hoooooo knows I just may try one. Kurt needs to do something with his hands anyway
ira is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2005, 08:35 AM   #20
Uneke's Avatar
Join Date: Aug 2001
Location: Germantown, MD
Posts: 437
Send a message via AIM to Uneke Send a message via Yahoo to Uneke
Thumbs up

I think this is going to be a great device if it works properly. I think it will benefit nitro more than electric though.

Most nitro cars are under weight anyway. Whats a better way to get up to weight than with something useful instead of lead weight?
Uneke is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2006, 04:57 PM   #21
Tech Initiate
Lou Decruss's Avatar
Join Date: Dec 2005
Posts: 47

I hear Nomadio is going to have a program that lets the Sensor talk to spektrum receivers

LOW / SLOW mode LOW as in they have to go to low power by a FACTOR OF 6, slow because we have to go from 100Hz to 50Hz

Lou Decruss is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2006, 05:42 AM   #22
Tech Fanatic
Tommy Bergfeldt's Avatar
Join Date: Jun 2003
Location: Sweden
Posts: 979
Send a message via ICQ to Tommy Bergfeldt

Originally Posted by Lou Decruss
I hear Nomadio is going to have a program that lets the Sensor talk to spektrum receivers
Source to that statement please.
JMI Motorsport / Red Bull Racing
HB Cyclone TC - Schumacher CAT SX & Cougar SV
Advanced Electronics - Autopartner.se - Sav÷x - NorthTQ
Tommy Bergfeldt is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2006, 05:56 AM   #23
Tech Adept
Join Date: Oct 2005
Location: St. Louis, MO
Posts: 246

That may be true, but in order to use a Nomadio you have to be able to look past the tyco feel of the transmitter and the look of something cobbled together as an engineering prototype. It does not have the feel or look of a finished product. I for one am not going to blow another 500 dollars on one until they fix the feel and look of the device, and the size of the rx, it is bad enough to try and cram a KO RX into some of the TC chassis as it is. Put the nomadio rx in the mix and you can just about forget having the rx mounted low.
mguebert69 is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2006, 08:38 AM   #24
Tech Apprentice
Join Date: Nov 2005
Posts: 72

i bought this telemetrey set up about a month ago, and its not all its cracked up to be, the one feature i wanted was the spedometer to help with gear changes and it cant keep up, the only way to use it is that it will record top speed. the temp readings are a little off also.
prossi is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Real Time Tray Dougnuts55 R/C Items: Wanted to Buy 4 01-19-2004 01:47 PM
Trinity Real time 2 dyaz21 R/C Items: For Sale/Trade 0 08-27-2003 07:39 PM
Real Time 2 users.... lonestar1127 Electric On-Road 8 02-15-2003 07:29 PM
REal tiMe 2 userS... lonestar1127 Singapore R/C Racers 4 02-14-2003 06:19 PM
Trinity Real Time 2 Cole Trickle Electric On-Road 1 11-21-2001 03:53 AM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -7. It is currently 08:46 PM.

Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0