R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro On-Road

Thread Tools Search this Thread
Old 04-16-2010, 06:22 PM   #1
Tech Master
RCNitroDude999's Avatar
Join Date: Nov 2003
Location: Galveston Island
Posts: 1,659
Trader Rating: 26 (100%+)
Default Spektrum DX3.0 problems

Tried posting this in the radio forum but got no response, so since I was using the remote for my 1/10th onroads I'll try my luck here.

Ok just purchased this as an upgrade from my old Futaba 3PDF. I have two receivers for it which I've used in two different cars. Both worked good for a bit than for seemingly no damn reason, I lost all steering control and it hung the throttle wide open. Even after powering both the car and radio on/off, still does the same, no steering, throttle goes to wide open and stays there. I bought a new radio hoping to get rid of my old one's glitching issues, now I got two torn up cars. Any clues why this has happened?

Also noticed that when I first switch on the receiver, before the radio has connected to it, the steering will not move but the throttle instantly goes wide open.
RCNitroDude999 is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2010, 09:51 AM   #2
Tech Adept
roach's Avatar
Join Date: Aug 2009
Location: the nearest track
Posts: 141
Send a message via Yahoo to roach
Default dx3

Im guessing but it seems like you have one of the wires mixed up in the receiver. its worth rechecking it, and make sure radio and receiver packs are charged.
Team Magic/ hy-brid composites/black project racing.
roach is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2010, 10:02 AM   #3
Tech Addict
Join Date: Jan 2005
Location: Miami
Posts: 522
Trader Rating: 4 (83%+)

try to rebind the system again i think this will help the issue
Shepherd Micro Racing @ Novarossi @ Matrix Tires @ VP Fuels @ Nugget Racing
Roniel_R is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2010, 07:53 PM   #4
Tech Regular
Join Date: Jan 2008
Location: Round Rock, Texas
Posts: 295
Trader Rating: 9 (100%+)

yeah u have to make sure u have the steering at neutral and throtle at full brake when u do the bind i know a few people with that controler and they have no issues at all
Capricorn LAB C-01 / RBtj 10 / Spectrum DX3
Roadrash730 is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2010, 08:18 PM   #5
Tech Master
bobbyblaze's Avatar
Join Date: May 2007
Location: Georgia
Posts: 1,565
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via Yahoo to bobbyblaze

you need to call horizon friend of mine had a similar problem and they told him to send the radio back to them it was a recall so just call them up give them serial # and take it from there
Arrma Nero 6s, Ofna DM-1 Pro
Traxxas Revo 3.3, Traxxas T-Maxx 3.3, Traxxas Jato 3.3
Traxxas Slash Platinum, Traxxas Slash 2WD
Bend The Rules--Rule The Bends
bobbyblaze is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Spektrum DX3.0 Transmitter only TheeMikeCee R/C Items: For Sale/Trade 13 03-26-2009 11:07 PM
Spektrum dx3.0 and sr3000. needs to go ASAP. barely used, pics inside. whatsitallworth R/C Items: For Sale/Trade 34 11-06-2008 11:43 PM
Spektrum DX3.0 very quick question Mugen MBX-5 Nitro Off-Road 7 01-29-2008 01:59 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -7. It is currently 08:43 AM.

Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0