R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro On-Road

Thread Tools Search this Thread
Old 04-14-2004, 02:52 AM   #1
Tech Adept
doublest's Avatar
Join Date: Apr 2003
Posts: 121
Send a message via MSN to doublest
Exclamation Running Problems

After a few mins running and also frok start the car does idle smooth.

It will go up and down etc. And was thinkin that this proberbly an air leak. Im thinking this is the primer on the tank as i know many people that have had problems with the primer.

Im running an HPI RS4 3.

Shall i go ahead and remove primer and block hoel and if its ok, get a new primerless tank.

doublest is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2004, 06:21 AM   #2
Tech Apprentice
nitro rookie's Avatar
Join Date: Apr 2004
Location: Caledonia Michigan
Posts: 66

I pulled my primer out of mine and put a screw in it with some shoe goo. Then I replaced the tank later. I also seal the engine to make sure I wasn't getting any air in around the back plate and carb. Might also want to check to see if you head is on tight along with your glow plug.
nitro rookie is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2004, 10:41 AM   #3
Tech Master
mop_iko's Avatar
Join Date: Sep 2003
Location: JOHOR BAHRU, MALAYSIA but now working in SHANGHAI
Posts: 1,797
Default AIR LEAK oh... AIR LEAK

go here:

click me! click me! click me! aaaaaaaahhhhhhhhh

u will be amazed what this artcile tells you... all about air leaks... especially from engine and tanks.

they even say... NEW ENGINE also sometimes have air leaks... so right after you buy the new engine... please make sure to do what the article suggest....

thanks to IntialID who gave this link to me.


Last edited by mop_iko; 05-13-2004 at 11:17 AM.
mop_iko is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
X12 running problems MRX4-R03 Onroad Nitro Engine Zone 1 08-24-2006 08:02 PM
running too rich or running to lean bumm_off_street Nitro On-Road 7 03-29-2006 07:28 PM
TRX 2.5 running problems Xero Rookie Zone 3 01-29-2005 07:29 AM
Running in teething problems!! J3st3r Rookie Zone 5 04-18-2004 10:22 AM
HPI RS4 Nitro 3 running problems racerhpi Rookie Zone 5 03-15-2003 10:07 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -7. It is currently 10:25 PM.

Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0