R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro On-Road

Thread Tools Search this Thread
Old 11-06-2003, 07:51 PM   #1
Tech Rookie
Join Date: Sep 2003
Posts: 12
Default M8 Radio trouble


I could use some help.
I have an M8 that I have been using for about 3 months and just recently I have been getting little radio hits. They only occur when the car and radio are about 200 feet apart. When I bought the radio it came with 69 crystals. I changed to 73 to avoid local club conflicts. Where do I go from here. Has anyone had experience with bad crystals. I have not tried to switch back to 69 yet. Sort of hesitent to do anything without some advice.

Regards Marty
martymarine is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2003, 07:59 PM   #2
Tech Prophet
InitialD's Avatar
Join Date: Feb 2002
Location: MORDOR
Posts: 19,679

I guess the only way of making sure is to test out the 73 crystal ! The problem could be anything. I guess you need to do it when nobody is on the track to avoid glitching.

I once spotted a problem I was having due to a bad receiver pack. Another time was due to a loose antenna connection that gave the same symptoms you had described. Hope that helps.
InitialD is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2003, 05:57 PM   #3
Tech Regular
Flash Gordan's Avatar
Join Date: Aug 2001
Location: Are you ready to rock & roll?!?
Posts: 266
Send a message via AIM to Flash Gordan Send a message via Yahoo to Flash Gordan

Definitely check out your reciever. Had some of the same problems earlier this year until I replaced the reciever. Haven't had any problems since.
Flash Gordan is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2003, 06:08 PM   #4
Nitro Tech
dino.tw's Avatar
Join Date: Oct 2002
Location: I can drive!
Posts: 1,459

Cut a bit fuel line to put on the crystal.see the attachment.It may work!
Attached Images
File Type: jpg m8crystal_protect.jpg (25.0 KB, 103 views)
dino.tw is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2003, 01:28 AM   #5
Tech Master
theRED5's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
Join Date: Aug 2002
Location: near Athens,GA
Posts: 1,022

If the Rx has been run in an onroad car before you got it? I suggest opening the RX case up and blow it out with tuner cleaner, you can get it at Radio Shack.
I [I]AM [/I]the Driver !

Murnan Modified Motors

Mugen MRx4

Rocket Science Fuels

Auto Racing, Mountain climbing, and Bull fighting are the only true sports, all the rest are just games.
theRED5 is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2003, 05:40 PM   #6
Tech Rookie
Join Date: Sep 2003
Posts: 12


I thank you all for your insight and tips. Turned out to be interferance from my transponder. Shielded reciver with foil tape. No more hits. Thanks again all.

Regards Marty
martymarine is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
having trouble pagmazdan Electric On-Road 2 05-10-2007 07:44 AM
trouble with my tc3 okczy21 Nitro On-Road 5 08-05-2004 07:46 AM
HELP PLEASE trouble with a 4 tec emaxxracer Nitro On-Road 2 03-09-2004 12:46 AM
Having Trouble!!!!! church Buyer/Seller dispute and Feedback discussion forum 6 12-12-2003 11:12 AM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -7. It is currently 01:29 PM.

Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0