R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-13-2012, 09:53 PM   #1
Tech Initiate
 
Join Date: Dec 2011
Location: Yucaipa, CA
Posts: 39
Default Losi 8ight, 1.0, possible issue with carburetor tuning

Hello all. New to the sport. Purchased a good quality, used 8ight 1.0. I took it apart, cleaned it, put in new bearings, checked electronics and fixed the starter box. After I was able to get the car started, it seemed like the engine immediately was running near top speed and the wheels started spinning before it was even on the ground. I have to have the brakes on to get it to not move at all and it is hard to stop once it gets moving. I have tried to manually tune the carburetor and made some changes on my transmitter and I am still running into the same issue. It does not look like the carburetor is wide open, but it runs like it is.

Any suggestions or advice on how I might troubleshoot?
WindsorRacing is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2012, 02:48 PM   #2
Suspended
 
Join Date: Nov 2011
Location: Westchester, NY
Posts: 1,012
Trader Rating: 7 (73%+)
Default

You may be running too lean, your idle may be too high, your piston sleeve may be worn.
chopper82p is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 12:09 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net