R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-28-2012, 06:48 PM   #1
Tech Initiate
 
aus1003's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Arkansas
Posts: 20
Default Brakes won't work...

I have a Traxxas Nitro Rustler with a 2.5 TRX motor. I have been running it just fine with the brakes working perfect. Then I tried to take it out and run it today and the brakes won't work at all. The servo doesn't even push that away when I apply them on my reciever. Any suggestions?
__________________
#374
Team HOLY Rollers ( teamholyroller.org )
Delight yourself in the Lord, and he will give you the desires of your heart.
Psalm 37:4 ESV
aus1003 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2012, 07:10 PM   #2
Tech Addict
 
SolderGlob's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Wilm.Il.
Posts: 588
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

With the radio and receiver off, turn the servo horn to mimic braking and check for binding in the linkage.

Also, if using a non-stock radio/receiver, check to see if your EPA is adjusted correctly.
__________________
Losi Nitro SCT···Losi 3-shoe clutch···125 cc tank mod···Savox 1267(st)···Savox 1257(th)
Losi 810e···CC 1415···MMP···3s LiPo···Savox 1268
SolderGlob is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2012, 07:33 PM   #3
Tech Initiate
 
aus1003's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Arkansas
Posts: 20
Default

There is a little bit of binding...how do I fix this issue?
__________________
#374
Team HOLY Rollers ( teamholyroller.org )
Delight yourself in the Lord, and he will give you the desires of your heart.
Psalm 37:4 ESV
aus1003 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2012, 08:24 PM   #4
Tech Addict
 
SolderGlob's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Wilm.Il.
Posts: 588
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Without knowing where the binding is occurring exactly it would be difficult to guide you through fixing it. I looked at the manual and the pictures on the Traxxas website and I couldn't get a clear idea of what the issue could be.

My best advise is to look at it logically and work on it in steps. Start at the transmission/brake disc and move along the linkage to the servo looking for anything that might be causing the issue.
__________________
Losi Nitro SCT···Losi 3-shoe clutch···125 cc tank mod···Savox 1267(st)···Savox 1257(th)
Losi 810e···CC 1415···MMP···3s LiPo···Savox 1268
SolderGlob is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trouble with Losi 454 engine (won't catch on) danih Monster Trucks 48 08-17-2011 12:26 PM
Brakes engage and won't disengage kur1j Nitro Off-Road 6 12-19-2009 12:21 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 12:44 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net