R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-29-2012, 04:42 PM   #1
Tech Initiate
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 23
Default Throttle hangs when driving please help

when is just sitting there it seems to work fine but when I go to drive it as soon as I get to on the ground with it, it hangs wide open. I have even got someone to hold it across the track from me and make sure everything is working fine when I hit the throttle and then as soon as they put it down on the ground and I hit the gas it hangs up. can anyone help me on this please
Kingmx818 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2012, 05:53 AM   #2
Tech Regular
 
Big Will's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: San Antonio
Posts: 483
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Check your linkage and make sure its pulling the throttle open straight. If it is pulling at an angle it can get hung up inside the carb body. It must be smooth.
__________________
Used to race
Now I troll
Big Will is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2012, 06:01 AM   #3
Tech Fanatic
 
t0ddy_44's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 912
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Also check that nothing is fowling the return of the throttle linkage.. Body, fuel line, airfilter etc... Not enough spring tension...
t0ddy_44 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2012, 09:42 PM   #4
Suspended
 
Join Date: Aug 2009
Location: I like cookies
Posts: 2,465
Trader Rating: 41 (100%+)
Default

Ya. Spuds like suspension is pushing on body which interferes with linkage. Does it happen with the body off?
__________________
Puppies! Flowers <3
Cadimman is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2012, 05:40 PM   #5
Tech Adept
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 101
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

I've seen this before, check your motor mount and mounting screws. While running the motor may be flexing in the mount binding servo linkage.
reeltech is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2012, 11:45 AM   #6
Tech Addict
 
phaqu22's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Arkansas
Posts: 529
Trader Rating: 31 (100%+)
Default

Try a stronger return spring or rubber band. Also check body rub.
__________________
TLR
phaqu22 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:27 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net