R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-12-2011, 02:19 PM   #1
Tech Regular
 
dkordinate's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 324
Trader Rating: 17 (100%+)
Default Starter box problem.

The battery says 12v and it's charge to it but when I put the engine on it it can't turn it over like the battery is dead. What's wrong? I'm running a gel cell also.
dkordinate is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2011, 03:31 PM   #2
Tech Addict
 
Danny B's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Evansdale, IA
Posts: 577
Trader Rating: 23 (100%+)
Send a message via AIM to Danny B
Default

Step 1:

Heat your engine up before trying to start it, every time when you start it. Be it using a heat gun or investing in a competition heat type device. The heating makes the parts expand and releaves the metal pinch on new or new motors allowing them to turn over easier. Starting will be easier and your engine will last much longer. Starting a stone cold motor no matter how new or old is bad for it.

Step 2: Gel Cells Suck

http://www.amainhobbies.com/product_...k-2100mAh-148V

Step 3: The only starter box you should ever need.

http://www.amainhobbies.com/product_...gy-Starter-Box
__________________
Tekno RC
Pro-Line Racing Tires, Futaba,
O.S., Hobbico, 92Zero Designs
Danny B R/C Products,
LRT Raceway, Evansdale, IA
Danny B is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2011, 03:44 PM   #3
Tech Fanatic
 
TX_Punisher's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Republic of Texas
Posts: 810
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Step 4: Make sure your new engine is at bottom dead center when on the starter box. Even my 16.8volt LiPo with twin 775's won't turn over a new engine that's heated but at TDC.
__________________
XRAY XB9 & XT8 ☆ Airtronics M11X ☆ Novarossi Powered☆ Werks Fuels ☆ Hitec
TX_Punisher is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2011, 03:53 PM   #4
Tech Regular
 
dkordinate's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 324
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

I have the ofna blue top box with te twin 775 I can't use 4s because I don't have a charger for it.
dkordinate is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
JQ THE car Starter Box Problem TreadRCracing Nitro Off-Road 14 05-21-2011 10:50 PM
AE Starter Box Problem hydro_gin Electric Off-Road 8 03-01-2003 05:03 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 05:37 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net