R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-13-2010, 05:08 PM   #1
Tech Addict
 
mickeymouse93's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 563
Trader Rating: 18 (100%+)
Default nitro help

Hey guys I just picked up a used hyper 2.0 roller. I put everything in and broke the motor in. Well I have about 16. Tanks through it and started to lean her out. About 5 minutes into a run is would scream at take off as if the shoes went out. But I have the metal shoes in there
is it possible the shoes went out already? Or did I lean the bottom out too much? Thanks guys!
__________________
Factory Team Associated SC10
Pro-Line
Novak
mickeymouse93 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2010, 05:30 PM   #2
Tech Master
 
koopesv's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: A main
Posts: 1,265
Trader Rating: 18 (95%+)
Default

i think it could be the clutch spring one might have broke. or you could be lean on the bottom
__________________
Durango - Speed Passion - Trinity
Gforce Hobbies Raceway
Urban Heat Racing
koopesv is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2010, 05:55 PM   #3
Tech Addict
 
mickeymouse93's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 563
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

Thanks for your input!
__________________
Factory Team Associated SC10
Pro-Line
Novak
mickeymouse93 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2010, 06:04 PM   #4
Tech Addict
 
mickeymouse93's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 563
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

Checked the springs and they were fine.
__________________
Factory Team Associated SC10
Pro-Line
Novak
mickeymouse93 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2010, 06:13 PM   #5
Tech Elite
 
NitroXray80809's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Bakersfield, California
Posts: 3,249
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

Be careful on tunning. I always say tune in hour incraments. Look at ur needle as a clock and tune at hour a time.
__________________
Xray XB4 | Ko-Propo | Savox | Hobbywing | SpeedPassion | JC |

Kyosho RB6 | Ko-Propo | Futaba | Turnigy | Orion | JC |

AE T4.2 | Ko-Propo | Savox | Turnigy | ProTek | JC |
NitroXray80809 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2010, 06:19 PM   #6
Tech Regular
 
robbieg's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Ky
Posts: 346
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

make sure the flywheel is tight. may be spinning on the crank shaft if the flywheel nut is not good and tight. also check to see if you have some oily residue inside the clutch bell. if you replaced the cb bearings some bearings have alot of grease applied and when they heat up it ends up on the inside of the cb and shoes making it slip excessively.
robbieg is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2010, 06:26 PM   #7
Tech Addict
 
mickeymouse93's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 563
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

I did notice some oil. I will clean that out. Thanks so much guys.
__________________
Factory Team Associated SC10
Pro-Line
Novak
mickeymouse93 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
looking for some nitro help vypr2002 Nitro Off-Road 20 07-26-2010 09:08 PM
rc nitro help mrblonde Georgia Racing 10 02-06-2010 08:12 AM
Electric Guy goes Nitro...help! eziduzit Electric Off-Road 13 05-18-2007 08:40 PM
Frustrated with my first nitro, help! bcmorrison Rookie Zone 6 02-21-2005 10:49 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 06:43 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net