R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-06-2010, 01:48 PM   #31
Tech Adept
 
Catch 22's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Scotland
Posts: 144
Default

I had to get rid of my DX3r . I was getting runaways from time to time . Everytime it happened I put a new receiver in and it was fine for a couple of months.

Last time it happened I had just installed my OS 28xz and was running it and the car shot off and cartwheeled over the tyre wall and drove off into a feild where it ended up on its roof ,screaming its tits off until POP!! OS 28 ruined .

the failsafe was set for neutral but because the receiver had taken a bitch fit .

A few guys local to me now run the older DX3.0 receivers in thier DX3Rs and have had no issues since . Also ive never seen anybody have a problem with a DX3s.

I bought a sanwa/airtronics M11X instead and love it like a puppy
Catch 22 is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2010, 01:48 PM   #32
Tech Master
 
killabud's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: SE PA
Posts: 1,170
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

140+ hours on my 3pk and it still works perfect. I dont use FASST as I had to many issues with it going into thermal shutdown, I put in a spektrum module and never looked back.

The DX3R has all the features you could ask for but when your 6'5" 260lbs, that little tiny radio just doesnt feel right. I even have my 3pk handle wrapped with hockey tape to make it fit my big stupid hands better.
__________________
Tom Ulmer Team FISH-DO
---\\\Kyosho MP9 TKI3///---
\\\Futaba|OS Engines|VP Powermaster///
Baby Car!!!!!!!
killabud is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2010, 01:58 PM   #33
Tech Elite
 
Join Date: Mar 2009
Location: Aurora, Colorado
Posts: 3,644
Default

Does it have ABS brakes or what ever everyone else have? That one thing i like about my futuba.
__________________
TLR - Spektrum - Horizon - TLR 8ight 4.0 - TLR 8ight-T 4.0 - TLR 22 4.0 - Orion
token is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2010, 02:10 PM   #34
Tech Elite
 
deadmancourt's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Menifee,Ca
Posts: 2,486
Trader Rating: 11 (92%+)
Default

Quote:
Originally Posted by token View Post
Does it have ABS brakes or what ever everyone else have? That one thing i like about my futuba.
abs brakes?....do people really use that?....ive been running the Airtronics mx sport 2.4 for about a year now and love it...$79.99 @ hobby people when i bought it!...it has the abs function but i don not use it
__________________
Rob Schneider
Special Thanks To:
S&W Fuel~Agama Usa/HobbyProUsa.com
RcRenew.com and TritonRc.com~Lucky7~Eazyrc.com
Venom-Group~Upgrade-Rc and TrackstarRc.com
deadmancourt is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2010, 02:12 PM   #35
Tech Regular
 
Join Date: Mar 2010
Location: southeastern ohio
Posts: 375
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Catch 22 View Post
Also ive never seen anybody have a problem with a DX3s.

\:
I have been having problems with my DX3s glitching here and there lately. I lose control for just a split second or so. I have the radio's failsafe setup to apply full brake and turn left. It happened to me a few times in practice and I thought it was just a bad spot in the track. After about the third time I realized it was my failsafe kicking in. It only lasts for a second or so, but it's often enough that it's starting to scare me and make me want to get another radio.

It did it the other day to when I set my car down after starting it up for the first time. I gave it a little throttle and it didn't stop when I let off. I lost all steering and throttle control for just a second or 2 and then it was fine from then on.

the more I think about it, it seems like it's been doing it for awhile, but it's so quick that I just think I never realized what it was doing before and thought I was just screwing up while I was driving.
bevofrancis is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2010, 02:16 PM   #36
Tech Adept
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 207
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Frank L View Post
Awe come on man a ko radio is a mans radio don't let it intimidate you.
Intimidate me....

Ya, like burning poopy in a paper bag.....

It's not that bad... lol Provided it works, that's all that really matters. All I know is I still have my M8 with specky mod and works fine. If the 3R fails or acts up, it'll be coming out for something else....
itbvolks is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2010, 02:21 PM   #37
Tech Champion
 
JAMMINKRAZY's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Pittsburgh PA
Posts: 6,575
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by token View Post
Does it have ABS brakes or what ever everyone else have? That one thing i like about my futuba.
ABS? Why? I ran ABS for a little bit back when I used an airtronics radio. I liked it a lot until I stopped using it and realized how much better normal brakes were. All ABS is doing is stressing your servo more than necessary.

Quote:
Originally Posted by bevofrancis View Post
I have been having problems with my DX3s glitching here and there lately. I lose control for just a split second or so. I have the radio's failsafe setup to apply full brake and turn left. It happened to me a few times in practice and I thought it was just a bad spot in the track. After about the third time I realized it was my failsafe kicking in. It only lasts for a second or so, but it's often enough that it's starting to scare me and make me want to get another radio.

It did it the other day to when I set my car down after starting it up for the first time. I gave it a little throttle and it didn't stop when I let off. I lost all steering and throttle control for just a second or 2 and then it was fine from then on.

the more I think about it, it seems like it's been doing it for awhile, but it's so quick that I just think I never realized what it was doing before and thought I was just screwing up while I was driving.
Have you tried re-binding the radio/receiver? That could be the solution right there. Also make sure you don't have any wiring issues, put a new switch in and check your receiver's antenna for cuts.

I would also suggest setting your failsafe to neutral for a couple reasons. One being if it does go into failsafe on the track you won't be locking the brakes up in a bad spot(say the middle of the straight with 3 screaming demons behind you). And also if you happen to leave your electronics switched on with the radio off by accident you won't burn out your throttle servo from it sitting at full brake for a half hour.
__________________
-Koby Kubrin-
Thanks to my Sponsors:
Serpent America | Team Novarossi | Desoto Racing | Race AKA | Ridgeway Bodies
JAMMINKRAZY is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2010, 02:22 PM   #38
Tech Elite
 
jmaxey51's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Athens, GA
Posts: 3,917
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by bevofrancis View Post
I have been having problems with my DX3s glitching here and there lately. I lose control for just a split second or so. I have the radio's failsafe setup to apply full brake and turn left. It happened to me a few times in practice and I thought it was just a bad spot in the track. After about the third time I realized it was my failsafe kicking in. It only lasts for a second or so, but it's often enough that it's starting to scare me and make me want to get another radio.

It did it the other day to when I set my car down after starting it up for the first time. I gave it a little throttle and it didn't stop when I let off. I lost all steering and throttle control for just a second or 2 and then it was fine from then on.

the more I think about it, it seems like it's been doing it for awhile, but it's so quick that I just think I never realized what it was doing before and thought I was just screwing up while I was driving.
isnt the DX3S the same technology as the DX2.0 or DX3.0? the DX3R is better technology and all. i know my DX2.0 did that all the time and it would go to fail safe on certain parts of tracks for a split second then kick back.... i have a M11 with the spektrum model and it was doing that for two weeks and finally i took the module out and blew it out and put it together and havent had a problem since, to bad its not that easy of a fix for the DX3S
__________________
Jonathan Maxey - Mugen Seiki USA, Alpha-Plus Engines, O'donnell Fuel Team, Sweep Racing USA, M2C Racing, Airtronics, TritonRC.com, RC Renew, 4C Hobby Supply
Mugen MBX7 / Alpha-Plus Engine / Airtronics M11x
Mugen MBX6T / Alpha-Plus Engine / Airtronics M11x
Mugen MBX7 Eco / LRP / Airtronics M11x
jmaxey51 is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2010, 02:22 PM   #39
Tech Elite
 
deadmancourt's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Menifee,Ca
Posts: 2,486
Trader Rating: 11 (92%+)
Default

Quote:
Originally Posted by bevofrancis View Post
I have been having problems with my DX3s glitching here and there lately. I lose control for just a split second or so. I have the radio's failsafe setup to apply full brake and turn left. It happened to me a few times in practice and I thought it was just a bad spot in the track. After about the third time I realized it was my failsafe kicking in. It only lasts for a second or so, but it's often enough that it's starting to scare me and make me want to get another radio.

It did it the other day to when I set my car down after starting it up for the first time. I gave it a little throttle and it didn't stop when I let off. I lost all steering and throttle control for just a second or 2 and then it was fine from then on.

the more I think about it, it seems like it's been doing it for awhile, but it's so quick that I just think I never realized what it was doing before and thought I was just screwing up while I was driving.
that sounds like its your reciever pack,not the remote....i had the same issue...bought a new reciever battery and bamn...no more random glitches
__________________
Rob Schneider
Special Thanks To:
S&W Fuel~Agama Usa/HobbyProUsa.com
RcRenew.com and TritonRc.com~Lucky7~Eazyrc.com
Venom-Group~Upgrade-Rc and TrackstarRc.com
deadmancourt is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2010, 02:24 PM   #40
Tech Master
 
CaseyP's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Having fun racing toy cars in beautiful AZ
Posts: 1,715
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

900 plus hours on my dx3r and never a hitch. It is getting ready for a tune up though.

One of the best features of the radio is the parameter reset. You a literally calibrating the pots the actual travel in the throttle and brake. If you guys haven't done this you should give it try. I do mine quite often
__________________
<>< The Truth Will Set You Free!

TLR / Team Orion / Spektrum / AKA / TEKIN / Horizon Hobby / upgrade rc / AVID / SCH / SPY / HAL'S HOBBY WAREHOUSE
CaseyP is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2010, 02:26 PM   #41
Tech Champion
 
JAMMINKRAZY's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Pittsburgh PA
Posts: 6,575
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by CaseyP View Post
900 plus hours on my dx3r and never a hitch. It is getting ready for a tune up though.

One of the best features of the radio is the parameter reset. You a literally calibrating the pots the actual travel in the throttle and brake. If you guys haven't done this you should give it try. I do mine quite often
X2 Very cool feature!
__________________
-Koby Kubrin-
Thanks to my Sponsors:
Serpent America | Team Novarossi | Desoto Racing | Race AKA | Ridgeway Bodies
JAMMINKRAZY is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2010, 02:26 PM   #42
Tech Elite
 
jmaxey51's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Athens, GA
Posts: 3,917
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by JAMMINKRAZY View Post
Have you tried re-binding the radio/receiver? That could be the solution right there. Also make sure you don't have any wiring issues, put a new switch in and check your receiver's antenna for cuts.

I would also suggest setting your failsafe to neutral for a couple reasons. One being if it does go into failsafe on the track you won't be locking the brakes up in a bad spot(say the middle of the straight with 3 screaming demons behind you). And also if you happen to leave your electronics switched on with the radio off by accident you won't burn out your throttle servo from it sitting at full brake for a half hour.
cant you cut the antenna shorter and its no biggy?
__________________
Jonathan Maxey - Mugen Seiki USA, Alpha-Plus Engines, O'donnell Fuel Team, Sweep Racing USA, M2C Racing, Airtronics, TritonRC.com, RC Renew, 4C Hobby Supply
Mugen MBX7 / Alpha-Plus Engine / Airtronics M11x
Mugen MBX6T / Alpha-Plus Engine / Airtronics M11x
Mugen MBX7 Eco / LRP / Airtronics M11x
jmaxey51 is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2010, 02:29 PM   #43
Tech Champion
 
JAMMINKRAZY's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Pittsburgh PA
Posts: 6,575
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by jmaxey51 View Post
cant you cut the antenna shorter and its no biggy?
Yeah but that doesn't mean an exposed piece of antenna wire wouldn't cause a glitch.
__________________
-Koby Kubrin-
Thanks to my Sponsors:
Serpent America | Team Novarossi | Desoto Racing | Race AKA | Ridgeway Bodies
JAMMINKRAZY is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2010, 02:31 PM   #44
Tech Adept
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 207
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by CaseyP View Post
900 plus hours on my dx3r and never a hitch. It is getting ready for a tune up though.

One of the best features of the radio is the parameter reset. You a literally calibrating the pots the actual travel in the throttle and brake. If you guys haven't done this you should give it try. I do mine quite often
Hey Case.

On the reset, I'll assume this requires you to reset everything from EPA to trims to failsafe, correct?

I saw it briefly in the manual but haven't messed with it.

When do you guys determine it's time to re-cal?
itbvolks is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2010, 02:34 PM   #45
Tech Champion
 
JAMMINKRAZY's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Pittsburgh PA
Posts: 6,575
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by itbvolks View Post
Hey Case.

On the reset, I'll assume this requires you to reset everything from EPA to trims to failsafe, correct?

I saw it briefly in the manual but haven't messed with it.

When do you guys determine it's time to re-cal?
The parameter reset doesn't require that you reset any of your settings.
__________________
-Koby Kubrin-
Thanks to my Sponsors:
Serpent America | Team Novarossi | Desoto Racing | Race AKA | Ridgeway Bodies
JAMMINKRAZY is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
5280 Raceway - Colorado On Road RC Club (CORRC) SlamMan Colorado Racing 21404 05-01-2017 07:55 PM
Why does everyone here just give their stuff away???? OrangeDF03 R/C Items: For Sale/Trade 127 01-13-2009 08:08 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 06:57 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net