R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-26-2010, 04:55 PM   #1
Tech Adept
 
Show871's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 239
Trader Rating: 6 (100%+)
Default Piston rubbing on exhaust port?

I have a new losi 350 engine......and when I turn it over by hand the piston groves at the top of the piston almost get "caught" a little bit on the exhaust port giving it a rough feel at the bottom of the stoke. What should I do, is this normal sometimes?

Thanks! 871
Show871 is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2010, 05:01 PM   #2
Tech Addict
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 587
Trader Rating: 22 (100%+)
Default

its probrably from (flashing) from the exhaust port. During the machining process when the exhaust port is cut out there is a little bit of an edge portruding into the cylinder. It happens more on cheaper engines. You can be very care ful and take it apart and inspect it. and if it is flashing in the sleeve exhaust port you can try and carefully file it off just dont touch the inside of the sleeve where the piston seals. Or you can try and see if the manufacturer will warranty it.
heidmann1 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 04:33 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net