R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-23-2010, 07:07 PM   #1
Tech Elite
 
newuserlosi8t's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2010
Location: sacramento
Posts: 2,051
Trader Rating: 65 (97%+)
Default motor problems help

i just got my 8 back from the hobby shop after they worked and tuned my motor the guy at the shop drove the car and it started right up and drove great idle great everything throttle linkadge is set to
i get it home and i can start it rev it up get it to temp then it idles fine drives for a minute then i get on brakes and it shuts off but when the hobby shop guy drove it it didnt die when he got on the brakes it seems like my motor only runs good for other people and just doesnt like me
what should i try
__________________
zo1b team option buggy
mg66 go 2072 a main fuels savox servos
TEAM DRIVER FOR----ANSWERRC-USA--- PREMIEREHOBBIES--answerrcusa.com-http://premierehobbies.com ***Contact me for pricing and information on Argus, Hyperion, Max Amps, Durango and Savox***
newuserlosi8t is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2010, 07:15 PM   #2
Tech Elite
 
Join Date: Aug 2006
Location: SOMEWHERE LUVIN ME SOME RC
Posts: 2,905
Trader Rating: 61 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by newuserlosi8t View Post
i just got my 8 back from the hobby shop after they worked and tuned my motor the guy at the shop drove the car and it started right up and drove great idle great everything throttle linkadge is set to
i get it home and i can start it rev it up get it to temp then it idles fine drives for a minute then i get on brakes and it shuts off but when the hobby shop guy drove it it didnt die when he got on the brakes it seems like my motor only runs good for other people and just doesnt like me
what should i try
check the throttle linkage ...it may be not set right ...when its at neutral ...try applying the breaks and watch the carb barrel ..see if when you hit brakes it moves in a little more ..just a guess good luck
__________________
LATER COOKIE

TEAM REDS RACING ENGINES USA
TEAM PROLINE-RACING
TEAM RC AMERICA/XRAY/HUDY
zixxer is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2010, 07:33 PM   #3
Tech Prophet
 
tc5 man's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: levittown pa
Posts: 16,873
Default

Quote:
Originally Posted by zixxer View Post
check the throttle linkage ...it may be not set right ...when its at neutral ...try applying the breaks and watch the carb barrel ..see if when you hit brakes it moves in a little more ..just a guess good luck

+1 also if your only using one, throttle coller a rubber band or a thottle return spring will help it from closing to much.
tc5 man is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2010, 08:00 PM   #4
Tech Regular
 
RUNNINONMT's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: YOUR MOMS HOUSE
Posts: 345
Default

I had the same problem once it would start up run fine for a couple minutes
and when i hit the brakes it would die. found it to be the clutch bell bearings.
after they warmed up they would just grab.
RUNNINONMT is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2010, 08:53 PM   #5
Suspended
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 371
Trader Rating: 5 (88%+)
Default

Quote:
Originally Posted by RUNNINONMT View Post
I had the same problem once it would start up run fine for a couple minutes
and when i hit the brakes it would die. found it to be the clutch bell bearings.
after they warmed up they would just grab.
+2
Check the clutchbell bearings.
carlam is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2010, 09:21 AM   #6
Tech Elite
 
newuserlosi8t's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2010
Location: sacramento
Posts: 2,051
Trader Rating: 65 (97%+)
Default motor

new shoes new bearings new assebly basicly when i apply breakthe carb slide does not close any more than idle position
__________________
zo1b team option buggy
mg66 go 2072 a main fuels savox servos
TEAM DRIVER FOR----ANSWERRC-USA--- PREMIEREHOBBIES--answerrcusa.com-http://premierehobbies.com ***Contact me for pricing and information on Argus, Hyperion, Max Amps, Durango and Savox***
newuserlosi8t is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2010, 09:25 AM   #7
Tech Elite
 
newuserlosi8t's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2010
Location: sacramento
Posts: 2,051
Trader Rating: 65 (97%+)
Default

Quote:
Originally Posted by tc5 man View Post
+1 also if your only using one, throttle coller a rubber band or a thottle return spring will help it from closing to much.
what do u mean by throttle collar
__________________
zo1b team option buggy
mg66 go 2072 a main fuels savox servos
TEAM DRIVER FOR----ANSWERRC-USA--- PREMIEREHOBBIES--answerrcusa.com-http://premierehobbies.com ***Contact me for pricing and information on Argus, Hyperion, Max Amps, Durango and Savox***
newuserlosi8t is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
E-maxx 3906 with EVX-2 16.8 motor problems tightdog1 Monster Trucks 17 05-26-2009 05:06 AM
New Motor Toasted! Help! Pics inside... z28mccrory Nitro Off-Road 34 01-17-2008 05:08 PM
Glitching Problems...Help Quick! DOMOisCOOL Electric On-Road 39 08-25-2004 05:19 PM
LRP Runner Problems, HELP! LosiFromHell986 Electric Off-Road 9 11-12-2003 05:03 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 11:24 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net