R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-25-2009, 04:14 PM   #1
Tech Addict
 
slasher man's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 514
Default big problem with my m11

just got a m11 today for x mass and a sh zmxb-8 and with the m11 and it barley has any range its about 150 feet and i lose control whats the problem any help thanks
slasher man is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2009, 05:04 PM   #2
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2006
Location: Franklin, Indiana
Posts: 476
Trader Rating: 12 (100%+)
Send a message via MSN to Adim_X
Default

I would make sure you have fresh or charged batteries in the radio. Also make sure your receiver pack is fully charged. If you dont have a rec. pack, but your car uses 4aa, i would go buy a rec park for better voltage. Also make sure your antennae is mounted correctly. If the system is 2.4 ghz, maybe rebind the setup. You should be able to drive that thing so far away that you can barely see it. Good luck, and let us know if any of those ideas helped.
__________________
Privateer:

Mugen MBX7R ECO/Nitro, Hitec, Sanwa, Jconcepts Tires, OS Speed, Bones Fuel, Fantom
Adim_X is online now   Reply With Quote
Old 12-25-2009, 05:36 PM   #3
Tech Regular
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 423
Trader Rating: 17 (95%+)
Default

thats crappy hopefully you have something set wrong the antenna is not high enough our of the body or you need to cahrge your batteries. it sucks to get something youve been waiting for to have it not work. i got the servos i needed to run my new truggy and one didnt work so i have throttle but no brakes lol. good luck
koreanassasom is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2009, 05:46 PM   #4
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2006
Location: Franklin, Indiana
Posts: 476
Trader Rating: 12 (100%+)
Send a message via MSN to Adim_X
Default

Hey Koreanassasom, What kind of radio do you have? Its odd that throttle would work and not brakes. Do you have a DX3R? There is a toggle near the throttle that can mess up your brake epa.
__________________
Privateer:

Mugen MBX7R ECO/Nitro, Hitec, Sanwa, Jconcepts Tires, OS Speed, Bones Fuel, Fantom
Adim_X is online now   Reply With Quote
Old 12-25-2009, 05:48 PM   #5
Tech Addict
 
JBURCH's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Hampton Va
Posts: 626
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by slasher man View Post
just got a m11 today for x mass and a sh zmxb-8 and with the m11 and it barley has any range its about 150 feet and i lose control whats the problem any help thanks
If you just got it today did you read the manuel completely, that would be the first thing I would do, specially if your not familiar with the radios functions.
JBURCH is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2009, 08:15 PM   #6
Tech Fanatic
 
Mr. Bojangles's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Havelock, NC
Posts: 775
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

If it's the M11x i'm thinking you bent the top part of the antenna to the point that it broke.
__________________
Josh
TEAM BOJANGLES RACING
Ascendancy Racing
Z01-T JG O'Donnell SS.21 Powered---FOR SALE
HPI Blitz
Mr. Bojangles is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2009, 08:23 PM   #7
Tech Addict
 
slasher man's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 514
Default

no its the regular m11 and i will try to rebind it it just camed bind so i will re do it
slasher man is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2009, 08:30 PM   #8
Tech Elite
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,657
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Mr. Bojangles View Post
If it's the M11x i'm thinking you bent the top part of the antenna to the point that it broke.
I have a m11 and my antena broke a long time ago so i took it out. Your radio does not use that antena. It uses the one on your spectrum transmitter.
__________________
"You are not understanding the fundamental principles of my fragmented personality"

Mugen
dreaux is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2009, 08:35 PM   #9
Tech Regular
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 423
Trader Rating: 17 (95%+)
Default

4Pk sorry no steering lol i have throttle and brakes just no steering servo typo
koreanassasom is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2009, 08:49 PM   #10
Tech Fanatic
 
Cory Kerber's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Fresno, CA
Posts: 769
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

At my house, my m11 doesn't have very good range and seems to have a delay. But at the track there's no problems.
__________________
Losi 8ight-Novarossi N21R-Hitec Servos-AKA-M11 Spektrum
*TEAM TERRIBLES*
Cory Kerber is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2009, 12:26 AM   #11
Tech Fanatic
 
Mr. Bojangles's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Havelock, NC
Posts: 775
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

I've noticed that my old Spektrums would do this. I'd re-bind and the same thing. Worked fine for a while, then they'd just stop getting any range... I fixed the problem by getting the M11x...
__________________
Josh
TEAM BOJANGLES RACING
Ascendancy Racing
Z01-T JG O'Donnell SS.21 Powered---FOR SALE
HPI Blitz
Mr. Bojangles is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2009, 09:06 AM   #12
Tech Fanatic
 
Join Date: Sep 2007
Location: at the track
Posts: 832
Trader Rating: 20 (100%+)
Default

what kind of receiver? is the receiver new?
xxx123 is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2009, 09:07 AM   #13
Tech Addict
 
slasher man's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 514
Default

brand new and its the one that comes with the m11
slasher man is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2009, 11:57 AM   #14
Tech Fanatic
 
Join Date: Sep 2007
Location: at the track
Posts: 832
Trader Rating: 20 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by slasher man View Post
brand new and its the one that comes with the m11
This is my experience from a brand new spektrum SR series receiver. Found its defective; tried to bind with a used receiver-no problem. According to them, saying antenna is not soldering good and my symptoms exactly like yours.....m11 is a nice one....

Mine is new from Losi 8ight RTR buggy a few years ago.

Sent it back to Horizon--gave me a new one, no question asked, of course with my receipt.

Hope this helps.
xxx123 is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2009, 06:02 PM   #15
Tech Fanatic
 
Mr. Bojangles's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Havelock, NC
Posts: 775
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by dreaux View Post
I have a m11 and my antena broke a long time ago so i took it out. Your radio does not use that antena. It uses the one on your spectrum transmitter.
Sorry I meant on the receiver.
__________________
Josh
TEAM BOJANGLES RACING
Ascendancy Racing
Z01-T JG O'Donnell SS.21 Powered---FOR SALE
HPI Blitz
Mr. Bojangles is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Big Locked Thread donitaROSE Manila Racers 89718 03-26-2015 07:17 AM
DX3R vs. 3PK vs. 4PK vs M11 and etc.? aaronmn Nitro Off-Road 37 05-11-2009 05:29 AM
airtronics m11 vr6 Nitro Off-Road 6 09-16-2007 08:26 PM
m11 OR 3PK nitroracer20 Electric Off-Road 23 07-19-2007 08:38 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:35 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net