R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-20-2009, 01:10 AM   #1
Tech Addict
 
yuppi1's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: sunshine Coast
Posts: 661
Trader Rating: 13 (100%+)
Default ENGINE PROBLEM QUESTION?

When i start my team infinity .27 engine it will run while the glow igniter is on but as soon as i take it off it cuts out?

what could cause this? i tried a new glow plug and it did the same thing

cheers
yuppi1 is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2009, 01:20 AM   #2
Tech Champion
 
Roelof's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Holland
Posts: 5,979
Send a message via ICQ to Roelof
Default

If you realy did try a new plug then there are some possible issues:

- to low compression (P/S set end of life)
- to cold plug, try a hotter version
- to rich setting, try to lean it.
__________________
Speed is only fiction but a 130+km/h MRS4 is for real.
Roelof is online now   Reply With Quote
Old 12-20-2009, 01:31 AM   #3
Tech Addict
 
yuppi1's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: sunshine Coast
Posts: 661
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

cheers yeah new plug straight out of pack. thanks for that
yuppi1 is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2009, 07:49 AM   #4
Tech Regular
 
Join Date: May 2008
Location: ct
Posts: 312
Trader Rating: 1 (100%+)
Default re

leave the ignitor on it for a bit rev a little get it warmed up if it is rich the base will load up with fuel and kill the spark I see this a lot it wont hurt to leave the ignitor on to get the engine warmed up
toofless is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2009, 01:36 AM   #5
Tech Addict
 
yuppi1's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: sunshine Coast
Posts: 661
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

still cant get it to run! will still cut out as soon as i take the igniter off

could the fuel be an issue?

it is about a month old?

cheers
yuppi1 is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2009, 07:40 AM   #6
Tech Adept
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 177
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by yuppi1 View Post
still cant get it to run! will still cut out as soon as i take the igniter off

could the fuel be an issue?

it is about a month old?

cheers
Sounds rich check tuning bible top of forums
153stars is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Another engine problem thread! Toltol Nitro Off-Road 9 06-18-2008 05:38 AM
Sirio Engine needle question, is it faulty? no1stunna Nitro On-Road 10 04-14-2003 03:18 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 11:49 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net