R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-04-2009, 08:52 PM   #1
Tech Regular
 
xBRxSAIGON's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 323
Default This time I need help!!

My engine is pinging pretty good now and i dont know why. It was runnin good, plenty of power then it ran out of gas, I filled the tank, started it up it idled good but as SOON as i gave it throttle it would die. Now its doing the same thing but with PiNgInG nowww. Its not too lean because I always run my engines a little on the fatt side... Any help would be great.. And yes its a 28RR and yes i have to keep runnin it. It was great until now
__________________
B4 stock ~ SC10 stock ~ CRT X2 ~ RC8B
Trinity ~ Savox ~ JConcepts ~ Proline
SpeeedPasion ~ Novarossi ~ upgrade
xBRxSAIGON is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2009, 09:01 PM   #2
Tech Elite
 
Racecrafter's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: RC Mecca
Posts: 4,138
Trader Rating: 25 (96%+)
Default

Quote:
Originally Posted by xBRxSAIGON View Post
My engine is pinging pretty good now and i dont know why. It was runnin good, plenty of power then it ran out of gas, I filled the tank, started it up it idled good but as SOON as i gave it throttle it would die. Now its doing the same thing but with PiNgInG nowww. Its not too lean because I always run my engines a little on the fatt side... Any help would be great.. And yes its a 28RR and yes i have to keep runnin it. It was great until now
Was the fuel system primed really good before refiring? No air bubbles in the fuel filter(s)?

OR.... Did you break/ crack a fuel tank? Pressure line in good shape?


Just some ideas....
__________________
Jimmy Wright

www.trackstarrc.com ~ www.facebook.com/TrackStarRC ~ Home of the 2x's Stock Nationals Champion TS-Gold & TS-Black tire sauce, TS-1+ lubricants, TS-Precision bearings, XRG Xtreme Racing Grease, Scale Auto Engineering, ElevenTech, WRD2, Carbon 12, Stiff Products
Racecrafter is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2009, 09:08 PM   #3
Tech Regular
 
xBRxSAIGON's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 323
Default

Yah its solid, no air leaks or anything I always make sure its well primed before starting. Maybe I put the wrong plug in or something idunno.....
__________________
B4 stock ~ SC10 stock ~ CRT X2 ~ RC8B
Trinity ~ Savox ~ JConcepts ~ Proline
SpeeedPasion ~ Novarossi ~ upgrade
xBRxSAIGON is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2009, 10:16 PM   #4
Tech Master
 
Join Date: Aug 2006
Location: Oceanside CA
Posts: 1,075
Default

Is it possably a coincidence your rod went south at the same time you ran out of gas or maybe it only appeared out of gas & was flamed out by internal probs? Possably chunk of fuel filter stone broke off & is blocking in main or mid jets?
__________________
"TEAM TERRIBLES"
butch man is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2009, 11:29 PM   #5
Tech Regular
 
xBRxSAIGON's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 323
Default

Yah maybe i'll take it apart and see, Can the wrong glo plug really make it run like h_ll???
__________________
B4 stock ~ SC10 stock ~ CRT X2 ~ RC8B
Trinity ~ Savox ~ JConcepts ~ Proline
SpeeedPasion ~ Novarossi ~ upgrade
xBRxSAIGON is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 12:45 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net