R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-15-2009, 03:30 PM   #1
Tech Regular
 
jared52's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Location, Location
Posts: 417
Trader Rating: 8 (100%+)
Default Start Box Motor

I currently use the Losi box that comes with the 8ight 2.0B RTR to start my motor (Losi 350) and at my last race there was a weird occurance. All weekend the car wouldn't start until the motor was off the box. In other words, you would press down on the car and it would turn the motor over but when you pulled the trigger the motor wouldn't rev until you stopped pushing down on the box. It would fire up and be fine. It seemed that the start box motor wasn't turning fast enough. I use 2 stick packs and they have been fine in the past. I am wondering if the motor might be getting weak (this would happen on fully charged batts). Do you have to replace it with the same motor or would a larger motor fit in the box that might give it more power to turn the motor over faster?

Thanks!
jared52 is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2009, 06:19 PM   #2
Tech Master
 
Join Date: Jul 2007
Location: Rossville Ga
Posts: 1,398
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Does sound wierd. Is there any chance that you may be pushing down harder not allowing the flywheel to outrun the starter wheel.
bigde2001 is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2009, 06:26 PM   #3
Tech Prophet
 
tc5 man's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: levittown pa
Posts: 16,874
Default

spray motor spray into the motors and hold the box at a angle to get the spray to come out of the motors ,my does that when they get dirty or they start to ark more,after that defiely should work fine,i have the old eight box i though it was my gel cell but it was something else check the connections also in the box
tc5 man is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2009, 07:13 PM   #4
Tech Adept
 
WingWrecker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Denver, CO
Posts: 248
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by bigde2001 View Post
Does sound wierd. Is there any chance that you may be pushing down harder not allowing the flywheel to outrun the starter wheel.
I was thinking the same thing.

A well tuned and broken in motor will only take a quick 'bump' on the box to get started. You shouldn't have to hold the flywheel against the box for more than a full second or two at a time.
__________________
8ight 2.0 RTR - 350 w/Turbo Head - Re11 - 4 Shoes - Ace servos - AKA tires
WingWrecker is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2009, 07:00 AM   #5
Tech Elite
 
Join Date: Mar 2009
Location: Aurora, Colorado
Posts: 3,644
Default

Quote:
Originally Posted by WingWrecker View Post
I was thinking the same thing.

A well tuned and broken in motor will only take a quick 'bump' on the box to get started. You shouldn't have to hold the flywheel against the box for more than a full second or two at a time.

+1
__________________
TLR - Spektrum - Horizon - TLR 8ight 4.0 - TLR 8ight-T 4.0 - TLR 22 4.0 - Orion
token is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Getting Out Sale - KO Propo EX-10 w/ Lipo & Spektrum, Ofna Truggy Start Box & More! StingerSkinz R/C Items: For Sale/Trade 21 05-06-2009 05:02 PM
AE start box nitrosaurus Nitro On-Road 15 04-29-2003 11:54 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 05:57 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net