R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-03-2009, 09:45 PM   #1
Tech Adept
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 190
Trader Rating: 1 (100%+)
Default lipo for nitro buggy,whats my options?

can someone help me with my options for a lipo? i have moved my battery out of its box and more to the front of my rc8 so i have about 2" to the servo for space,i mean with standard humps that is,a lipo im sure will not be as tall so i could press it right to the servo without contact with the arm ,so about 2 an a half "i have no clue as to what size lipo(2-3cell,mah,10-20c?)can u tell me . thanks
bigguyrc8 is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2009, 07:12 AM   #2
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,300
Default

Quote:
Originally Posted by bigguyrc8 View Post
can someone help me with my options for a lipo? i have moved my battery out of its box and more to the front of my rc8 so i have about 2" to the servo for space,i mean with standard humps that is,a lipo im sure will not be as tall so i could press it right to the servo without contact with the arm ,so about 2 an a half "i have no clue as to what size lipo(2-3cell,mah,10-20c?)can u tell me . thanks
Go for the Lifepo4 6.4volt no regulator needed .

send me an email at teamcobraracing@gmail.com
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2009, 07:25 AM   #3
Tech Fanatic
 
SteveP's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: So Cal
Posts: 918
Default

There are quite a few radio systems that are compatible with a lipo pack without the need for a regulator. Team Orion, KO Propo, Hi-Tec, some Sanwa and other receivers and servos are already compatible. I would recommend going in that direction.
SteveP is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2009, 07:39 AM   #4
Tech Master
 
cary's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2009
Location: NorCal
Posts: 1,914
Trader Rating: 67 (100%+)
Default

you can now get the battery box from AE I'm running a portek
2000mah from A Main Hobbies with a muchmore regulator it's
working out just fine run for 2hr 28min of practise on
one charge not bad if you run a lipo I would put it in the
box give it some protection for when you may get hit in
the side
__________________
Xray XB8 14,AE RC8T3,XB9 13,Kyosho wheeler,Losi SCTE 2.0,+ More
> The Animal,Frank L. Jr. <
~~~~RedRock Hobbies~~~~
cary is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 04:55 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net