R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-18-2009, 11:20 AM   #1
Tech Initiate
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 44
Angry traxxas nitro rustler acting up.

Ok so i started up my rustler today and it went fine but when i throttled it, it sounded like it was towing something. i set the hsn and the lsn back to factory and it worked a little. But I went to burn all the fuel out of it and just kept priming it and the next thing i new it went into full throttle and went off. it shredded my tires too. but the receiver and controller were not on and ive done it before just fine. But if this helps i bough monster horspower when I did this because my hobby shop was out of top fuel. but the owner said it would be fine. So what is wrong with this thing!!!!!!!!!!!

Last edited by traxxasman104; 06-18-2009 at 11:54 AM.
traxxasman104 is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2009, 11:28 AM   #2
Tech Elite
 
Join Date: Mar 2009
Location: Aurora, Colorado
Posts: 3,644
Default

Quote:
Originally Posted by traxxasman104 View Post
Ok so i started up my rustler today and it went fine but when i throttled it, it sounded like it was towing something. i set the hsn and the lsn back to factory and it worked a little. But I went to burn all the fuel out of it and just kept priming it and the next thing i new it went into full throttle and went off. it shredded my tires too. but the receiver and controller were not on and ive done it before just fine. But if this helps i bough monster horspower when I did this because my hobby shop was out of top fuel. but the owner said it would be fine. So what is wrong with this thing!!!!!!!!!!!
Fuel build up from priming and then it went lean - i always keep my radio on when the engine is running
__________________
TLR - Spektrum - Horizon - TLR 8ight 4.0 - TLR 8ight-T 4.0 - TLR 22 4.0 - Orion
token is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2009, 11:30 AM   #3
Tech Initiate
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 44
Thumbs down

Quote:
Originally Posted by token View Post
Fuel build up from priming and then it went lean - i always keep my radio on when the engine is running
that answered part of my question. but when i rev it why does it sound like its pulling something. thats my main question.
traxxasman104 is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2009, 12:00 PM   #4
Tech Master
 
hustler777's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: indawoods, WI
Posts: 1,109
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via MSN to hustler777 Send a message via Yahoo to hustler777
Default

try richening the bottom end a lil and see if that improves.....if not...get rid of that traxxas motor (sorry but i had to put that in there)...i've got a o.s. cvr just sitt'n here look'n for a home lol
__________________
Sometimes you gotta go back to come back...
hustler777 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 09:38 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net