R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-22-2009, 09:44 AM   #1
Tech Master
 
jhipps835's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Chicago, IL
Posts: 1,071
Trader Rating: 13 (88%+)
Default In Need Of help ASAP!

1. When i plug in my hump pack, i turn on the on/off switch on it works but i turn the switch off it still works. I dont know why. If you need anything to help me let me know.
2. The Hitec steering servo will not turn but the screw that attaches the servo arm to the servo will turn. But the wheels wont.
3. Receiver Pack. Does anyones get hot when it charges? Because mine does not change temp. It almost feels as if it doesnt even charge. Maybe its broke.

Any help would be nice. Thanks
__________________
Losi 8ight 2.0 - O.S V-Spec - Futaba - AKA - M8 - Spektrum - Byrons 20%
jhipps835 is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2009, 09:59 AM   #2
Tech Fanatic
 
Join Date: Jan 2009
Location: Connecticut
Posts: 775
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

1) Get rid of the switch, use a direct connector and just unplug it when you are done.
2) Is the servo not moving at all? Or is someting not tight enough?
3) How many mah is the pack and what do you charge at? And is it LiPo/NiMh/NiCad?
__________________
LRP Z.28R - 3
Spur Gear - 0
howtowakeakar is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2009, 09:59 AM   #3
Tech Regular
 
BAUSTIN's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: WV
Posts: 356
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

1. sounds like a short in the switch......check it for skinned or torn wire...
2. if the screw is turning and not the wheels then more than likly the servo horn is stripped out

3. reciever pack should get slightly warm as it reaches a full charge
__________________
Billy Austin
www.Code3RC.com
Elevation Sports
BAUSTIN is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2009, 10:01 AM   #4
Tech Master
 
fatdaddy's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Temecula, CA
Posts: 1,614
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by jhipps835 View Post
1. When i plug in my hump pack, i turn on the on/off switch on it works but i turn the switch off it still works. I dont know why. If you need anything to help me let me know.
2. The Hitec steering servo will not turn but the screw that attaches the servo arm to the servo will turn. But the wheels wont.
3. Receiver Pack. Does anyones get hot when it charges? Because mine does not change temp. It almost feels as if it doesnt even charge. Maybe its broke.

Any help would be nice. Thanks
1. check your wires. its easy to mix up the plugs on the switch

2. sounds like your servo arm is stripped. pull the screw out and pull the arm off. check to see if the little ribs on the arm and the servo are still intact

3. they should never get really hot. it should just be warm. depends on what amp rate you charge your pack at.
fatdaddy is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2009, 10:04 AM   #5
Tech Adept
 
madmaxx's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: toronto
Posts: 192
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

just to add that corrosion on the swith connector's can cause issues as well
__________________
YOU CAN'T HANDLE THE TRUTH!
>> http://ca.geocities.com/jleblao/ <<
^^MC carbon custom carbon fibre REVO part's!^^
madmaxx is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2009, 12:55 PM   #6
Tech Elite
 
Join Date: Mar 2009
Location: Aurora, Colorado
Posts: 3,644
Default

just get a new switch - ALWAYS use a switch - new servo horn -

check where you plugged the switch in first....
__________________
TLR - Spektrum - Horizon - TLR 8ight 4.0 - TLR 8ight-T 4.0 - TLR 22 4.0 - Orion
token is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2009, 12:59 PM   #7
Tech Elite
 
HaulinBass's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: valleyview alberta canada
Posts: 2,114
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

servo extentions in an easy to grab spot is a much better option than a switch, you should be unplugging your rx pack when your done running anyways
HaulinBass is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2009, 01:03 PM   #8
Tech Addict
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 577
Default

Switches are for spankings. Actually switches are heraldic.
Joey Platinum is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Seberang Jaya RC Track xrays Malaysian R/C Racers 5472 11-19-2016 10:15 PM
The Big Locked Thread donitaROSE Manila Racers 89718 03-26-2015 07:17 AM
Horsham closed what to do next Jeff Cuffs Racing Forum 769 03-21-2009 09:49 PM
2008 RC Pro WI Updates TripleX-JT Wisconsin & Illinois Racing 179 08-24-2008 09:05 AM
Anyone in need of a job? - Trainee Technician nitro dave Australian Racing 6 08-31-2004 01:53 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 02:07 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net