R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-10-2009, 03:45 PM   #1
Tech Master
 
CaptainHowdyt13's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Lost Lake
Posts: 1,403
Trader Rating: 33 (97%+)
Default Will this starter box work well with my RC8 and vspec?

Eh?
http://www.amainhobbies.com/product_...ducts_id/20115
__________________
Thank you to the following companies for their support in 2017:

* Futaba * O.S. Engines * RC Racing Communications *
CaptainHowdyt13 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2009, 03:58 PM   #2
Tech Champion
 
Jason Pelletier's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: New York
Posts: 8,820
Trader Rating: 33 (100%+)
Default

Get this one. Very good.

http://www.amainhobbies.com/product_...ducts_id/12542
__________________
Island Raceway & Hobby
Jason Pelletier is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2009, 04:03 PM   #3
Tech Lord
 
Jaz240's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2008
Location: Dwindle city
Posts: 12,492
Trader Rating: 52 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by RB FIVE View Post
+1 Best box out now! No questions
__________________
nothing to see here................................
Jaz240 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2009, 04:03 PM   #4
Tech Master
 
CaptainHowdyt13's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Lost Lake
Posts: 1,403
Trader Rating: 33 (97%+)
Default

Quote:
Originally Posted by RB FIVE View Post
YIkes...twice as expensive. If I have to I will, but you dont think the Losi box will work ok? I dont care if it's amazing, I just want it to start my car. Haha.
__________________
Thank you to the following companies for their support in 2017:

* Futaba * O.S. Engines * RC Racing Communications *
CaptainHowdyt13 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2009, 04:05 PM   #5
Tech Master
 
CaptainHowdyt13's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Lost Lake
Posts: 1,403
Trader Rating: 33 (97%+)
Default

actually...it says it comes with wiring for 12v power, so does this mean I can just plug it directly into my power supply?
__________________
Thank you to the following companies for their support in 2017:

* Futaba * O.S. Engines * RC Racing Communications *
CaptainHowdyt13 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2009, 04:12 PM   #6
Tech Lord
 
Jaz240's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2008
Location: Dwindle city
Posts: 12,492
Trader Rating: 52 (100%+)
Default

Losi box $80...crap....Ofna box $95...awesome!

I dont see twice as expensive anywhere..Get what you want, but don't say we didn't tell ya so
__________________
nothing to see here................................
Jaz240 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2009, 04:13 PM   #7
Tech Lord
 
Jaz240's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2008
Location: Dwindle city
Posts: 12,492
Trader Rating: 52 (100%+)
Default

You can plug a battery into the side, or a glow starter, or charge the interior battery, but you cannot plug it into an outlet..yes if you have a power supply that regulates you can plug it in to that
__________________
nothing to see here................................
Jaz240 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2009, 04:15 PM   #8
Tech Regular
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 476
Default

The Ofna box is awesome, throw in some lipo power, its insane!
However, I prefer this one: http://www.amainhobbies.com/product_...oducts_id/1743

But that's just me....
__________________
MBX-6
Caster MK2 / N21BF / P5XLT H.E.S.
casevac is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2009, 04:18 PM   #9
Tech Master
 
CaptainHowdyt13's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Lost Lake
Posts: 1,403
Trader Rating: 33 (97%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Jaz240 View Post
Losi box $80...crap....Ofna box $95...awesome!

I dont see twice as expensive anywhere..Get what you want, but don't say we didn't tell ya so
There's a special on it. If you add it to your cart, it's $50.

I think my power supply is 20 amps, think that would be enough to run my ICE and this thing at the same time? It's a 20A, 13.7V dual output power supply
__________________
Thank you to the following companies for their support in 2017:

* Futaba * O.S. Engines * RC Racing Communications *
CaptainHowdyt13 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2009, 04:22 PM   #10
Tech Regular
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 476
Default

read the reviews....
__________________
MBX-6
Caster MK2 / N21BF / P5XLT H.E.S.
casevac is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2009, 04:23 PM   #11
Tech Lord
 
Jaz240's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2008
Location: Dwindle city
Posts: 12,492
Trader Rating: 52 (100%+)
Default

sorry bud, when it comes to electronics I am clueless, maybe someone else can help with that. I am pretty sure if your power supply can be adjusted down to 12 volts, you can plug it into your box, and skip the batteries, but I am not sure
__________________
nothing to see here................................
Jaz240 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2009, 04:23 PM   #12
Tech Master
 
CaptainHowdyt13's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Lost Lake
Posts: 1,403
Trader Rating: 33 (97%+)
Default

Quote:
Originally Posted by casevac View Post
read the reviews....
LOL I believe you..

Just trying to figure out if it will work with my power supply or if I need batteries.
__________________
Thank you to the following companies for their support in 2017:

* Futaba * O.S. Engines * RC Racing Communications *
CaptainHowdyt13 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2009, 04:26 PM   #13
Tech Addict
 
beginner4life's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 513
Trader Rating: 9 (91%+)
Default

are u ever gonna run ur car not at ur house? My guess is yes, which means u need batteries.
__________________
*Team Terribles*

RC8T-RB S3-Hitec Servos- Spektrum
beginner4life is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2009, 04:28 PM   #14
Tech Regular
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 476
Default

throw in two stickpacks, 20C will do fine....
14,8V is better than 12, a good box (mugen/ofna) will easily survive 18V as well.
Just make sure you dont discharge to much, so lots of mAh is a good thing, at least 3000.

But even two 3000mAh NiMh will do
__________________
MBX-6
Caster MK2 / N21BF / P5XLT H.E.S.
casevac is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2009, 04:31 PM   #15
Tech Elite
 
SpraydbySprague's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Conducting aggressive board meetings at my local track
Posts: 3,301
Trader Rating: 64 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Jaz240 View Post
sorry bud, when it comes to electronics I am clueless, maybe someone else can help with that. I am pretty sure if your power supply can be adjusted down to 12 volts, you can plug it into your box, and skip the batteries, but I am not sure
Most starter boxes can run up to 14.8 volts, no need to knock down the voltage. My friend runs 14.8 LiPo in his starter box damn thing could turn over a small block Chevy, and it weighs nothing!
__________________
How would I describe my holeshots?

Three words...

Ready... Steady... Confetti!!!! (gonna need a new one of those)
SpraydbySprague is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 08:03 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net