R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-28-2009, 11:28 AM   #1
Tech Initiate
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 48
Default Will turn over but not start...

I dunno what the deal is. I have fuel. The glow plug glows. It just turns over and doesn't start. Any pointers?

I am using an EZ Start. Battery is fine.
eighty2 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2009, 11:30 AM   #2
Tech Fanatic
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 840
Trader Rating: 48 (100%+)
Default

The motor is probably too rich. Turn the low speed needle in about a 1/2 turn and try to fire it again...
Cyberacer is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2009, 11:35 AM   #3
Tech Apprentice
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 90
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Also if it is a brand new engine (especially an rb) you will probably have to heat up the block with a heat gun. My rb has a gallon in it and is still a pain to start unless I heat it first. It also will make your engine last longer...
killerX2 is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2009, 11:52 AM   #4
Tech Regular
 
Krawl's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nitropia
Posts: 387
Default

What engine do you run?
__________________
HPI Blitz EZRUN 60A + 6000kv + 2S + 4000mAh 25C
Jammin SCRT10 XERUN 120A + SP Silver Arrow V10 3.5R + 2S + 5800mAh 25C
Krawl is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2009, 11:56 AM   #5
Tech Fanatic
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 840
Trader Rating: 48 (100%+)
Default

I assumed that it was a traxxas 3.3....EZ start and all.
Cyberacer is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2009, 12:59 PM   #6
Tech Initiate
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 48
Default

Its whatever the stock engine is for the Losi XXX-NT.

I got it started though.

Now when I get it started it wants to go full throttle. Pain in the ass.
eighty2 is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2009, 01:16 PM   #7
Tech Regular
 
Join Date: Nov 2008
Location: Virginia, USA
Posts: 480
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by eighty2 View Post
Its whatever the stock engine is for the Losi XXX-NT.

I got it started though.

Now when I get it started it wants to go full throttle. Pain in the ass.
I don't know that truck very well, but if it has one, check that your slipper clutch spring is not on too tight same for the clutch bell on the enging. This could be why it was so hard to start before. Its trying to engage as soon as its gets started. One or more of the springs on the clutch shoe could be bad.

Like the other guy said, adjust the low speed screw back a little, almost to the point you were before but enough to get it started. If it starts and really tries to take off or stalls out when you hit gas, then check springs like I said earlier.
Kyo83 is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2009, 03:58 PM   #8
Tech Adept
 
n10cities's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Fort Smith, AR
Posts: 149
Default Mach .15?

Assuming you have the Losi XXX-NT RTR, it should have the Mach .15 engine in it. I had the same issue with mine. Had to lean it out quite a bit to get it to fire, then richen it back up for break-in. The first tank or so was a bear to get it to keep running consistently

Runs nice now.....just took it out of the box after sitting for about a year and a half and it fired right up!
__________________
Your arrogance blinds you.....

Losi - Spektrum - Byron's Fuel - Airtronics
Robbie
GSHobby.com
n10cities is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Team Associated TC4 Kenshin Electric On-Road 15283 08-11-2017 03:16 PM
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 03:38 PM
2007 Northwest Championship Tour (NCT) Mike Dana Northwest Racers 1040 09-10-2007 06:06 PM
IFMAR AGM in Collegno - Future of ISTC kentech Electric On-Road 751 08-04-2006 07:19 AM
Belt Driven vs. Shaft Driven Allen Sondej Electric On-Road 69 11-05-2004 07:51 PM
new engine woes (novarossi rs12) packetdreamer Nitro On-Road 39 08-07-2004 09:14 AM
ZX racing batteries! disaster999 Electric On-Road 127 01-11-2004 02:20 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 08:48 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net