R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-23-2009, 05:20 PM   #1
Tech Adept
 
Join Date: Mar 2009
Location: I live in the middle of nowhere. A place where we have roughly 0 nitro tracks, on or off road. All we have is flat grass and open corn fields, sometimes it's not even fun to bash there anymore.
Posts: 135
Default new 1/8 hyper 7, i need help!!

i just bought it and it has a pull starter, i put after run oil and pulled on it for a while to loosen it up, then i washed that out with fuel, then i filled it up and put the glow starter and pulled for a long ass time and it will not start, is there something i should know, i have never had a pull starter, and i dont have access to a starter box i need some help
__________________
HPI MT2 G3.0
OFNA Hyper 7
LOSI 1/18 Mini Desert Truck
Nothing for on-road, all we have out here is grass and cornfields.
Now i just need to find a track so i can race!
murdermode is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2009, 05:23 PM   #2
Tech Lord
 
Jaz240's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2008
Location: Dwindle city
Posts: 12,492
Trader Rating: 52 (100%+)
Default

did you prime the engine? Do you know how? Is your glow starter charged? New battery? Is the glow plug good?
__________________
nothing to see here................................
Jaz240 is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2009, 05:26 PM   #3
Tech Adept
 
Join Date: Mar 2009
Location: I live in the middle of nowhere. A place where we have roughly 0 nitro tracks, on or off road. All we have is flat grass and open corn fields, sometimes it's not even fun to bash there anymore.
Posts: 135
Default

i primed it, the batteries are brand new, the whole car is brand new for that matter, the glow plug is fully charged, i filled the tank, and theres nothing, doents even sound throaty like they usually do when you get it starting but it doesnt all the way, you know what i'm talking about
__________________
HPI MT2 G3.0
OFNA Hyper 7
LOSI 1/18 Mini Desert Truck
Nothing for on-road, all we have out here is grass and cornfields.
Now i just need to find a track so i can race!
murdermode is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2009, 05:44 PM   #4
Tech Lord
 
Jaz240's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2008
Location: Dwindle city
Posts: 12,492
Trader Rating: 52 (100%+)
Default

Yes I do..Prime it more..watch the fuel enter the carb, and then pull the cord 5 more times
__________________
nothing to see here................................
Jaz240 is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2009, 06:24 PM   #5
Tech Regular
 
ace921000's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Southlake, TX
Posts: 437
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

prime it good. i pull the fuel tubing off the exhaust and blow into the hose to prime my car most of the time. i just find it the easiest way. give it a little bit of throttle when starting it too.
ace921000 is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2009, 02:08 AM   #6
Tech Fanatic
 
Join Date: Jan 2008
Location: All Over So. Fla.
Posts: 985
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

New mill? Could be the idle screw is set to far open. Turn it out a little. Also get a chunk of 4x4 wood to start on. Let the wheels be free. Also, pull the plug and put a rag over it and pull a few times to maybe clear it out some. Still no go? Take to the track and the people there will get you going and help you with break-in.
The Working Man is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2009, 02:54 AM   #7
Tech Elite
 
dishsoap's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Jan 2009
Location: Tucson, AZ
Posts: 2,457
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Just like JAZ is saying prime it really good. I went through this same problem and here is what worked for me.

Flood it to the point where it vapor locks the engine by covering the stinger with your finger while pulling several times. Pull the glow plug out and turn the car over and let it drain out. You may have to pull on the pull start while its upside down to unlock the engine to get all of the fuel out of the engine.

You should see some fuel dripping from the engine. Clean the plug carefully and put it back on. Put your glow plug on and give it a pull. No need to prime at this point cause fuel is in the engine.

It should start!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

For the most part my sons hyper 7 starts on one or two pulls now.

This is what worked for me after trying dozens of diffrent things. Its not the best way but it worked for me.
__________________
HobbyTown USA Tucson!!! HobbyTown USA SRS!!!!
dishsoap is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:54 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net