R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-16-2009, 08:16 AM   #1
Tech Rookie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 2
Default savage won't start

i have savage 25 with ofna .26 force (same engine as the 25) it won't start. glow plug/ starter is fine. everything spins and makes noise but cannot get it to start. fuel goes into to carb won't start and i tryed i put fuel in the carb and started but only on the fuel that was put in. tried hsn (richen/lean) i use trinity monster fuel...... any suggestions.



Ofna force
ofnaforce is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2009, 12:26 PM   #2
Tech Master
 
snowboard094's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Sac Town CA
Posts: 1,974
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

The idle screw might be to lean or rich. Try adjusting it.
snowboard094 is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2009, 12:53 PM   #3
Tech Elite
 
Funking-Awesome's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Adelaide - Australia
Posts: 4,799
Trader Rating: 30 (100%+)
Default plug

Hey mate you might want to check the plug. Even new one's can be shot already. Even if you go by what your ignitor says, you can't always be sure.
That's just my suggestion

Good luck
Funking-Awesome is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2009, 01:11 PM   #4
Tech Champion
 
losi_racer's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Nov 2008
Location: mesa,az
Posts: 6,470
Trader Rating: 25 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Funking-Awesome View Post
Hey mate you might want to check the plug. Even new one's can be shot already. Even if you go by what your ignitor says, you can't always be sure.
That's just my suggestion

Good luck



x2....

if thats not it, and if ur tune is right, then you prob have an air leak somewhere but it still should start even with a leak
__________________

Byron Fuels/AKA Tires/Radiopost/TKO/Viper Rc/Dialed Inc/Empire Metal Product/Advantage Racing Products
losi_racer is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2009, 01:37 PM   #5
Tech Addict
 
Madbrad's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 727
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

Make sure there is nothing stopping the fuel from getting to the carb. Like clogged filter or something. Reset the needles back to factory spec's and then try it from there.
Madbrad is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2009, 05:57 PM   #6
Tech Addict
 
Join Date: Sep 2008
Location: Marble Falls, Texas
Posts: 515
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

u said it runs when you add fuel through the carb manually. That def. says that it is not getting fuel from the tank. If it makes it to the carb itself, then there is something in main needle passage. Take the needle completely out and make sure it is not broken off, or has trash in there. Do a thorough inspection of the carb. Lowside as well, just make sure its clean and free of debris. If it runs when you put fuel in it, its not a glow plug or ne thing like that.
__________________
Clay Grantham
TLR 8ight 3.0/Futaba 4PLS/WERKS B5 .21/VP Fuels
motoclay is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2009, 04:32 PM   #7
Tech Rookie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 2
Default savage working

thanks for all the help i fixed it yesterday mourning. it had an air bubble in the tubing to the exaust. thanks again




Ofna force
ofnaforce is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SAVAGE - SS, .25, .21 Official Thread! Horatio Monster Trucks 11167 05-15-2017 08:40 PM
Race Results Addict sa RC Manila Racers 1028 03-29-2016 08:55 PM
Off Road Thread (ALL SCALES UNITE) suntok2 Manila Racers 18645 01-07-2016 01:13 AM
savage won't start is it dead classic xl Monster Trucks 12 08-27-2005 09:40 PM
Can't start new Savage 25 silacomalley Monster Trucks 7 08-02-2005 09:28 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:46 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net