R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Nitro Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-12-2009, 09:54 PM   #1
Tech Regular
 
markr04's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: TX
Posts: 421
Trader Rating: 1 (100%+)
Default Power switch for 8ight?

WTF. I was assembling my new 8ight-T 1.0 roller and looked all over for the power switch in the parts bags. Then I see "switch not included". ^%$#!!

That makes no sense to me.

Is this the one I need for the 8ight-T:
http://www.amainhobbies.com/product_...oducts_id/4031

Thanks.
__________________
Xray 808 2010 Spec - O.S. V-Spec Speed - Airtronics M11-DSSS
Losi 8ight-T 2.0 - RB Killer 9 - Airtronics M11-FHSS-2
Losi XXX-CR - Tekin RS / Novak Ballistic 13.5 - Airtronics M11-FHSS-2
markr04 is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2009, 10:00 PM   #2
Tech Champion
 
JAMMINKRAZY's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Pittsburgh PA
Posts: 6,575
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Yep that one will work. I don't think any pro level kit or roller comes with a switch. Thats part of the electronics.
__________________
-Koby Kubrin-
Thanks to my Sponsors:
Serpent America | Team Novarossi | Desoto Racing | Race AKA | Ridgeway Bodies
JAMMINKRAZY is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2009, 02:00 AM   #3
Tech Champion
 
losi_racer's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Nov 2008
Location: mesa,az
Posts: 6,470
Trader Rating: 25 (100%+)
Default

thats the one i use. its a little short tho. i barley reaches the battery box, its a good switch tho i have had zero issues
__________________

Byron Fuels/AKA Tires/Radiopost/TKO/Viper Rc/Dialed Inc/Empire Metal Product/Advantage Racing Products
losi_racer is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2009, 04:12 AM   #4
Tech Rookie
 
Join Date: Feb 2007
Location: Townsville, NQ
Posts: 5
Default

My losi 8 buggy 1.0 came with an option of a switch and no switch both outlined in the instructions and included in my parts bags are housing covers. i had a left over switch assembly in my parts bin.
Avablast is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2009, 04:35 AM   #5
Tech Champion
 
Join Date: Aug 2008
Location: south florida
Posts: 7,704
Trader Rating: 163 (100%+)
Default

only cars that come with switches are rtr's
cjm1126 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2009, 06:45 AM   #6
Tech Regular
 
markr04's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: TX
Posts: 421
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Thanks for the replies. This is the first kit/roller I've assembled. I opened the box from my M11 and found a power switch in it. I feel kinda silly.

Boy is my face red.
__________________
Xray 808 2010 Spec - O.S. V-Spec Speed - Airtronics M11-DSSS
Losi 8ight-T 2.0 - RB Killer 9 - Airtronics M11-FHSS-2
Losi XXX-CR - Tekin RS / Novak Ballistic 13.5 - Airtronics M11-FHSS-2
markr04 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2009, 07:41 AM   #7
Tech Lord
 
Integra's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 12,482
Trader Rating: 8 (100%+)
Send a message via MSN to Integra
Default

FWIW....Switch's fail....I personally dont run them...i use JST connector's for the fact they actually "bite" on each other and they are nice and small.
__________________
TNS Driver - Radio Post - Blue Groove Apparel - Team Panther - Hitec - Losi - W.E.D. Paint - Clockwork Fuel - Competition Heat - SUMO Racing - Tekin - Team Terribles - M2C Racing - Matrix Concepts - Kal Gard - BuKu Power - DE Racing -
Integra is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2009, 01:12 PM   #8
Tech Elite
 
jamminnay's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: IL
Posts: 2,012
Trader Rating: 10 (100%+)
Send a message via AIM to jamminnay Send a message via MSN to jamminnay
Default

i run the jr and switched and i have never had one fail
jamminnay is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2009, 01:44 PM   #9
Tech Champion
 
Join Date: Aug 2008
Location: south florida
Posts: 7,704
Trader Rating: 163 (100%+)
Default

i have had good luck with jr switches also, i know alot of people that dont use switches because of failures though, hasnt happened to me yet, i usually change them out every time i switch cars, which has been often this last year
cjm1126 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2009, 01:48 PM   #10
Tech Champion
 
losi_racer's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Nov 2008
Location: mesa,az
Posts: 6,470
Trader Rating: 25 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by cjm1126 View Post
i have had good luck with jr switches also, i know alot of people that dont use switches because of failures though, hasnt happened to me yet, i usually change them out every time i switch cars, which has been often this last year
i dont even switch between cars and i still havent had one fail
__________________

Byron Fuels/AKA Tires/Radiopost/TKO/Viper Rc/Dialed Inc/Empire Metal Product/Advantage Racing Products
losi_racer is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Losi 1/8 8ight E 4wd Thread tyhodge07 Electric Off-Road 8898 11-17-2015 05:31 PM
XRAY XB8/XT8 THREAD 20 SMOKE Nitro Off-Road 404 04-23-2014 05:32 PM
Losi 8ight building and setup JBRacing Nitro Off-Road 8691 06-27-2011 08:43 AM
8ight-T Truggy Parting Out Sale RShafer R/C Items: For Sale/Trade 14 05-02-2009 09:46 PM
Problems rgrassey@me.com Nitro Off-Road 42 02-09-2009 01:53 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 08:54 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net